Local

Primele mărțișoare au apărut deja în magazinele din Iași. Cele mai scumpe simboluri ale primăverii pot ajunge și la 200 de lei! GALERIE FOTO

Publicat: 26 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primele mărțișoare au apărut deja în magazinele din Iași. Cele mai scumpe simboluri ale primăverii pot ajunge și la 200 de lei GALERIE FOTO
Mărțișoarele au apărut în Iași încă din luna ianuarie 2022

În magazinele din Iași au apărut deja primele mărțișoare deși suntem abia în luna ianuarie. Mulți ieșeni cumpără deja pentru cei dragi câte un simbol al primăverii

Au apărut primele mărțișoare în Iași! Astfel, noi modele de broșe, pandantive și brățări, care au agățat și canaful roșu cu alb ce vestește sosirea primăverii, sunt expuse în vitrinele magazinelor din centrul Iașului. Unele dintre cele mai căutate modele de mărțișoare sunt cele sub formă de coșar și de potcoavă, în cazul bărbaților, iar, pentru femei, sunt cerute în mod special broșele din argint care au forma unor buchete de flori.

Prețul mărțișoarelor pornește de la 6 lei și poate ajunge chiar și până la 200 de lei. Astfel, în magazine se găsesc în special broșe care sunt pictate cu acuarele acrilice, în formă de animale sau în forma unor diferite personaje din desene animate. Asemenea mărțișoare sunt destinate copiilor. Pentru adulți se găsesc broșe cu diferite mesaje sau alte modele. De altfel, zeci de ieșeni au început deja să cumpere mărțișoare pentru cei dragi, cel mai probabil din dorința de a evita aglomerația de dinaintea lunii martie.

Zeci de ieșeni cumpără noi modele de mărțișoare pentru cei dragi

Potrivit reprezentanților magazinelor de profil, mulți ieșeni aleg să le cumpere celor dragi câte un mărțișor care să simbolizeze primăvara.

„Zilnic intră în magazin persoane care văd mărțișoarele expuse și aleg să le cumpere celor dragi câte unul, asigurându-se astfel că, în preajma zilei de 1 martie, nu vor mai fi nevoiți să meargă prin magazine. Clienții care vor să le ofere celor dragi câte un mărțișor se pregătesc din timp. De exemplu, femeile care vin să le cumpere un mic cadou bărbaților aleg un coșar sau o potcoavă, deoarece acestea simbolizează norocul. Pentru femei, cele mai căutate modele de mărțișoare sunt cele cu flori și broșele din argint, deoarece acestea simbolizează puritatea. Avem vânzări destul de mari la aceste articole, chiar dacă mai este ceva timp până în martie”, a declarat Petronela Damian, vânzătoare în magazinul Meli Melo.

Așadar, sunt ieșeni care se pregătesc din timp pentru cadourile pe care trebuie să le facă în luna martie și cumpără deja mărțișoare. În edițiile anterioare, reporterii BZI au publicat un articol referitor la mărțișoare handmade.

Primele mărțișoare au apărut în magazinele din Iași. Ele sunt aduse din China

Pe de altă parte, diferite modele de broșe legate cu canaf roșu și alb, ce urmează a le fi oferite celor dragi în luna martie, sunt aduse din China, pentru a fi vândute în magazinele din Iași.

„Am primit brățări, pandantive și broșe sub formă de animale și flori. Acestea sunt din argint, unele accesorii fiind suflate cu aur. În anii trecuți am avut în magazin și mărțișoare care erau personalizate, iar acelea s-au vândut cel mai bine. Acum, chiar dacă este ianuarie, spre surprinderea noastră am vândut chiar 20 de mărțișoare în ziua în care le-am primit”, adaugă Petronela Damian.

Anul trecut, mărțișoarele au fost interzise în școli. Amintim că primele mărțișoare au apărut deja în magazinele din Iași, iar cele mai scumpe simboluri ale primăverii pot ajunge și la 200 de lei.

Adauga un comentariu