Stiri medicale

Primul caz de reinfectare cu COVID-19 în SUA. Pacientul a contractat două forme diferite ale virusului

Publicat: 29 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primul caz de reinfectare cu COVID-19 în SUA. Pacientul a contractat două forme diferite ale virusului
Vești bune! Compania Bosch a dezvoltat un test COVID-19, care oferă un rezultat în 39 de minute

Primul caz de reinfectare cu COVID-19 în SUA. Un bărbat din Nevada, în vârstă de 25 de ani, pare să fie primul caz documentat de reinfecție cu Covid-19 în Statele Unite.

Testele genetice indică faptul că pacientul a fost infectat cu două varietăți diferite ale virusului, a raportat o echipă de la Universitatea din Nevada Reno School of Medicine și Nevada State Public Health Laboratory, potrivit CNN.

Primul caz de reinfectare cu COVID-19 în SUA

Pacientul a fost diagnosticat pentru prima dată cu coronavirus în aprilie, după ce a avut dureri în gât, tuse, cefalee, greață și diaree, au notat cercetătorii într-un studiu publicat joi. Si-a revenit în jurul datei de 27 aprilie și a testat negativ pentru virus de două ori.

A continuat să se simtă bine timp de aproximativ o lună. Apoi, pe 31 mai, a manifestat febră, dureri de cap, amețeli, tuse, greață și diaree. Cinci zile mai târziu, el a fost internat în spital și a necesitat suport permanent de oxigen. El a fost testat din nou pentru Covid-19, iar rezultatele au fost pozitive.

Cercetătorii din Nevada au examinat materialul genetic din ambele exemplare de coronavirus colectate de la bărbat. Analiza lor sugerează că a avut două infecții virale distincte.

Acesta nu este primul caz documentat la nivel global.

La începutul acestei săptămâni, cercetătorii din Hong Kong au declarat că au identificat primul caz documentat de reinfecție cu coronavirus la un bărbat de 33 de ani. El a dat rezultate pozitive pentru Covid-19 de două ori în acest an.

Adauga un comentariu