Eveniment-Social

Primele medalii obținute la atletism pentru clubul sportiv al USV Iași

Publicat: 20 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primele medalii obținute la atletism pentru clubul sportiv al USV Iași
USV Iași încurajează și susține performanța academică și sportivă

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunță câștigarea primei medalii de aur de către studenta Maria Andone, multiplă campioană la aruncarea greutății, legitimată doar la ACS-USV Iași, clubul sportiv al universității ieșene.

„Primul Campionat Național în Sală la aruncarea greutății din 2023 a reprezentat și prima medalie de aur pentru ACS – USV Iași, prin studenta Maria Alexandra Andone la U23. Performanța de 13.07 m a reprezentat și piatra de încercare pentru concursul de senioare, unde s-a clasat a II-a, astfel încât concursul de la București a adus-o pe Maria în postura de a fi dublu medaliată cu aur și argint la primul ei concurs de senioare și primele medalii pentru ACS-USV Iași. Maria este o studentă cu un viitor profesional și sportiv remarcabil. Frumusețea performanțelor este determinată de multă muncă, de seriozitate și de autodeterminare”, a transmis prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Reamintim că USV Iași încurajează și susține performanța academică și sportivă oferind propriilor studenți, tinerilor în general, oportunități și cadrul necesar activităților de acest fel, echipa de fotbal a studenților activând deja în Liga a IV-a.

USV Iași a dat tonul păstrării vârfurilor sportive la Iași prin susținerea atât a performanței academice cât și pe cea sportivă. Alături de bursele de studiu, merit și de performață, USV Iași oferă și burse speciale pentru activităţi extracurriculare sportive/cultural-artistice, în valoare de 825 lei pe lună.

Adauga un comentariu