Local

Primăria Iași a refuzat organizarea marșului LGBTQ+ din 1 octombrie 2021. Iată care este motivul

Publicat: 30 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași a refuzat organizarea marșului LGBTQ din 1 octombrie 2021. Iată care este motivul
Primăria Municipiului Iași

Speculațiile cu privire la organizarea unui marș LGBTQ+ în Iași au luat sfârșit după, prin intermediul unui comunicat, Primăria a clarificat situația. O parte a presei a răspândit în municipiul Iași un fake news cu privire la organizarea unui marș LGBTQ+ în ziua de vineri, 1 octombrie 2021, prin care s-a încercat denigrarea directă a primarului Mihai Chirica și a instituției pe care o reprezintă dar și inducerea în eroare a cetățenilor. După cum se poate observa în documentul oficial, edilul a refuzat organizarea acestei manifestații.

„Am aflat cu surprindere și regret
cum un ziar local (ZDI) a postat că eu am aprobat un document, care de fapt nu există ca atare.
Am aflat că a devenit știre pentru cititorii lor, am descoperit că era fals și că încearcă … să ce?
Am redescoperit manipularea, răutatea, eșecul de personalitate, viciile și dezamăgirea personală care devin o formulă ideală pentru a stârni ură.
Oare este bine să băgăm ura în sufletul oamenilor sau să spunem adevarul?…
Sincer, îmi este rușine de rușinea lor pentru că sunt ieșeni.
Îmi pare rău de confuzia adusă de ei în spațiul public, de faptul că vor să sădescă ură între minorități și că, de fapt, nu merită nici măcar acestă reacție.
Să vă fie rușine, “domnilor”.
Mai jos vă redau comunicatul (adevărat):
Referitor la ultimele speculații din spațiul public legate de intenția de organizare a unei manifestări LGBTQ în cursul zilei de vineri, 1 octombrie, conducerea Primăriei Municipiului Iași precizează următoarele:
Respectăm Constituția României și prevederile europene referitoare la drepturile și libertățile tuturor cetățenilor.
Respectăm solicitările Asociației Rise Out, dar și miile de mesaje și solicitări ale ieșenilor care nu sunt de acord cu mișcarea LGBTQ.
Până la această oră, Primăria Municipiului Iași nu a aprobat un marș LGBTQ pentru ziua de 1 octombrie.
O decizie în acest sens va fi luată și comunicată public în cursul zilei următoare.
Comisia de Avizare a Evenimentelor Publice va analiza și cererea de organizare, în același interval orar, a unui eveniment inițiat de Parohia Curelari.
Ținând cont de evoluția pandemiei COVID-19 în Municipiul Iași, dar și de numeroasele opinii exprimate în spațiul public, conducerea Primăriei. Municipiului Iași nu va aproba niciun eveniment care presupune deplasarea sau aglomerarea pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt”, a scris Mihai Chirica
De asemenea, și pe pagina Primăriei a apărut un mesaj cu privire la această situație deplorabilă în care a fost târâtă instituția din cauza unui fake news adus în atenția cetățenilor de către anumite publicații pentru a stârni revolta ieșenilor.

„Referitor la ultimele speculații din spațiul public legate de intenția de organizare a unei manifestări LGBTQ în cursul zilei de vineri, 1 octombrie, conducerea Primăriei Municipiului Iași precizează următoarele:
Respectăm Constituția României și prevederile europene referitoare la drepturile și libertățile tuturor cetățenilor.
Respectăm solicitările Asociației Rise Out, dar și miile de mesaje și solicitări ale ieșenilor care nu sunt de acord cu mișcarea LGBTQ.
Până la această oră, Primarul Municipiului Iași nu a aprobat un marș LGBTQ pentru ziua de 1 octombrie.
Astăzi, începând cu orele 14:00, a fost din nou solicitată cererea, în condițiile trecerii Municipiului Iași în scenariul roșu pandemic.
Primarul Iașului a cerut să fie evitat orice amestec nepotrivit în viața spirituală a orașului în zona Ștefan cel Mare și Sfânt atât din motive de pandemie, cât și datorită profilului populației și numeroaselor alerte venite din partea unor cetățeni care se împotrivesc acestor manifestări.
Având în vedere faptul că pe 1 octombrie este o manifestare religioasă importantă ortodoxă, pentru a evita orice posibil incident, Primarul Municipiului Iași consideră că organizarea unui marș LGBTQ nu este potrivit, nu va semna aprobarea unui asemenea marș și va reanaliza acest subiect după Sărbătorile Iașului”, se arată în mesajul transmis de Primăria Municipiului Iași.

Mesajul Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, despre marşul LGBTQ

Ierarhii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei au transmis un punct de vedere vizavi de evenimentul care era anunțat mâine în Iași.

„În fața păcatului, răspunsul este pocăința

Am luat act cu adâncă durere că în ziua Acoperământului Maicii Domnului, prima zi a lui octombrie, lună consacrată Sfintei Cuvioase Parascheva, se propagă pe străzile Iașului chipul păcatului contra firii, care dorește a fi acceptat drept normalitate, ceva firesc și de urmat.

Constatăm cu îngrijorare că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției.
Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă. În viaţa multora dintre noi credința nu este cunoscută, trăită și mărturisită întru totul în adevăr, dragoste și jertfă, așa cum s-ar cuveni să fie. Dumnezeu nu Se află continuu în centrul vieții noastre. Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți nu ne mai sunt singurul izvor de inspirație în viața pe care o trăim și în deciziile pe care le luăm. Duhul lumii ne înstrăinează tot mai mult de gândul lui Hristos Cel Răstignit. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă.

Îl rugăm pe Dumnezeu să nu ne pedepsească după faptele noastre, ci să Se arate spre noi cu milostivire şi iertare. Îi adresăm rugăciune stăruitoare, să-i întoarcă pe calea cea adevărată pe cei care s-au îndepărtat de valorile familiei și ale iubirii curate, iar nouă, tuturor, să ne dăruiască duh de pocăință, în post și în rugăciune.
Îi îndemnăm și pe credincioși ca mâine, 1 octombrie, să participe la Sfânta Liturghie, să-și plece genunchii la rugăciune, prin citirea Psaltirii și Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, iar pentru cei care pot, să fie și zi de ajunare până după asfințitul soarelui.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!”, au transmis ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Adauga un comentariu