Local

Primele documentații pentru parcul industrial din comuna Holboca. CJ Iași pune la bătaie 160 de mii de lei

Publicat: 08 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primele documentații pentru parcul industrial din comuna Holboca. CJ Iași pune la bătaie 160 de mii de lei
CJ Iași va aloca fonduri pentru demararea unui plan urbanistic zonal pentru un nou parc industrial din comuna Holboca, investiție ridicată pe 30 de hectare

Consiliul Județean Iași a demarat procedurile pentru proiectarea noului parc industrial din comuna Holboca. Proiectul inițiat de autoritatea județeană are o valoare de aproape 160 de mii de lei, investiția fiind urcată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Acesta este cel de-al doilea parc industrial al județului, după cel din comuna Lețcani, investiție aflată în derulare

Un nou parc industrial va apărea în zona metropolitană Iași. Consiliul Județean (CJ) Iași a demarat procedurile pentru faza Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru parcul industrial din comuna Holboca. Investiția va fi ridicată pe o suprafață de circa 30 de hectare, teren pus la dispoziție de Consiliul Local Holboca pentru o perioadă de 49 de ani celor de la Consiliul Județean. De altfel, Costel Alexe, președintele CJ Iași, a explicat și în ce constă noua investiție.

„Consiliul Județean Iași a scos la licitație contractul de achiziție publică de servicii de proiectare, în faza Plan Urbanistic Zonal, pentru obiectivul de investiții privind parcul industrial din comuna Holboca”, a declarat Costel Alexe.

Oferte depuse în următoarele două săptămâni pentru parcul industrial de la Holboca

Ofertele pot fi depuse pe sistemul de achiziții publice până pe 19 octombrie 2021, evaluarea acestora urmând a fi făcută până pe 19 ianuarie 2022.

„Serviciile ce urmează a fi achiziționate țin de studiul topografic cu viza Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, de studiul geotehnic verificat, precum și de documentații suport necesare obținerii avizelor solicitate prin certificatul de urbanism. Discutăm și de studiul de oportunitate, dar și de documentația PUZ pentru parcul industrial Holboca”, a mai precizat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Șeful CJ Iași a menționat și faptul că în perioada următoare vor fi lansate și alte licitații pentru construirea unor noi parcuri industriale din județ.

Proiect pentru investitorii din zona Moldovei

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a precizat și faptul că prin acest proiect pot fi atrași și investitorii privați pentru dezvoltarea economică a regiunii.

„Durata estimată a prestării serviciilor este de 6 luni, iar valoarea contractului este de 159.663 lei, sumă fără TVA. Ne ținem de promisiunea de a transforma Iașul într-un areal de localizare a afacerilor și de a susține dezvoltarea economică a județului”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Investiția în noul parc industrial a fost avizată de plenul CJ Iași în cursul lunii septembrie 2021.

Parc industrial în comuna Lețcani din județul Iași

Și în comuna Lețcani au început procedurile pentru un parc industrial, parc pe o suprafață de 5 hectare. Investiția a ajuns pe mâna firmei Iasicon SA pentru 3 milioane de euro. Firma lui Titel Sinescu va face parcul industrial de la zero, termenul pentru finalizarea lucrării fiind de 2 ani. Conform documentațiilor, trebuie executat și un drum de aproape un kilometru, care să traverseze parcul industrial. După finalizarea lucrărilor, investitorii au posibilitatea de a concesiona terenuri în vederea dezvoltării unor afaceri. Clădirea administrativă va avea regimul de înălțime P+1.

Adauga un comentariu