Coronavirus

Primele imagini cu aparatele de testare Covid-19. Gabriela Firea: ”În aceste zile atât de dificile avem și vești bune”

Publicat: 31 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Viteza de testare a pacienților din București a crescut în urma achiziționării unor aparate performante, a anunțat Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

4 milioane de euro au fost investite pentru lupta împotriva noului coronavirus, spune Primarul General al Capitalei, iar capacitatea de testare crește de la 120 de teste pe zi la 900 de teste.

„Datorită aparatelor achiziționate de Primăria Capitalei, viteza de testare a pacienților din București a crescut de la 120 de teste pe zi la 900 de teste. Primăria Capitalei a investit numai în aceste zile, 4 milioane de euro în apărătură și echipamente de protecție pentru spitalele din București. Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții ASSMB precum și cu directorul medical al Spitalului dr. Victor Babeș, pentru a discuta despre măsurile luate de Primăria Capitalei în această perioadă de criză sanitară”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”Iată că în aceste zile atât de dificile avem și vești bune pentru bucureșteni și nu numai! Începând de astăzi, viteza de testare a pacienților internați în spitalele Victor Babeș și Matei Balș a crescut foarte mult pentru că, datorită proiectelor votate în cadrul CGMB, s-a reușit achiziționarea a 4 aparate medicale ultramoderne, pentru spitalul Victor Babeș: 2 aparate PCR de diagnosticare moleculara a infecției COVID 19; un aparat care permite o viteză mai mare de efectuare a analizelor de testare (un sistem de extracție automată de acizi nucleici) și un aparat de hemodiafiltrare care vă fi utilizat în tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19 care dezvoltă complicații renale, întrucât acesta suplinește funcția rinchilor”, a mai scris Gabriela Firea în mediul online.

Adauga un comentariu