Actualitate

Primul medic vaccinat anti-COVID-19 la Galaţi: „Este singura soluţie pentru a stăpâni această dramă”

Publicat: 04 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primul medic vaccinat anti-COVID-19 la Galaţi Este singura soluţie pentru a stăpâni această dramă
Manuela Arbune, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase Galați

Primul medic vaccinat anti-COVID-19 la Galaţi, Manuela Arbune, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase, profesor universitar şi coordonatoarea programului HIV-SIDA în Galaţi, a declarat luni, 4 decembrie, că vaccinarea este singura soluţie pentru a stăpâni această dramă.

Primele doze de vaccin anti COVID-19 au ajuns, luni, la Galaţi, iar prima persoană imunizată este dr. Manuela Arbune, medicul care a fost de gardă în noaptea în care a fost confirmat primul caz de Covid-19 în judeţul Galaţi.

Manuela Arbune a precizat a fost un an greu deoarece a fost nevoită să stea departe de cei dragi, însă are încredere în vaccin că va putea pune punct acestei drame.

„Am ratat evenimente importante din viaţa noastră. Nu am putut fi alături de cei care se năşteau sau cei care plecau dintre noi, cei dragi. Iată că venit un nou an şi în această zi avem o nouă speranţă, speranţa că toată drama pe care am trăit-o anul anterior ar putea fi sfârşită. Cred că această intervenţie pe care am acceptat-o este cel mai bun şi onest mesaj pentru cei care mă cunosc”, a declarat Manuela Arbune, înainte de a se vaccina.

Primul medic vaccinat anti-COVID-19 la Galaţi: „Nu am nicio emoţie, am încredere în vaccin”

Șeful de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase Galați a menționat că nu are nicio emoție în elgătură cu eventualele efecte adverse ale vaccinului anti-COVID-19.

„Vaccinul pe care îl avem astăzi la dispoziţie este benefic şi necesar şi este singura soluţie în acest moment de a ne ajuta să stăpânim această dramă pe care am trăit-o în ultimul an. Nu am nicio emoţie, am încredere în vaccin”, a mai spus Manuela Arbune.

Campania de vaccinare din judeţul Galaţi a început la Spitalul de Boli Infecţioase “Cuv. Parascheva”, prin imunizarea a cinci medici de la această unitate spitalicească.

„Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a primit  195 de flacoane (975 de doze) de vaccin împotriva Covid-19, acestea fiind distribuite la toate cele 10 spitale din judeţ”, a informat Prefectura judeţului Galaţi.

Campanie a Ministerului Sănătății: Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie!

Ministerul Sănătăţii a lansat o campanie de susţinere a vaccinării, pe Facebook. „Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie”, îndeamnă Ministerul cadrele medicale, singurele pentru care este deschisă vaccinarea în acest moment.

„Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie”, a scris Ministerul Sănătăţii, sâmbătă, pe pagina de socializare, alături de o fotografie în care o femeie este vaccinată.

Angajată în spital, în campania Ministerului Sănătății: „Vaccinul înseamnă pentru mine speranţă“

Valentina Berbecaru, statistician la Spitalul Clinic De Boli Infecţioase Braşov şi membru al comisiei de vaccinare din spital, care apare în fotografia de pe Facebook, a declarat că vaccinul înseamnă pentru mine speranţă.

„Vaccinul înseamnă pentru mine speranţă. Speranţa să revenim la normalitatea de care ne este dor tuturor. Aş vrea ca toţi cei care se mai îndoiesc şi oscilează să aibă curaj şi încredere în doctori şi oamenii de ştiinţă”, a declarat Valentina Berbecaru.

Reprezentanții Ministerului Sănătăţii afirmă că Valentina Berbecaru „a început anul cu o super-putere: este vaccinată împotriva COVID-19”. Cele mai multe dintre comentariile la postare sunt pozitive, oamenii afirmând că urmează să se vaccineze, în momentul în care vaccinul va fi disponibil pentru toată lumea. În prima etapă, cea care se desfăşoară în acest moment, sunt vaccinate cadrele medicale şi personalul din unităţile medico-sociale.

În România au ajuns până acum două tranşe de vaccin, puţin peste 150.000 de doze. Până în 1 ianuarie, la ora 17.00, au fost vaccinate 11.656 cadre medicale.

Adauga un comentariu