Local

Primăria mărește bursele școlare. Zece milioane de lei pentru elevii eminenți din oraș

Publicat: 21 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria mărește bursele școlare. Zece milioane de lei pentru elevii eminenți din oraș

Sumele destinate burselor elevilor ieșeni vor crește substanțial în 2020. Primarul Mihai Chirica a anunțat recent că va propune Consiliului Local alocarea a zece milioane lei pentru sprijinirea financiară a elevilor care au o prezență constantă la ore și nota 10 la purtare.

„Din punctul meu de vedere, subiectul burselor pentru elevi este esența bugetului din acest an. Pe tot parcursul mandatului meu, suma alocată burselor a fost într-un trend crescător. A început de la aproximativ 500.000 de lei, a ajuns anul trecut la circa 1.2 milioane lei. În acest an am propus zece milioane lei, deci vorbim despre o creștere de peste opt ori. De ce? Pentru că îmi dau seama că, de fapt, din dorința de a avea imagine, scăpăm ținta. Avem nevoie de copii bine pregătiți și care stau la școală. Anul acesta am pus în buget 14 milioane lei, fără fonduri europene, pentru terenuri de sport, școli și grădinițe”, a spus edilul Mihai Chirica.

Ca urmare a creșterii alocării bugetare, se estimează că aproximativ 35 la sută din elevii ieșeni vor beneficia de bursele acordate de către municipalitate. În cursul anului trecut, Primăria a asigurat din bugetul local fonduri pentru plata mai multor categorii de burse pentru elevii ieșeni, valoarea totală a acestora fiind de 1.2 milioane lei. De aceste burse au beneficiat 2.360 de elevi din 53 de instituții de învățământ preuniversitar.

Adauga un comentariu