Prima pagină » Titlurile zilei » Primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, a pus stăpânire pe o bucată din centrul oraşului pentru a-şi face drum de acces. „Din bugetul local îşi toarnă beton” – FOTO

Primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, a pus stăpânire pe o bucată din centrul oraşului pentru a-şi face drum de acces. „Din bugetul local îşi toarnă beton” – FOTO

08 ian. 2024, 02:00, 22 ,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Ioan Alexa, primarul PNL din Podu Iloaiei, a pus stăpânire pe o bucată din centrul orașului. Acesta vrea să îşi construiască un drum de acces spre terenul proprietate personală

Locuitorii din oraşul Podu Iloaiei sunt revoltați de modul în care primarul Ioan Alexa îşi desfăşoară activitatea. Aceştia susţin faptul că şeful oraşului vrea să crească valoarea unui teren, construindu-şi o stradă prin mijlocul parcului din centrul localităţii.

Primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, a pus stăpânire pe o bucată din centrul oraşului. Acesta vrea să aibă acces pe teren direct pe drumul european

Costel Azoiţei, un bărbat care locuieşte în Podu Iloaiei, susţine faptul că primarul Ioan Alexa îşi construieşte, în mod abuziv, în centrul localităţii, un drum de acces pe banii din bugetul local. Acesta ar profita de funcţia pe care o ocupă pentru a-şi crea anumite beneficii.

„Primarul Ioan Alexa are în spatele parcului un teren, în faţa lui vrea să facă parcare şi paravan că face parcare, îşi face el stradă, să treacă prin parc şi să aibă deschidere la drumul european. Am document oficial de la DRDP, nu i-au dat voie să iasă în strada principală. Primarul face ce vrea, nu se oprește. Nici parcarea nu este în regulă. El vrea să facă aici o parcare, dar ăsta e un paravan pentru el, vă spun că eu am documente. Această stradă va ieşi de la el de pe teren în strada mare. El a spart betonul, a pus nişte borduri.

Nici pe lucrarea asta, de la parcare, nu are autorizaţie, acum, recent, a fost împrejmuit, nu era nici împrejmuit şantierul, uitaţi-vă şi dumneavoastră nu este nicio pancartă cu «şantier în lucru», să ştim şi noi cine lucrează aici, la ce dată se finalizează, nu are absolut nimic. El din bugetul local îşi toarnă beton, din banii primăriei, unde are el, acolo, grădina. E proprietatea lui, acel teren l-a cumpărat de la o familie din oraş. El vrea să îşi facă ieşire ca să poată să iasă în stradă, deşi mai are o ieşire prin spate”, a transmis Costel Azoiţei.

Costel Azoiţei „Mi-a spus că, dacă prostia ar durea, eu aş fi primul”

Bărbatul mai susţine şi faptul că, atunci când i-a cerut explicaţii primarului, acesta a fost jignit. Mai mult decât atât, Costel Azoiţei a precizat că Ioan Alexa profită de ultimul an în funcţie pentru a-şi însuşi anumite beneficii.

„Mi-a spus odată: «dacă ar durea prostia că eu aş fi primul». Eu nu fac nicio măgărie, nicio hoţie. Primarul nu vrea să stea de vorbă cu mine. Cine ştie ce vrea să facă el cu terenul ăla, nu ştiu ce vrea să facă, dar profită de faptul că e acum la final de mandat, e ultimul an şi profită să facă tot ce poate. Vă daţi seama că, dacă el face aici deschidere la drumul european, valoarea terenului creşte mult”, a mai povestit Costel Azoiţei.

Reporterii BZI au luat legătura cu primarul oraşului Podu Iloaiei, însă acesta a transmis faptul că nu doreşte să comenteze aspectele semnalate de Costel Azoiţei.

„Băiatul, din punctul meu de vedere, este cu mici probleme. Nu vreau să comentez faptele lui. Acţiunile unui om dezechilibrat nu le pot comenta”, a spus Ioan Alexa, primarul oraşului Podu Iloaiei.

Potrivit documentului emis de DRDP, este specificat faptul că reprezentanţii instituţiei au constatat nerespectarea condiţiilor privind lucrarea efecutată de Primăria Podu Iloaiei, cu privire la calea de acces ce este construită.

„În data de 2 octombrie 2023, UAT Podu Iloaiei, prin intermediul proiectantului, a depus la DRDP Iaşi – Secţia drumuri Europene Iaşi, documentaţia aferentă investiţiei „Amenajare parcări 3 zona centrală în oraşul Podu Iloaiei”. În urma analizării documentaţiei, s-a constatat faptul că aceasta nu respectă condiţiile privind amenajarea intersecţiilor, drept pentru care a fost solicitat, atât beneficiarului investiţiei – UAT Podu Iloaiei, cât şi proiectantului, revizuirea/completarea documentaţiei”, se arată în documentul emis de DRDP Iaşi.

Primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, a pus stăpânire pe o bucată din centrul oraşului pentru a-şi face drum de acces. Locuitorii sunt revoltaţi de atitudinea acestuia.

Comentarii
 • ar trebui modificat un pic in centru,sa mai micsoreze trotuarul si sa fie niste intrari pentru a parca masina .Daca vrei sa opresti masna sa cumperi ceva nu ai voie ,vine politia si te amendeaza.Facute din DE niste parcari pe primul trotuaE suficient cel de al doilea trotuar dispre magazine

 • La cum arată, noul drum va contribui la lungirea cozii din podu iloaiei…. Mulțam alesilor…. In loc sa faca centura aia mult promisa fac mai dau ceea ce deja au

 • Pina acum intrarea in parcarea blocurilor din centru se facea prin spatele acestora, acum o vreti prin fata ! Nebunilor …

 • Locuitorii din Podu…. În fapt, e numai unu cu câteva clase primare care, e nemulțumit și e nebun cu acte in regulă. Azoiței, nu e sănătos la cap și o știe toată comunitatea. Umblă cu telefonul non-stop și face live de parcă ar fi mare activist. Mai cereți și alte păreri….așa e normal!

 • Inocentie Naivu

  Ce vă miră?! Tot un ,,alexa”,fost primar în primii ani după Revoluție,a mutat intrarea,de sute de ani,în cimitirul localității,în cârdășie cu un nenorocit de popă (care a ,,renovat”și biserica -o altă poveste,urît mirositoare),ca să-și facă acces direct la mormântul faraonic al neamului său,pe care nu l-ar fi putut avea vreodată,dacă nu ar fi fost primar!Asta-i ROMÂNIA țara analfabetilor și a interlopilor!!!

 • Pai nu voi l-ati votat ? Aveti ceea ce ati votat.

 • Iar unul care nu v-a achitat taxa de șantaj?! Bravo lui! În primul rand în Podu Iloaiei nu este drum european, iar în al doilea rand își construiește cu toate avizele de care are nevoie. În al treilea rand replica cu prostia care doare, o respect întrutotul!

 • Cel care a comentat cu numele Todi Oana, este un nenorocit /nenorocită. Ar trebui să comentezi în numele tău dacă ai sânge în instalație!!!!

 • Ovidiule, nu mai linge degeaba. Mai citeste o data ce ai scris si vezi ca habar n-ai ce scrii.

 • Ce sa ceri unuia care vindea oua in copilarie….Ar fi interesant de verificat cum si-a facut averea … Cite facturi si bonuri fiscale a emis pentru termopanele confectionate?

 • sa i numarati ouale…..

 • Are? Dupa ce=l cauti, ne spui si i le numaram !

 • Asta e, pe final de mandat trage cât poate să-și pună sacii în căruță, așa fac toți. Trebuie doar să-i stricăm noaptea ce construiește ziua, până vin alegerile.

 • ce te crezi mesterul manole?Vezi ti de treaba ta

 • Cetatean al orasului Podu Iloaiei

  Nu il cunosc pe acest Costel Azoitei, dar din filmelete pe care tot le posteaza dumnealui pe Facebook, lasa mult de dorit limbajul si felul lui de a fi. Probabil domnul primar i a promis ceva, iar acum ori a uitat ori nu vrea sa il mai ajute si asta incearca sa faca imaginea proasta asupra domnului primar. Eu zis ca sa il lasam pt Ionel sa isi faca treaba, ca tot ce a facut pana acum se vede si s a schimbat mult fatada orasului si in plus multe alte contracte pe care le are deja spre inceperea lucrarilor. S a miscat in Podu Iloaiei in 4 ani,cat nu s a schimbat in 15-20 ani. Recunosc ca si eu am fost foarte idignat de inceputurile primarului,dar se vede ca da roade. Asadar, domnule primar Alexa Ioan mult succes in continuare si nu te lua dupa toti astia „cu 2 clase mai mult decat trenul”. E normal sa nu multumesti pe toata lumea, trebuie intotdeauna sa fie un Costel Azoitei aka Gica Contra

 • Inocentie Naivu

  Din cite comentarii sint pe aici,se vede treaba ca mai sint și alții avantajați de,,investiția” primarului!
  Și apropo de,,voi l-ați ales”, pe cine doamne iartă să alegi?!Oamenii serioși nu fac politică,își văd de treaba lor și atunci se bagă în față ….păduchii și ăștia atita știu: să sugă !

 • Dănuț Pricopsitu

  Eu mi-am pus oamenii de la drumuri Iasi să îi dea NV și așa va fi .

 • Gogu din mahala

  Aia care nu mai puteti de realizarile primarului, aratati-le, nominalizati-le, facetile vizibile … asta-i cu ultimele spasme inaintea sfirsitului !

 • Mai bine ii dai 2 lei la amărâtul asta de azoita sa bea și el un rachiu , ca ori cum e prost gramada ca și femeisa!

 • Asta e mâna domnului Istrate

 • Cum au sarit postacii sa il apere pe halexe :)))

 • Andrei Popinciuc

  daca a luat din spatiu verde, merge o notificare si la garda de mediu,…. daca nu are afisat panoul de informare cu ce se lucreaza, poate fi informat si prefectul implicit autoritatea de constructie in stat….. sunt cel putin 2 entitati care ii pot opri lucrarile…… dar …. nimeni nu isi bate capul …. vom suferi cu totii cand vor face legatura in europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *