Titlurile zilei

Primarul din comuna Golăiești face jonglerii de miliarde! A virat o roabă de bani în conturile unor parteneri, deși altcineva trebuia să pună mâna pe ei: „Sunt niște cămătari, cu asta se ocupă” – FOTO

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Primarul din comuna Golăiești face jonglerii de miliarde A virat o roabă de bani în conturile unor parteneri deși altcineva trebuia să pună mâna pe ei Sunt niște cămătari cu asta se ocupă - FOTO
O firmă din Gorj acuză primarul comunei Golăiești că a favorizat o societate din Iași, oferindu-i un contract de peste 200 de mii de lei, pentru repararea drumurilor din localitate

Costel Manoliu, primarul PNL din comuna Golăiești, face jonglerii de miliarde de lei. Acesta a acceptat o ofertă mai mare la licitație, deși criteriul de atribuire era „prețul cel mai scăzut”

O firmă din Gorj a dat în judecată Primăria Golăiești după ce instituția nu i-a acceptat oferta de reparații a drumurilor din localitate, deși avea prețul cel mai mic. Mai mult decât atât, primarul Costel Manoliu nici nu ar fi analizat oferta depusă de Laeldar Land SRL, din Gorj, semnând contractul cu o societate din Iași.

Primarul din comuna Golăiești face jonglerii de miliarde. Contractul a ajuns pe masa judecătorilor

Gheorghe Pănescu, administratorul societății Laeldar Land SRL, cu sediul în județul Gorj, a transmis faptul că se judecă, din 2021, cu Primăria Golăiești din cauza unei proceduri de achiziție directă. Acesta susține faptul că primarul Costel Manoliu (PNL) nu a analizat oferta depusă de firma Laeldar Land SRL, din contră, a semnat contractul cu o societate din Iași, care a oferit un preț mai mare pentru serviciile de reparație a drumurilor din localitate. Mai exact, SC Laeldar Land SRL a depus oferta financiară cu suma de 200.000 de lei, fără TVA, iar firma din Iași, Bogdy Trans SRL, care a și semnat contractul cu Primăria Golăiești, a trimis o ofertă de 210.000 de lei, fără TVA.

„Am participat la Primăria Golăiești, la o achiziție directă care a fost publicată pe SEAP (n.r. – platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice). Eu am depus oferta în cadrul acestei achiziții, unde a mai depus o firmă care era din comuna Ruginoasa. Oferta pe care am depus-o eu nu a fost analizată de Primăria Golăiești și au dat achiziția către firma din Iași (n.r. – Bogdy Trans SRL), care oferise și un preț mult mai mare față de oferta pe care eu am depus-o. Am dat în judecată Primăria Golăiești, procedura a durat ceva timp, eu i-am dat în 2021 în judecată și s-a finalizat abia anul acesta.

La rejudecare, Tribunalul a decis să li se anuleze contractul. Practic, instanța a constatat că au fraudat achiziția de pe SEAP. În timpul procesului, primarul Costel Manoliu a fost și sancționat pentru că refuza să pună la dispoziția instanței documentele pe care instanța le solicitase, adică nu a fost deloc cooperant, ba mai mult decât atât, chiar a încercat să falsifice anumite documente, dar până la urmă a recunoscut cum stăteau lucrurile. Astfel, instanța a anulat contractul de achiziție, a obligat Primăria Golăiești să îmi plătească 5.500 de lei, despăgubire”, a povestit Gheorghe Pănescu, administratorul firmei din Gorj.

Primarul comunei Golăiești nu a plătit firmei din Gorj despăgubirile decise de instanță

Gheorghe Pănescu, administratorul firmei din Gorj, susține că primarul din Golăiești nu vrea să plătească despăgubirile pe care instanța le-a decis.

„Primarul, aparent, nu este o sumă foarte mare, dar refuză să plătească. Am primit un e-mail de la Primăria Golăiești, în care mi se spune că primarul nu dorește să dea la plată această sumă de bani. Practic, este o hotărâre judecătorească pe care nu o respectă. Adică el (n.r. – primarul Costel Manoliu) a fraudat o achiziție, a constatat instanța că a fraudat achiziția și are, ca să zic așa, tupeul de a nu da banii. Îndrăznește să nu achite suma de bani hotărâtă de instanță prin hotărâre judecătorească.

Vă dați seama că, dacă a fraudat o dată o achiziție, bănuiala mea este că a mai făcut și în alte dăți așa și bănuiala mea este că o să mai facă și pe viitor. Un astfel de om nu are ce căuta în funcții publice, nu poate reprezenta interesele cetățenilor de acolo, din comună. Omul acesta e pus acolo doar ca să parvină prin prisma funcției publice pe care o deține, iar eu sunt surprins de tupeul pe care îl are, după ce că a fost dovedit că a fraudat, continuă să ignore hotărârile judecătorești.

Culmea este că a avut și avocat, eu nu am fost reprezentat de niciun avocat și tot a pierdut. Din punctul meu de vedere, nu face decât să facă rău instituției bugetului comunei în primul rând, pentru că a plătit un contract către o firmă, contract care a fost anulat, nu trebuia să se semneze acel contract cu firma respectivă pentru că l-a constituit ilegal. A păgubit instituția, mă voi adresa unui executor, iar toate cheltuielile le va susține tot primăria”, a adăugat Gheorghe Pănescu, administratorul firmei din județul Gorj.

Costel Manoliu, primarul PNL din comuna Golăiești, neagă acuzațiile: „Ei cămătăreală fac”

Contactat de reporterii BZI, Costel Manoliu, primarul comunei Golăiești, a transmis faptul că societatea din Gorj ar fi trimis oferta financiară după termenul legal stabilit prin procedura de achiziție directă.

„Contractul nu a fost anulat, s-a mutat dosarul dintr-o parte în alta. Este o firmă din asta care cu asta se ocupă, adică imaginați-vă cel de la Gorj vine el să facă lucrări de pietruire la Golăiești. Să vină să facă. Nu vor să vină. Le-am acceptat oferta, noi ne judecăm pe chestie de procedură acuma. Noi avem, și în momentul acesta, de făcut pietruire. Invitați-i dumneavoastră, poate vin, chiar căutăm și nu găsim pe nimeni să facă pietruire, că toată lumea e ocupată în perioada asta. Oricând îi aștept, dar nu vin.

Nu o să plătim nicio despăgubire, noi încă ne judecăm. Ei au vrut să mute dosarul dintr-o parte în alta, ei sunt cămătari, ei cămătăreală fac. Nu am facilitat niciun contract. Firma din Gorj a depus oferta după ce s-a încheiat termenul de depunere, da? După terminarea licitației au depus oferta. Bogdy Trans SRL am preluat-o, a mai lucrat în comună, PSD a lucrat cu firma asta 20 de ani.

Lucrează mai multe primării cu firma asta. Eu când am venit primar am văzut că lucrează cu mai multe firme, printre care și firma asta care are echipamente, are utilaje, are tot ce este necesar și vine ăla de la Gorj, care a depus oferta după data limită de depunere și tot el așteaptă. Practic, sunt cămătari cu acte acești oameni, nici nu știu dacă au echipamente, nu știu dacă au utilaje, ei doar asta fac. Domnul are o hotărâre judecătorească care nu este definitivă. Așteptăm sentința finală”, a spus primarul comunei Golăiești, Costel Manoliu.

Administratorul firmei Bogdy Trans SRL a uitat de contractul pe care l-a încheiat cu Primăria Golăiești.

Reporterii BZI au luat legătura și cu administratorul firmei Bogdy Trans SRL, Marcel Micu, societate care a primit contractul de reparație a drumurilor în comuna Golăiești. Acesta a transmis faptul că se va interesa de situația contractului încheiat între Bogdy Trans SRL și Primăria Golăiești.

„Nu știu despre ce este vorba, eu am avut și am niște probleme de sănătate, soția s-a ocupat, eu am fost în spital, internat. O să mă interesez să vedem ce s-a întâmplat acolo, la Golăiești”, a spus Marcel Micu, administratorul firmei Bogdy Trans SRL.

Primarul din comuna Golăiești face jonglerii de miliarde! O firmă din Gorj acuză instituția că a favorizat un constructor din Iași în cadrul unei achiziții directe.

Comentarii
  • Pai nu pentru asta l-au votat? Votantii credeau ca le va face lor vreun bine?
    Asa votanti, asa primari. Sa le traiasca.

  • Daca intra DNA-ul imediat se afirma ca e dosar politic si ca adversarii i-au inscenat asta.
    Doar plangerile penale pot face lumina in astfel de cazuri, altfel e can-can.

  • MHUILA asta si mie mi-o tras tzeapa……am si eu o oferta la alt serviciu inregistrata la primaria asta si o luat unul cu 30000 mai mult……o sa-i arat la curtea de conturi oferta mea ca astia sai impute diferenta lui pe persoana fizica si apoi poate il trimite mai departe

  • Este cel mai prost primar din judetul Iasi, e pus numai pe furat, daca castigi licitatii si nu ii dai ceva nu semneaza si rezilieaza contracte. Comuna va pierde mult daca continua sa fie primar!

  • Cât a făcut primarul ăsta pentru comună, nu au făcut toți primarii de până acum la un loc, restul este gargară făcută de opoziție…

  • la alunecarea de inainte de primarie si la asfaltarile de acum Bazdaga o adus banii, el o facut demersurile, SF-urile Manoliu le-o primt cadou el doar le- dus la Bin excursie, scoala din fata primariei Bazdaga o adus banii si o inceput-o Manoliu doar io pus geamurile si o dat-o cu var…….conteaza cine o adus banii in comuna nu cine ii cheltuie si da cu var !!!!!!!!

Adauga un comentariu