Local

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, se autosuspendă din Partidul Național Liberal Iași

Publicat: 28 apr. 2021
primarul municipiului Iași Mihai Chirica
Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a decis astăzi, 28 aprilie 2021, să se autosuspende din Partidul Național Liberal Iași. Edilul susține că a fost ținta unor atacuri politice și de altă natură care nu au un final

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a decis astăzi, 28 aprilie 2021, să se autosuspende din Partidul Național Liberal Iași. Edilul susține că a fost ținta unor atacuri politice și de altă natură care nu au un final. De asemenea, Mihai Chirica a ținut să menționeze în mesajul publicat pe pagina sa de socializare Facebook că partidele politice nu mai sunt vectori ai comunicării, competiției de idei, negocierii și au devenit instrumente de luptă și distrugere a persoanelor și instituțiilor.

„Dragi ieșeni, dragi colegi din PNL, Trăim vremuri tulburi și complicate, umbrite de acuzații și tensiuni, în care suntem obligați să facem un efort să luăm cele mai înțelepte decizii pentru orașul și județul nostru, ca și pentru organizația politică în care lucrăm. Încă de la începutul anului am constatat o tensionare vizibilă și o deteriorare a scenei politice ieșene. Eu, personal, ca primar și ca lider politic, am devenit ținta unor atacuri politice și de altă natură care nu se mai opresc. În toată această perioadă am fost pus în situații inedite, neașteptate și, mai ales, în contradicție cu principiile mele morale și obiectivele mele politice și administrative. Din păcate, la Iași, partidele politice au încetat să fie vehicule ale competiției de idei, dialogului și negocierii pentru cele mai bune soluții pentru comunitate și au devenit instrumente de luptă și distrugere a persoanelor și instituțiilor. Pe de altă parte, așa cum am declarat și în luna ianuarie a acestui an, nu vreau ca acuzațiile care îmi sunt aduse să prejudicieze imaginea unui partid care m-a primit în rândurile sale și cu care am făcut echipă pentru continuarea schimbării în bine a Iașului. Nu am renunțat la acest principiu și la această decizie.

Primarul Mihai Chirica a decis să se autosuspende din funcția de președinte interimar al Filialei Iași a PNL

Astăzi, 28 aprilie 2021, primarul a decis să se autosuspende din funcția de președinte interimar al Filialei Municipiului Iași a Partidului Național Liberal. Edilul a ținut să precizeze faptul că va colabora în continuare cu colegii săi, însă până în momentul în care lucrurile nu vor reveni la normal, acesta nu va mai participa la nicio competiție internă în partid.
„Din aceste motive am decis ca începând de astăzi, 28 aprilie 2021, să mă suspend din funcția de președinte interimar al Filialei Iași a PNL. Rămân un om de echipă, voi colabora în continuare cu colegii mei din PNL, dar până când lucrurile nu vor reintra pe un făgaș normal nu voi participa la nicio competiție internă în partid. Sunt cu conștiința împăcată în fața ieșenilor și a lui Dumnezeu, sunt nevinovat și am convingerea că voi demonstra cât mai repede acest lucru! Totodată, vreau să vă împărtășesc viziunea mea despre politica din România, atât pe verticală, de la conducerea partidelor spre teritoriu, cât și în interiorul organizațiilor.
Cred că PNL parcurge o perioadă dificilă, într-un efort susținut, dar fără rezultatele dorite, de coabitare și colaborare cu alte partide politice. Nu pot fi decât dezamăgit de modalitatea neproductivă de funcționare a acestei alianțe aflate la guvernare și de faptul că rezultatele acesteia nu sunt conforme cu năzuințele PNL și ale românilor. În aceste condiții, nu am certitudinea că lucrurile vor reveni la normal odată ce voi renunța la funcțiile de conducere din PNL. Voi munci însă pentru aceasta și voi demonstra tuturor colegilor din partid și, mai ales, tuturor ieșenilor care m-au votat, ca și celor care nu m-au votat că în tot mandatul meu de primar nu am prejudiciat averea orașului, ci, din contra, am îmbogățit-o, câștigând respectul tuturor orașelor, dar și terenul dinspre Miroslava, Fortus, cinematografele, tabăra de la Ciric etc. Nu am luat nimic necuvenit nici pentru mine, nici pentru familia sau apropiații mei”, a menționat primarul municipiului Iași.

Primarul Mihai Chirica: „Am urmărit întotdeauna respectarea legii”

Totodată, edilul municipiului Iași a transmis ieșenilor că întotdeauna acesta a urmărit respectarea legii. Mihai Chirica susține că sunt necesare o serie de schimbări în primărie.

„Am urmărit întotdeauna respectarea legii, chiar și atunci când am avut alte opinii, și am lucrat cu întreaga echipă din Primăria Municipiului Iași astfel încât fiecare angajat să își facă treaba bine și la timp. Mai sunt multe de schimbat în Primărie, mai sunt în continuare angajați cu două fețe și agende personale, mai sunt angajați implicați în acte de corupție, iar în cazul unora am făcut personal plângeri penale. În continuare voi căuta echilibru atât în interiorul Primăriei, cât și în relația cu alte instituții și partide, dar, din păcate, nu depinde numai de mine. Aș mai preciza că, în speța de ultimă oră care m-a pus într-o situație dificilă, acordul de asociere dintre Primărie și o societate comercială datează din 2005, iar în toată această perioadă a fost verificat de către juriștii municipalității și nu numai.
Când am sesizat nereguli, am contribuit în mod direct la demonstrarea încălcării flagrante a gestionării derulării acelui acord și am delegat misiunea denunțării acestor nereguli celor care, prin fișa postului, au această obligație și care, iată, nu s-au achitat de ea. Timpul va demonstra că nicio acuzație de natură penală lansată împotriva mea nu este adevărată și că mi-am respectat jurământul față de ieșeni și oraș. Până atunci, mă voi concentra pe activitatea administrativă, pentru a realiza proiectele pe care le-am propus ieșenilor, împreună cu colegii din PNL și cu toți cei care doresc binele acestui oraș!”, a transmis primarul Mihai Chirica.
Reamintim faptul că tot astăzi, 28 aprilie 2021, și președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, s-a autosuspendat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal a Județului Iași.
Comentarii
 • „Am urmărit întotdeauna respectarea legii” punandu-si o parte din avere pe numele fiului de cateva luni!! halal!! chiar nu iti este rusine?

 • Te-au ajuns blestemele Chirica in săptămâna patimilor?
  Ți se trage de la grava japoneză de la începutul săptămânii!
  Politicul îți arata pisica, doar ca de data aceasta la urma toți ăștia implicati te vor arata cu degetul.
  Ai furat locurile de parcare, ai suprataxat apoi locurile și a nenorocit toate sensurile de circulație prin iasi, mai vrei sa faci Pietonalul de la palat pana la cinema victoria ca sa oferi comercianților cu care ai blaturi drepturi inechitabile fata de restul oamenilor din iasi fără sa ții cont ca deja e un oraș supra aglomerat dar tu închizi străzi…sa ne rugam in săptămâna luminata sa ajute judecătorii sa te lumineze cu 10-12 ani de pușcărie ca meriți din plin la tot cât ai fost un aservit un traseist și un pupa-n cuur pt propriile interese!
  I

 • Oare din PSD de ce nu si-a dat demisia si a asteptata pana a fost dat afara?Eu cred ca le-a impus Iohanis, atat lui Alexe cat si Chirica.

 • Domnule Chirica sunteti lucrat direct din Barnova…chiar nu v-ati prins ? Mihaita urmeaza la sefia PNL si primaria Iasi. Intr-adevar…traseist si el…dar mai golan ca tine. Te-a lucrat de te-a julit… Esti slab… Eventual…mai dai prioritate in continuare..

 • Traim. Vremuri grele…… Da toti din partife FURATI bugetul si Iasul, sufocandu l de blocuri si fara parcari, haos in trafic!
  #mas la puscarie jegos
  #poli Iasi salarii de 4000 euro pe luna
  #Directorii RATC aia de au falimentat, is Angajati la CTP tot pe functii de conducere si salarii de 120 milioane pe luna. Asa da recunostinta
  #seful pietelor salar de 150 milioane si te crucesti cum. Arata pietele din Iasi, insalubre, pline de combinatori si interlopi

 • Sunt comentarii rautacioase. Un domn spunea ca daca maresti pietonalul se face in interesul cuiva…cred ca greseste, este foarte bine daca se va intampla ptr cetatenii Iasului si pentru toti cei care viziteaza Iasul. Trebuie sa schimbam in bine Iasul si sa incurajam mersul pe jos si cu bicicleta. Iasul nu este supraaglomerat fata de alte orase de aceesi categorie. Trebuie sa sprijinim dezvoltarea nu sa comentam la orice investitie se propune.
  Iar acuzatia adusa mi se pare puerila ptr competentele DIICOT ( omisiunea sesizarii unui infractiuni de abuz in serviciu care in prezent nu are o definitie clara, modificari aduse de Curtea Constitutionala) Asta i acuza de coruptie adusa unui primar si toti se bucura dar ptr ce……Ptr asa ceva toti pot sa beneficieze de o asemenea acuzatie, si la judecatori si la procurori ( un judecator a motivat o sentinta fiind internat la nebuni…acolo nu este un abuz, presedintele de instanta de ce nu a fost anchetat ca nu a sesizat parchetul si pot continua cu exemple)

 • Mihăița, ai grija ca la plecare sau preluare către Universitatea di strada Dr. Vicol sa nu uiți câteva schelete prin dulapuri, așa cum ai declarat anterior preluării mandatului.

 • Trăim vremuri grele? Fără penali în funcții publice? Și de ce Hliboceanu mai lucrează la Poliția Locală ? Mor de ciudă .

 • Cacarica te asteapta Dr. Vicol! Ia-l cu tine si pe nas de porc tabla ca sa ai cu cine juca table vreo 20 de ani! Sapunul de la dus vi-l ridica cichita, ca are experienta si fundul rodat! La multi ani, in puscarie golanilor!

 • Bun, intrebarea este cand demisioneaza si de la Primarie ca nu se poate victimiza.
  Are multe schelete in dulap, este prins in dosarele lui Nichita ca fiind unul din carausii cei ducea spaga acestuia, are dosar de abuz in serviciu, distruge spatii verzi, se construiesc blocuri aiurea inclusiv fara autorizatie, PUG-ul este impins cat mai mult sa nu fie aprobat ca sa poata sa mearga spagile in toate partile si vii si spui ca nu stii cei in primarie.
  Eu nu cred ca poate fi atat de NAIV Chirica incat sa-l conduca gastile din Primarie, deci …..?

 • Voi cei de la ZBI (Ziarul de Bisnita Imobiliara), azi nimic despre Cosette cea infama si USR-ul cel rau care n-au votat bugetul Iasului asa cum dorea din adancul buzunarelor – pardon… sufletului neprihanit, cel mai vechi liberal din Iasi pe nume Mihai Chirica?
  Da’ despre afacerea ZOIOSU, despre controlul judiciar al fiului tatalui Ghiocel, tot nimic?
  Nu va crapa obrazul de rusine, acum cand e pe fata si toata lumea stie pentru burdihanul cui munciti?

Adauga un comentariu