Local

Primăriile din județul Iași primesc bani pentru modernizarea piețelor și sălilor de sport. Finanțarea este nerambursabilă – FOTO

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăriile din județul Iași primesc bani pentru modernizarea piețelor și sălilor de sport. Finanțarea este nerambursabilă - FOTO
Consiliul Județean Iași a anunțat apelul de proiecte pentru Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială

Primăriile din județul Iași vor primi bani pentru modernizarea piețelor și sălilor de sport. Consiliul Județean Iași a anunțat deschiderea apelului de proiecte

Programului Județean de Dezvoltare Economico-Socială (PJDES) este la a treia ediție. Prin intermediul acestuia, primăriile din județ pot primi finanțări nerambursabile în vederea modernizării piețelor, târgurilor și sălilor de sport.

Primăriile din județul Iași primesc bani pentru modernizarea piețelor și sălilor de sport

Recent, Consiliul Județean Iași a anunțat deschiderea apelului de proiecte prin Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială. Prin intermediul PJDES, Consiliul Județean oferă primăriilor finanțare pentru construirea și modernizarea piețelor, târgurilor și terenurilor de sport. Sprijinul financiar nerambursabil oferit de Consiliul Județean reprezintă 90 la sută din valoarea proiectelor, 10 la sută fiind contribuția UAT-urilor beneficiare.

„Prin aceste investiții contribuim la dezvoltarea comunităților rurale, pentru ca ieșenii să aibă o viață mai bună, indiferent de locul în care trăiesc. Odată cu îmbunătățirea infrastructurii și facilităților din piețe, vom stimula comerțul local și producția agricolă, asigurând un mediu mai atractiv atât pentru comercianți, cât și cumpărători. Cea de-a doua componentă a programului, prin care investim în modernizarea terenurilor de sport, este esențială pentru promovarea unui stil de viață sănătos și activ în rândul locuitorilor județului nostru”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Pentru componenta A, respectiv construirea sau modernizarea piețelor și târgurilor, suma totală alocată este de 2,5 milioane de lei, iar pentru componenta B, construirea sau modernizarea terenurilor de sport, finanțarea se ridică la 7 milioane de lei. Pentru construirea sau modernizarea piețelor, valoarea maximă eligibilă per proiect este de 500.000 de lei, iar în cazul terenurilor de sport, primăriile pot obține o finanțare maximă de 350.000 de lei.

În 2023, Consiliul Județean Iași a alocat 7,750 milioane de lei pentru modernizarea piețelor și terenurilor de sport

Anul trecut, Consiliul Județean a deschis apelul de proiecte prin Programul Județean de Dezvoltare Economico Socială Iași pe data de 12 aprilie. Cererile de finanțare au putut fi înaintate începând cu data de 1 mai 2023, iar termenul de depunere a fost de 30 de zile calendaristice, până la 31 mai 2023.

Amintim faptul că valoarea totală alocată prin PJDES pentru anul 2023 a fost de 7.750.000 lei. În 2023, a fost majorată suma alocată componentei B, de la valoarea de 2.500.000 de lei pe apel de proiect la 5.250.000 de lei pe apel de proiect. Bugetul a fost defalcat astfel: Componenta A – Construirea/modernizarea/reabilitarea piețelor/târgurilor valoarea maximă eligibilă: 2.500.000 lei/apel de proiect; valoarea maximă eligibilă per proiect: 500.000 lei/contract de finanţare. Componenta B – Construirea/modernizarea/reabilitarea terenurilor de sport pentru copii şi tineret: valoarea maximă eligibilă: 5.250.000 lei per apel de proiect; valoarea maximă eligibilă per proiect: 350.000 lei/contract de finanţare.

Primăriile din județul Iași primesc bani pentru modernizarea piețelor și sălilor de sport. Consiliul Județean a anunțat începerea Programului de Dezvoltare Economico-Socială.

Adauga un comentariu