Local

Primarul Mihai Chirica a transmis toate detaliile despre pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași: „Nu facem concerte!”

Publicat: 30 sept. 2021
Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a transmis astăzi, 30 septembrie 2021, toate detaliile despre pelerinajul Sfintei Parascheva din Iaşi

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a transmis astăzi, 30 septembrie 2021, toate detaliile despre pelerinajul Sfintei Parascheva din Iaşi.

Astfel, edilul a transmis că nu se vor organiza concerte şi nici petreceri. Pelerinii pot veni să se închine, însă doar cu respectarea măsurilor impuse în contextul actual al pandemiei de Covid-19.

„Vor mai fi organizate sărbătorile Iaşului indiferent de cum vrem să abordăm acest subiect, sărbătorile trebuie să aibă o anumită consistenţă şi să se desprindă de cotidian. Să ne arate totuşi că nu e al treilea război mondial, nu este niciun cataclism, n-a izbucnit niciun vulcan în centrul Iaşului şi ne putem permite o viaţă relativ normală adaptată la condiţiile de pandemie. Nu facem Untold, să fie clar. Nu facem petreceri mari, nu facem Afterhills, nu facem nimic. Încercam să facem lucrurile punctate în măsura posibilităţilor.

Nu vrem să prejudiciem drepturile legitime ale unui credincios de a se închina. Dar asta înseamnă să fim foarte atenţi de măsuri de precauţi luăm ca să nu aducem un nivel de infectare şi mai mare. Nu facem concerte, decizia am luat-o ieri motivat de faptul că acea creştere rapidă nu merită să faci un concert pentru o mie de persoane, în condiţiile în care Iaşul are doar 60.000 de studenţi care ar vrea să vadă acel concert, nu se merită să cheltuim banii doar pentru atâta lucru. Vom face concerte atunci când vom putea”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica va sprijini Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

În continuare declaraţiei sale, edilul a transmis faptul că anul acesta vor avea voie să vină la Sfânta Cuvioasa Parascheva orice persoană indiferent de adresă din buletin. De această dată, va fi luată o concluzie în funcţie de starea de sănătate şi vaccin.

„Decizia mea este ca o măsură restrictiva este să-i privească pe toţi şi o măsură permisiva să fie valabilă pentru toţi în condiţiile de permisivitatea printr-o normă. Vom ajunge la concluzia că pelerinajul într-o formă continuata împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei se va face şi cum se va face pentru toată lumea, nu după buletin, ci după starea de sănătate, infectare şi vaccin. Ne vom sfătui foarte atent cu Mitropolia care prin proiectul de hotărâre ne-a cerut sprijinul pentru a le asigura câteva sute de litri de dezinfectanţi, câteva zeci de mii de măşti, pelerine de ploaie dacă va fi cazul să stea dispersaţi în grupuri mai mici.

Vom pune mijloacele într-o singură gestiune. Pentru a nu aglomera zona centrală vom face mai multe puncte de vizionare a sărbătorii pe 14 octombrie unde să nu depăşim numărul maxim de persoane prevăzut de lege prin asigurarea scaunelor necesare”, a mai spus Chirica.

Mihai Chirica, despre masa pelerinului

Edilul Municipiului Iaşi a menţionat faptul că anul acesta nu se va mai organiza masa pelerinului.

„Masa pelerinului nu mai poate fi organizată, dar vom face pachete şi ne vom duce noi la pelerini şi nu vor veni ei la noi cum se organiza în alţi ani. Vom prepara în mai multe zile”, a conchis Chirica.

Comentarii
 • Ei nu
  Un loveparade ar merge
  Popii cu dj-ala si dascali pe post de MC
  Niste seturi cu muzica bisericeasca remixata
  Apoi oleaca de gospel trap
  Doamne miluieste skrrr skrrr
  Popa prinde peste prrr
  Masini bengoase skr roni dolari si euroi prr
  In incheiere bagata o „vesnica pomenire” pentru viitorii covidati in urma „festivalului”.

 • ..nu sunteti normali,confuzie totala,ca de altfel in toata tara,la Iasi e mai mare… ce faceti cu vinul si sarmalele?le dati la parlamentari..?

 • nu va place viata la oras? ca e fuleala, lume, masini? ca nu ajungeti la timp la scoala, acasa, la servici? aveti liber sa va schimbati domiciliul in mediul rural. si in comune sunt gradinite, scoli primare si gimnaziale, scoli profesionale. daca noi ne plangem aici intr-o urbe de 450.000 de oameni, ce sa mai zicem de Bucuresti, Paris, Londra, Madrid, Roma?

Adauga un comentariu