Local

Primarul Mihai Chirica, după ce Maia Sandu a devenit președintele Republicii Moldova: „Basarabia și-a reluat traseul european, singurul în măsură care asigură prosperitate”

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul Mihai Chirica după ce Maia Sandu a devenit președintele Republicii Moldova Basarabia și-a reluat traseul european singurul în măsură care asigură prosperitate
Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica și noul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu
Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a transmis un mesaj public prin care o felicita pe Maia Sandu, noul președinte al Republicii Moldova.
„Felicitări, Maia Sandu!
Felicitări, Basarabia!
Ceea ce ne doream să se întâmple la alegerile prezidențiale din Republica Moldova s-a întâmplat! Basarabia și-a reluat traseul european, singurul în măsură să asigure acestui stat șansa la prosperitate. După o campanie electorală otrăvită de minciunile lui Igor Dodon, basarabenii s-au mobilizat la urne, într-un număr impresionant de mare, oferindu-i candidatei Maia Sandu o victorie pe cât de frumoasă, pe atât de clară, cu circa 15 procente în fața contracandidatului său.
Semnificația victoriei este ușor de intuit. Cetățenii Republicii Moldova își văd prezentul și viitorul în cadrul marii familii europene, sub semnul adevăratelor valori: libertate, democrație, egalitate de șanse. Iar faptul că scorul obținut de Maia Sandu a fost influențat de prezența record la urne a diasporei și a basarabenilor cu suflet tânăr demonstrează puterea acestei viziuni.
Le mulțumesc și eu tuturor cetățenilor moldoveni care și-au exprimat duminică votul, chiar și în aceste condiții dificile generate de pandemia de COVID-19, cerându-le să aibă încredere în ei înșiși și în adevărul care biruie întotdeauna. Minciuna este un contract cu diavolul, iar moldovenii au refuzat să-l încheie, în pofida veșnicelor promisiuni amăgitoare.
De peste Prut, de-a lungul podurilor de flori ce leagă speranțe și doruri comune, Iașul și România salută Republica Moldova!
Felicitări, Maia Sandu!
Adauga un comentariu