Local

Primăria Iaşi cheltuie peste 4 milioane de lei pentru reabilitarea unui colegiu. Procedura a fost lansată

Publicat: 24 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iaşi cheltuie peste 4 milioane de lei pentru reabilitarea unui colegiu. Procedura a fost lansată
Vor fi cheltuite peste 4 milioane de lei pentru reabilitarea unui colegiu

Municipalitatea cheltuie peste 4 milioane de lei pentru reabilitarea unui colegiu din Iaşi. Este vorba despre Colegiul Tehnologic „Dimitrie Leonida”

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Primăria Municipiului Iaşi a lansat, recent, o procedură de licitaţie pentru contractarea lucrărilor aferente obiectivului „Reabilitare termică şcoli – Municipiul Iaşi, judeţul Iaşi – Colegiul Tehnologic «Dimitrie Leonida» Iaşi”. Contractul are o valoare totală de 4.387.460,37 lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 6 noiembrie 2023, ora 15:00.

Vor fi cheltuite peste 4 milioane de lei pentru reabilitarea unui colegiu

Proiectul de reabilitare termică a Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iaşi este finanţat prin fonduri nerambursabile în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Terenul pe care este amplasat imobilul este împrejmuit, iar accesul în incintă de face atât pietonal, cât şi auto. Scopul investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea eficienţei energetice a spaţiilor de învăţământ şi a infrastructurii scolare din Municipiul Iaşi, printr-o abordare integrată a efcicienţei energetice şi a tranziţiei către clădiri verzi şi inteligente, conferind atenţia cuvenită esteticii şi calităţii arhitecturale ale acestora. Îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor ca acţiune esenţială în vederea atingerii obiectivelor naţionale şi punerii în concordanţă cu strategia Uniunii Europene privind reducerea gazelor cu efect de seră şi utilizarea sustenabilă a resurselor.

Termenul de finalizare al lucrărilor nu trebuie să depăşească data de 31.12.2024 astfel încât, după realizarea demersurilor necesare conform legislaţiei în vigoare, să fie respectat termenul de realizare a recepţiei impus de PNRR. Se va asigura limitarea generării de deşeuri din activităţile de construcţie şi demolări, în conformitate cu propocolul UE de gestionare a deşeurilor din construcţii şi demolări luând în considerare cele mai bune tehnici disponibile şi folosind demolarea selectivă pentru a permite îndepărtarea şi manipularea în siguranţă a substanţelor periculoase şi pentru a facilita reutilizarea şi reciclarea.

Se solicită ca prin tehnicile de construcţie adoptate să fie sprijinită circularitatea, astfel încât să fie mai eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor, adaptabile, flexibile şi demontabile”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitaţie publicate pe SEAP.

14 clădiri ale unor unități de învățământ vor fi reabilitate termic

Municipalitatea a primit fonduri guvernamentale pentru reabilitarea a 14 clădiri ale unor unități de învățământ din Iași. Proiectele includ lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice sau termice pentru consum propriu, instalarea, reabilitarea sau modernizarea sistemelor de climatizare, reabilitarea sau modernizarea instalațiilor de iluminat, dar și altele.

„Școala este prioritară, iar bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât putem face noi investiții în modernizarea unităților de învățământ cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Fondurile obținute prin PNRR sunt o oportunitate extraordinară și pentru a face noi investiții în modernizarea transportului public, intervenții de eficientizare energetică la blocuri de locuințe și cămine sociale, precum și lucrări de construire de locuințe pentru tineri”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primăria Municipiului Iași a obținut fonduri din PNRR pentru toate cele 14 proiecte care vizează reabilitarea termică a mai multor clădiri de unități școlare din oraș.

Valoarea totală a celor 14 proiecte este de circa 130 de milioane de lei, aproximativ 26 de milioane de euro. Proiectele vizează următoarele unități de învățământ: Colegiul Tehnic „Ion C. Ștefănescu” (Corpurile C1, C5, C6 și C8): 33.639.288,17 lei; Colegiul Național „Mihai Eminescu” (Clădire C1 – Corp A, Clădire C6 – Corp C Internat, Clădire C4 – Corp D Laborator, Clădire C5 – Sala de sport): 19.377.838,36 lei; Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” (Clădire C7 – Internat și Clădire C6 – Cantină): 9.975.024,54 lei; Liceul cu Program Sportiv (Clădire C1 – Școala veche): 3.185.821,79 lei; Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”: 8.173.334,06 lei; Școala Gimnazială „Elena Cuza”: 9.561.425,39 lei; Colegiul Tehnologic „Dimitrie Leonida”: 5.870.413,24 lei; Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”: 9.016.184,96 lei; Liceul Tehnologic „Petru Poni”: 5.926.010,47 lei;  Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”: 8.024.817,03 lei; Grădinița cu Program Normal nr. 15 – Corp C1 (din structura Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”): 1.907.369,03 lei; Școala Primară „Petru Poni” – Corp C1 (din structura Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”): 3.036.325,29 lei; Liceul Tehnologic de Transporturi și de Construcții Iași – Corp C1 Cămin: 8.804.827,86 lei; Grădinița cu Program Prelungit nr. 15 (din structura Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu”): 3.041.480,35 lei.

Primăria cheltuie peste 4 milioane de lei pentru reabilitarea unui colegiu din Iaşi. Procedura de licitaţie a fost lansată, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare.

Adauga un comentariu