Local

Primarul comunei Golăiești, Mihai Bîzdîgă, a rămas fără mandat. Prefectul județului Iași a emis ordinul

Publicat: 09 iul. 2020
Primarul comunei Golăiești, Mihai Bîzdîgă, și-a încetat mandatul
Mihai Bîzdîgă, primar al comunei Golăiești

Marian Grigoraș, prefect al județului Iași, a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului lui Mihai Bîzdîgă, primar al comunei Golăiești, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, mai exact începând cu data de 26 iunie 2020. 

Ordin de încetare a mandatului primarului comunei Golăiești

Ordinul prefectului a fost emis ca urmare a întrunirii celor două condiții stipulate de Codul Administrativ în astfel de situații:

  •  Sentinţa penală nr. 33 din 10 august 2019 a Curţii de Apel Iaşi a rămas definitivă prin Decizia 169/A din 26 iunie 2020 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală;
  • Secretarul general al comunei Golăiești a întocmit referatul privind încetarea de drept a mandatului de primar Mihai Bîzdîgă înainte de expirarea durate normale a acestuia, iar acest referat a fost înaintat către Instituția Prefectului – Județul Iași.

Suplimentar față de cele două condiții legale specificate și îndeplinite, Mihai Bîzdîgă a transmis prefectului județului Iași o scrisoare prin care își arată acordul cu referatul secretarului general al comunei Golăiești.

Conform Codului Administrativ (art. 163), în această situație atribuțiile funcției de primar revin de drept viceprimarului.

Ordin de încetare a mandatului lui Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat

Prefectul Judeţului Iaşi a emis ordinul de încetare a mandatului clovnului Răzvan Timofciuc, dar și a lui Etienne Ignat. Consilierii locali în cadrul Consilului local al Municipiului Iaşi şi-au dat demisia din Partidul Naţional Liberal şi solicită constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local înainte de expirarea duratei normale a acestuia. Cei doi vor fi înlocuiți de Oana Horhogea si Antonica Alexa.

Răzvan Timofciuc, circarul din Consiliul Local Iaşi, şi-a dat demisia astăzi din organizaţia PNL. În aceste condiţii, cărătorul de servietă al deputatului Marius Bodea, îşi va pierde şi mandatul de consilier local, el fiind ales pe listele PNL Iaşi pentru forul deliberativ din primărie. Timofciuc îl va urma pe deputatul zero în Alianţă USR- PLUS, pentru a-si încerca din nou norocul pe listele pentru Consiliul Local. Timofciuc spera să fie pus pe poziţia a doua pe listele alianţei pentru Consiliul Local la viitoarele alegeri din luna septembrie.

Răzvan Timofciuc, clovnul din Consiliul Local Iași

Timp de patru ani, Răzvan Timofciuc a fost numai gică contra în Consiliul Local Iaşi, el încercând să blocheze proiectele municipalităţii la ordinul deputatului zero Marius Bodea.

Pentru că a demisionat din PNL Iaşi, clovnul Răzvan Timofciuc îşi va pierde şi mandatul. În aceste condiţii, partidul care l-a propus pentru Consiliul Local, respectiv PNL, trebuie să facă o adresă către Instituţia Prefectului, care va emite apoi ordinul de încetare a mandatului şi înlocuirea acestuia cu următorul pe listă.

Gest șocant al consilierului PNL Răzvan Timofciuc. Atac grosolan la Academia Română

Liberalul Răzvan Timofciuc s-a arătat nemulțumit de alocarea unor fonduri din bugetul Primăriei pentru un proiect al Academiei Române. Nu este pentru prima oară când acesta se opune unor proiecte ale municipalității doar de dragul de a face scandal

Cea mai mare instituție academică din țară a ajuns să fie blamată de un consilier local din Iași. Liberalul Răzvan Timofciuc a ajuns să ceară explicații de la Primărie pentru un proiect cultural desfășurat în parteneriat cu Academia Română. Timofciuc nu vrea ca municipalitatea să aloce 140 de mii de lei pentru continuarea unor proiecte derulate sub egida Centenarului Marii Uniri.

Comentarii
  • Felicitări domnului prefect pentru promptitudine. Brava. Dacă e borfaș condamnat sigur nu are ce caută in funcția de primar. Dar mai sunt primari condamnați definitiv,unii sunt din PNL,cum este cazul de exemplu la Siretel. Iată ca prefectul are și o alta fata decât cea de funcționar public guvernamental. Este om polițic complice cu borfasii ? Ar trebui sa dea un comunicat sa știe tot poporul de ce tolerează infractori in funcții de primari in județul Iasi.

Adauga un comentariu