Local

Primarul comunei Golăiești, Mihai Bizdiga, va rămâne fără funcţie. Un consilier local din comună a rămas deja fără mandat

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul comunei Golăiești Mihai Bizdiga va rămâne fără funcţie. Un consilier local din comună a rămas deja fără mandat
Primarul comunei Golăiești, Mihai Bizdiga, va rămâne fără funcţie

Primarul comunei Golăiești, Mihai Bizdiga, va rămâne fără funcţie. Un consilier local din comună a rămas deja fără mandat. Prefectul județului Iași a emis un ordin de încetare a mandatului de consilier local (şi viceprimar) al lui Mihai Bojoga din comuna Golăieşti / Iaşi

Primarul comunei Golăiești, Mihai Bizdiga, va rămâne fără funcţie

Prefectul județului Iași a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului lui Mihai Bojoga, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Golăiești, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, mai exact începând cu data de 26 iunie 2020.

Ordinul prefectului a fost emis ca urmare a rămânerii definitive a Sentinţei penale nr. 33 din 10 august 2019 a Curţii de Apel Iaşi prin Decizia 169/A din 26 iunie 2020 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală.

Ca efect al încetării de drept al mandatului de consilier local, cu aceeaşi dată încetează mandatul lui Mihai Bojoga, viceprimar al comunei Golăieşti, înainte de expirarea duratei normale a acestuia.

De asemenea, cu aceeaşi dată (26 iunie 2020) devine vacant locul de consilier local în cadrul CL al comunei Golăieşti.

„Privitor la procedura încetării mandatului primarului comunei, secretarul general al unității administrativ teritoriale are obligația transmiterii către prefect a unui referat, în termen de 10 zile de la pronunțarea sentinței judecătorești, termen care se împlinește în cursul săptămânii viitoare.

Pe baza acelui referat și a hotărârii de condamnare, prefectul emite ordinul de încetare a mandatului de primar.”, potrivit prefectului județului Iași.

Clovnul Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat, ordin de încetare a mandatului

Prefectul Judeţului Iaşi a emis ordinul de încetare a mandatului clovnului Răzvan Timofciuc, dar și a lui Etienne Ignat. Consilierii locali în cadrul Consilului local al Municipiului Iaşi şi-au dat demisia din Partidul Naţional Liberal şi solicită constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local înainte de expirarea duratei normale a acestuia. Cei doi vor fi înlocuiți de Oana Horhogea si Antonica Alexa.

Răzvan Timofciuc, circarul din Consiliul Local Iaşi, şi-a dat demisia astăzi din organizaţia PNL. În aceste condiţii, cărătorul de servietă al deputatului Marius Bodea, îşi va pierde şi mandatul de consilier local, el fiind ales pe listele PNL Iaşi pentru forul deliberativ din primărie. Timofciuc îl va urma pe deputatul zero în Alianţă USR- PLUS, pentru a-si încerca din nou norocul pe listele pentru Consiliul Local. Timofciuc spera să fie pus pe poziţia a doua pe listele alianţei pentru Consiliul Local la viitoarele alegeri din luna septembrie.

Răzvan Timofciuc, clovnul din Consiliul Local Iași

Timp de patru ani, Răzvan Timofciuc a fost numai gică contra în Consiliul Local Iaşi, el încercând să blocheze proiectele municipalităţii la ordinul deputatului zero Marius Bodea.

Pentru că a demisionat din PNL Iaşi, clovnul Răzvan Timofciuc îşi va pierde şi mandatul. În aceste condiţii, partidul care l-a propus pentru Consiliul Local, respectiv PNL, trebuie să facă o adresă către Instituţia Prefectului, care va emite apoi ordinul de încetare a mandatului şi înlocuirea acestuia cu următorul pe listă.

Practic, Răzvan Timofciuc nu va mai face parte din Consiliul Local în acest mandat

Liberalii Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat au ajuns în barca alianţei USR- PLUS, alături de deputatul zero Marius Bodea, şeful lor pe linie politică. După ce Bodea a distrus organizaţia municipală a PNL Iaşi, s-a decis că acesta să nu mai candideze la funcţia de primar din partea formaţiunii politice. Disperat că pierde capital electoral, Marius Bodea s-a refugiat la alianţa USR- PLUS şi i-a convins pe cei de acolo să candideze la şefia Consiliului Judeţean Iaşi.

Rămaşi fără sprijin, Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat au fugit şi ei la USR pentru a putea candida în continuare la Consiliul Local. Cotidianul BUNă ZIUA IAŞI a arătat încă de acum câteva săptămâni planurile lui Marius Bodea şi a celor doi aleşi locali, însa aceştia au negat că vor ajunge la USR. Recent însa, Marius Bodea i-a dat de gol pe Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat, principalii scandalagii din Consiliul Local Iaşi.

Până la urmă, Timofciuc şi-a urmat tătucul politic la USR unde spera să prindă un nou ciolan. Ignat încă nu a făcut acest pas, preferând probabil să-şi ducă mandatul până la capăt pentru a nu-şi pierde indemnizaţia de ales local.

Adauga un comentariu