Economic Local

Primăria Rediu angajează urbaniști! Comuna se află în plin scandal imobiliar

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Rediu angajează urbaniști Comuna se află în plin scandal imobiliar

Pe data de 13 mai, Primăria comunei Rediu organizează un concurs pentru ocuparea unei funcții publice de inspector debutant la Compartimentul Urbanism al instituției. Candidații care vor trece de proba scrisă vor susține și un interviu.

„Condiții de participare: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în unul din următoarele domenii: arhitectură, urbanism, inginerie civilă, măsurători terestre și cadastru. Dosarele de concurs se depun la sediul autorității sau instituției publice organizatoare, în termen de 20 de zile de la data publicării anunțului pe site-ul acesteia. Bibliografia, atribuțiile prevăzute în fișa postului, precum și alte date necesare desfășurării concursului se afișează pe pagina de internet a autorității sau instituției publice organizatoare, la secțiunea special creată în acest scop”, se arată în anunțul publicat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), în cursul zilei de ieri.

„Ne trebuie oameni, se construiește aici, trebuie făcute verificări, trebuie oameni pe teren”, a spus primarul Vasile Haidău.

Scandal imobiliar

Comuna Rediu nu este străină de conflictele dintre locuitori și dezvoltatorii imobiliari. În 2019, pe strada Garoafelor, într-o zonă de case, Primăria a autorizat construirea unui bloc de locuințe cu trei etaje. Vecinii au făcut reclamații peste tot, iar Inpectoratul de Stat în Construcții a constatat că autorizația este ilegală. Primarul Vasile Haidău a declarat atunci că nu a semnat autorizația și că singurii vinovați sunt viceprimarul Ștefan Paraschiv și inspectorul de la Urbanism, Ciprian Cleminte.

Între timp, lucrările au fost suspendate și se încearcă anularea autorizației și chiar demolarea. În acest sens există un dosar pe rolul instanțelor. Investitorul oficial este un cetățean german, Michael May, care administrează societatea May Bauhaus SRL. În realitate, neamțul este folosit ca paravan de către un escroc, Mugurel Mihai Zarughevici, fost lider al filialei ieșene a Partidului Inițiativa Națională (partid condus pe vremuri de Cosmin Gusa și Lavinia Sandru – n.r.). Acum, este adjudecat într-un dosar de proxenetism.

Adauga un comentariu