Eveniment-Social

Primăria Municipiului Iași aderă la programul national „Vinerea Verde”

Publicat: 11 mart. 2021
Sediul Primăriei municipiului Iași de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria Municipiului Iași aderă la „Vinerea Verde”, un proiect de mobilitate curată inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin care se intenționează schimbarea opticii naționale de transport și orientarea acesteia în favoarea sănătății tuturor

Primăria Municipiului Iași aderă la „Vinerea Verde”, un proiect de mobilitate curată inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin care se intenționează schimbarea opticii naționale de transport și orientarea acesteia în favoarea sănătății tuturor.

„Vinerea Verde” va fi lansată vineri, 12 martie 2021, când Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a propus ca minim unul din patru angajați ai instituțiilor de stat din toată țara să adere la această inițiativă verde.

Primarul Mihai Chirica a decis nu numai ca municipalitatea ieșeană să adere la program, ci chiar să îl amplifice. „Voi extinde acest program, în sensul că vineri, 12 martie, parcările care aparțin de Primăria Municipiului Iași și instituțiile subordonate vor fi închise pentru autovehiculele angajaţilor, care vor fi încurajați să folosească mijloace de transport ecologice spre și de la locul de muncă. În funcție de cum va fi primită această inițiativă, programul ar putea fi extins în fiecare zi de vineri. Sper ca această măsură să fie un exemplu pentru toți membrii comunității, un model de urmat și de alte instituții, astfel încât efortul de limitare a emisiilor nocive pentru mediu să devină o obișnuință firească pentru toată lumea”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Prin acest program, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor propune ca în fiecare zi de vineri a săptămânii populația să fie încurajată să opteze pentru mijloace de transport alternative (biciclete, transportul în comun, mersul pe jos), iar autoritățile locale să facă trecerea spre o logistică urbană cu emisii scăzute sau cât mai aproape de zero.

Sub acest concept, Ministerul Mediului va promova și un plan de măsuri prin care autoturismele personale să fie înlocuite de biciclete, trotinete electrice, mașini electrice sau mersul pe jos, de cât mai mulți români.

Comentarii
  • Haha! Asta-i discriminare 🙂 Bai sandilaule, tu ai habar de legile fundament ale acestei tari? Cum poti sa-i discriminezi pe unii, mai ales ca-ti sunt subalterni, spre diferenta de altii. Daca ai sa ajungi vreodata la puscarie, din N motive, o s-o meriti…Caci esti tabula rasa dpdv juridic. Chiar meriti, prostovane!

Adauga un comentariu