Local

Primele declaraţii ale IML Iași despre dublul asasinat. Cei doi tineri nu au consumat alcool sau droguri – VIDEO

Publicat: 13 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primele declaraţii ale IML Iași despre dublul asasinat. Cei doi tineri nu au consumat alcool sau droguri - VIDEO
Ioana Vanesa Burlacu a fost ucisă cu 33 de lovituri de cuțit, iar Jniyah Youssef cu 17

Cătălina Bulgaru, şefa Institutului de Medicină Legală din Iaşi, a transmis astăzi, 13 decembrie 2021, noi detalii despre dublul asasinat din Iaşi. Se pare că cei doi tineri nu au consumat băuturi alcoolice sau droguri înainte să fie ucişi.

Ioana Vanesa Burlacu prezenta 33 de plăgi, iar Jniyah Youssef 17.

„În cursul zilei de sâmbătă s-au efectuat necropsiile celor doi tineri. Vorbim de două cazuri de agresiune, persoană de sex feminin prezenta 33 de plăgi tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi inteptat tăiate cu atingerea organelor vitale. Examenele de laborator vor confirma ceea ce medicii legişti au constatat necroptic. Nu s-a identificat prezenta alcoolului, cel puţin la persoana de sex feminin. Nici testele pentru droguri nu au ieşit pozitive. Toate testele au ieşit negativ. Plăgile aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale şi dispunerea lor erau aproape identice. Sunt o parte din leziune în regim de apărare. Nu există urme de incendiere. Au avut parte de o moarte violentă”, a transmis Diana Bulgaru, şefa IML Iaşi.

Tinerii Ioana Vanesa Burlacu și Jniyah Youssef au fost găsiți decedați, cu multiple lovituri de cuțit

Reamintim faptul că sâmbătă, 11 decembrie 2021, doi tineri au fost uciși cu bestialitate în dormitor. Până în acest moment, anchetatorii au un cerc de suspecți, însă nimic nu este clar. Mai multe probe care ar fi putut duce către criminal sau către criminali au fost distruse.

„În cursul nopții de 10 spre 11 decembrie 2021, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași a fost informat cu privire la faptul că, într-un imobil de pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre. S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. S-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 de ani, cetățean marocan, era student la Universitatea de Medicină si Farmacie din Iași, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, era prietena primului.

Descoperirea a fost făcută de către polițiștii care au fost informați cu privire la posibila dispariție a tânărului student care, în cursul zilei de 10 decembrie 2021, ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violență, iar, în imobil, s-au identificat urme de ardere. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect

Ahmed Sami El Bourkadi, un student de origine marocană de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, este principalul suspect în cazul dublului asasinat care a îngrozit țara.

Acesta nu se află în România, iar oamenii legii au emis un mandat de arestare în lipsă, implicit un mandat de urmărire internațională.

Suspectul deţine şi un paşaport canadian. Nu ce cunoaşte cu exacitate motivul pentru care i-ar fi ucis pe tineri cu 33 lovituri de cuţit, respect 17.

 

 

Adauga un comentariu