Local

Ședință de plen la Consiliul Județean Iași. Un nou parc industrial va apărea în comuna Holboca

Publicat: 21 sept. 2021
Ședință de Consiliu Județean desfășurată în Sala Mare de la sediul Instituției Prefectului județului Iași
În comuna Holboca va apărea un nou parc industrial, proiectul urmând a fi adoptat în ședința de Consiliu Județean Iași ce va avea loc miercuri, 22 septembrie 2021

Aleșii județeni se vor reuni într-o nouă ședință ordinară a instituției. Consilierii vor discuta despre asocierea cu mai multe comune și insituții pentru noul tren metropolitan Iași, dar și demararea procedurilor pentru înființarea unui parc industrial în localitatea Holboca

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași se va reuni în cursul acestei săptămâni într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura mai multe proiecte de hotărâre, legate de unele organigrame de la instituțiile subordonate sau avizarea unor investiții noi. Ședința se va desfășura în Sala Mare a Prefecturii Iași în cursul zilei de 22 septembrie 2021, cu începere de la ora 10:00. Consilierii județeni vor dezbate și alte proiecte de hotărâre ce se regăsesc pe ordinea de zi a ședinței de plen.

Un nou parc industrial lângă municipiul Iași

Pe ordinea de zi a ședinței de plen va figura un proiect legat de aprobarea creditelor de angajament și a celor bugetare pentru un nou parc industrial, parc ce va fi ridicat în localitatea Holboca. Pentru anul 2022, CJ va aloca 190 de mii de lei. Un teren de 300 de mii de metri pătrați (30 hectare) a fost deja preluat în administrare de CJ Iași de la Consiliul Local Holboca pe o perioadă de 49 de ani. Costel Alexe, președintele CJ Iași, a explicat și în ce constă proiectul.

„Vom organiza o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Iași, în care, printre altele, vom consolida două direcții importante de dezvoltare a județului nostru prin supunerea la vot a proiectului de hotărâre privind aprobarea creditelor de angajament și a creditelor bugetare pentru obiectivul de investiții de la parcul industrial Holboca- proiectare, faza PUZ, care se va realiza ca acțiune multianuală”, a arătat Costel Alexe, șeful CJ Iași.

Recent, CJ a bătut palma cu firma Iasicon SA pentru construcția unui parc industrial în comuna Lețcani.

Protocol pentru noul tren metropolitan Iași

Pe ordinea de zi a ședinței de plen va figura și un proiect de hotărâre privind încheierea unui protocol pentru investiția în trenul metropolian Iași. Protocolul va fi încheiat între Consiliul Județean, municipiul Iași, alături de comunele Lețcani, Holboca, Miroslava, Tomești, Ciurea. Parte a protocolului mai sunt și Asociația Metropolitană de Transport Iași și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

„Vom discuta proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii protocolului de asociere în vederea realizării obiectivului de investiții privind trenul metropolitan Iași. Continuăm, așadar, demersurile pentru a transforma Iașul într-un areal de business prin operaționalizarea de parcuri industriale administrate de Consiliul Județean și pentru a crește calitatea mediului înconjurător prin tranziția către un transport public ecologic, care să răspundă, bineînțeles, și nevoilor de mobilitate urbană”, a mai menționat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Consilierii vor aviza un proiect de colaborare cu Republica Moldova

Pe ordinea de zi a ședinței de plen va mai figura un proiect privind aprobarea încheierii unui acord de cooperare între județul Iași și Raionul Cimișlia din Republica Moldova. Colaborarea vizează proiecte comune în domenii precum dezvoltare locală, economie, educație, cultură, turism, sport, tineret, sănătate, asistență socială, accesare de fonduri europene, precum și alte domenii de cooperare de interes reciproc. În ședința de Consiliu Județean vor mai fi analizate și alte proiecte de hotărâre. La ultima ședință ordinară de Consiliu Județean a fost avizat noul proiect de modernizare de la Aeroportul Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu