Coronavirus

Primul caz de coronavirus la Penitenciarul Craiova și Penitenciarul Galați. Despre cine este vorba

Publicat: 05 iun. 2020
Penitenciar Craiova

Un polițist din Penitenciarul Craiova a fost confirmat pozitiv la testul SARS-CoV-2. Contacții acestuia au fost scoși din serviciu și vor rămâne acasă.

Conform ANP, un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Polițistul de penitenciare își exercita atribuțiile de serviciu în sectorul administrativ și nu a interacționat cu deținuții.

Spațiile de lucru sunt dezinfectate și se asigură continuitatea activităților.

Până acum, nu s-a înregistrat nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Craiova.

Totodată ANP informează faptul că astăzi, 05.06.2020, un angajat al Penitenciarului Galați a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție.

În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacților. Administrația locului de deținere aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Galați și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem, inclusiv cele de dezinfecție și de asigurare a continuității în activitate, cu personal de rezervă.

Până la acest moment, cu excepția cazului sus-menționat, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Galați, menționează inspectorul de poliție penitenciară Mihaela Cristina Enache.

Alte cazuri de coronavirus în penitenciare

Un deținut de la Penitenciarul Deva a fost confirmat cu coronavirus. Bărbatul este asimptomatic, a fost separat de ceilalți deținuți, iar polițiștii care au interacționat cu el au avut mănuși și mască.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunță că o persoană privată de libertate în Penitenciarul Deva a fost confirmată marți pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2.

Se va face o retestare, potrivit ANP.

Deținutul confirmat pozitiv este asimptomatic și, de la momentul încarcerării în Penitenciarul Deva, acesta a fost cazat separat de restul efectivului, conform metodologiei aplicate de sistemul penitenciar în acest context epidemiologic.

Polițiștii de penitenciare care au interacționat cu persoana privată de libertate confirmată au purtat, permanent, echipament de protecție (mască, mănuși).

Preventiv, se intensifică activitățile de dezinfectare a spațiilor.

Alţi doi angajaţi ai Penitenciarului Giurgiu au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, a anunţat, vineri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„Poliţiştii de penitenciare nu au interacţionat cu persoane private de libertate, în prezent nefiind înregistrate cazuri de îmbolnăviri în rândul deţinuţilor”, scrie în comunicatul ANP.

Potrivit Administraţiei Penitenciarelor, cei doi poliţişti de penitenciare infectaţi cu coronavirus fac parte din grupul de contacţi atribuit primului caz, comunicat public în data de 19.04.2020.

„Precizăm că, până la acest moment, cu excepţia celor patru cazuri de angajaţi confirmaţi COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Giurgiu”, a mai comunicat ANP.

Adauga un comentariu