Actualitate

Primele informaţii legate de moartea Danielei Niţu, patroana firmei pirotehnice din clubul Colectiv! Ce spun medicii legişti

Publicat: 17 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primele informaţii legate de moartea Danielei Niţu patroana firmei pirotehnice din clubul Colectiv Ce spun medicii legişti
Daniela Nițu, patroana firmei pirotehnice din Colectiv ar fi murit din cauze naturale, susțin medicii legiști

Daniela Nițu, patroana firmei pirotehnice care a organizat focul de articifii din clubul Colectiv a fost găsită moartă în propria locuinţă. În aceste momente, medicii legişti au oferit în spaţiul public primele informaţii legate de decesul acesteia.

Vă aducem aminte faptul că în 2015, în clubul Colectiv a pornit un incendiu care a cauzat decesul a 65 de tineri, unii murind pe loc alţii murind în spitalele în care fusese internaţi.

Ce spun medicii legişti despre moartea Danielei Nițu, patroana firmei pirotehnice din clubul Colectiv

Conform legiştilor care au efectuat marţi autopsia cadavrului Danielei Nițu, patroana firmei pirotehnice care a organizat focul de artificii din clubul Colectiv, era decedată de mai bine de 24 de ore. De altfel, medicii au ajuns la concluzia preliminară că decesul a survenit din cauze naturale din cauza unor afecțiuni anterioare. Nu au fost găsite urme de violențe pe propriul corp, iar serviciul de omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Daniela Nicuță avea doar 44 de ani iar cei care au alertat organele abilitate au fost membrii familiei care nu ar mai fi putut să o contacteze pe decedată:

„În data de 16..08.2021, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că într-un apartament din sectorul 5 a fost găsită decedată o femeie de 44 de ani. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a anunţat Poliţia.

Daniela Nițu a fost reţinută în 2019 în dosarul Colectiv, fiind condamnată în primă instanță

Daniela Nitu este soţia acţionarului principal al firmei pirotehnice care a organizat focul de artificii premergător tragediei din Colectivă. Ea este şi acţionar în cadrul acelei firme. De altfel, în dosarul Colectiv, Nițu a fost reținută în 2019, autorităţile acuzând-o de favorizarea infractorului. Aceasta a primit ani grei de pușcărie în dosarul Colectiv dar decizia nu a fost definitivă

Administratorii firmei care au organizat focul de artificii la clubul Colectiv, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, erau bănuiţi că au distrus probe ce i-ar putea face complici la tragedie.

Cei doi soţi au negat de fiecare dată orice legătură cu clubul Colectiv. Nită Daniela Ioana a fost condamnată în 16 decembrie 2019 la pedeapsă cea mai grea de 12 ani şi 8 luni închisoare, precum şi 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp, decizia nefiind definitivă. De altfel, unul dintre cele mai cunoscute personaje care au fost condamnate în dosarul Colectiv este Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorul 5 din București. Edilul a primit, în primă instanță, peste 8 ani de închisoare cu executare.

 

Adauga un comentariu