Actualitate

Primăria reface pasajul Frumoasa. Peste un milion de euro în proiect

Publicat: 20 feb. 2020

Autoritatea locală va aloca o sumă consistentă pentru a reface pasajul subteran din cartierul Frumoasa. Proiectul va fi discutat și analizat la finalul acestei săptămâni

Municipalitatea intenționează să renoveze pasajul subteran din cartierul Frumoasa. În cadrul ședinței extraordinare de vineri, 21 februarie, consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre care cuprinde documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului legat de reparații capitale la infrastructura pasajului pietonal subteran Frumoasa. De altfel, primarul Mihai Chirica a precizat că valoarea investiției se ridică la suma de 4.9 milioane lei (peste un milion de euro).

Lucrările urmează a se desfășura pe parcursul a opt luni. Printre modernizările aduse pasajului se numără montarea de camere de supraveghere video atât în interiorul acestuia, cât și pe scările de acces, refacerea sistemului de colectare și dirijare a apelor pluviale, montarea unui sistem de iluminat led pe toată lungimea pasajului, facilitarea deplasării pentru persoanele cu dizabilități prin montarea de scaune mobile pe rampele de acces, construirea de copertine deasupra scărilor de intrare și ieșire.

Pasajul pietonal subteran Frumoasa are o lungime totală de 40 de metri și asigură subtraversarea unui pachet de trei linii de cale ferată, între cartierul Nicolina, pe strada Libertății, și cartierul Frumoasa, pe stradela Cetățuia.

Alte investiții analizate de plen

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local programate vineri, 21 februarie, se va afla și aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul de extindere a rețelelor electrice în zona cartierului Galata. Elaborarea proiectului are la bază numeroasele solicitări venite din partea cetățenilor consultați în cadrul dezbaterii publice inițiate de municipalitate pe marginea bugetului local pe anul 2020. Consilierii vor discuta și despre un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico- economici pentru obiectivul legat de construirea parcării supraterane deschise pe strada Mușatini, nr. 57, cartier Alexandru cel Bun. De asemenea, pe lângă proiectul de buget, va mai figura și unul legat de repartizarea excedentului municipiului Iași pe anul 2019.

Adauga un comentariu