Actualitate

Primul mesaj publicat de Maia Sandu după ce PAS a câștigat alegerile parlamentare din Republica Moldova

Publicat: 12 iul. 2021
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis un mesaj după ce PAS a câștigat alegerile parlamentare din Republica Moldova
Maia Sandu este în extaz după ce partidul PAS a câștigat alegerile din Republica Moldova

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a câștigat alegerile din Republica Moldova. După numărarea a 99% dintre voturile secțiilor de votare din Republica Moldova, PAS are 52,46% din voturi. La distantă mare se află partidul condus de Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova, cu un procent de 27,4%.

Maia Sandu a postat un mesaj pe o retea de socializare in care felicită electoratul care a iesit la vot si spune că in Republica Moldova s-a scris istorie. De altfel, votul de ieri a fost unul istoric si este primul care creditează cu o majoritate covârșitoare un partid de orientare europeană.

Ce mesaj a dat Maia Sandu după ce PAS a câștigat alegerile parlamentare din Republica Moldova

Intr-un mesaj ajuns viral pe retelele de socializare, Maia Sandu si-a arătat multumirea pentru votul la alegerile Parlamentare din Republica Moldova si spune că votul inseamnă o intărire adusă democratiei:

Vă mulțumesc celor care ați mers astăzi la vot și ați pus umărul la întărirea democrației în Moldova. Democrația noastră este încă tânără, cu multe probleme, dar exemplul celor care, în țară sau în diasporă, au trecut peste toate obstacolele pentru a merge la vot este un motiv de a avea încredere că vom reuși să construim o țară liberă și un stat care se îngrijește de cetățenii săi. explică Maia Sandu.

Maia Sandu vrea să reformeze institutiile statului

In continuarea mesajului, Maia Sandu sustine că procesul de votare a avut mari lacune si că institutiile statului trebuiesc reformate. Altfel spus, promite alegătorilor că se va ocupa personal de reformarea institutiilor:

La aceste alegeri s-a confirmat încă o dată că unele instituții ale statului sunt departe de a răspunde așteptărilor cetățenilor. Unele instituții care s-au ocupat de organizarea alegerilor sunt întoarse cu cheia politică, ignoră legile și pun în pericol organizarea unor alegeri libere și corecte. Dacă vrem să devenim o democrație puternică, astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete. Avem nevoie de instituții puternice, care să respecte și să asigure alegerea liberă a oamenilor.

Ca președinte, vă promit că, în următorii ani, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru ca oamenii să poată să voteze mai ușor, fără presiuni și fără corupție electorală. Aceasta este o prioritate pentru viitorul Parlament și sper să pot lucra alături de o majoritate formată din oameni onești pentru a face din ziua votului o sărbătoare a democrației pentru fiecare cetățean. menționează Maia Sandu

 

Votul la alegerile parlamentare din Republica Moldova inseamnă sfârșitul domniei hoților

In incheierea postarii, Maia Sandu mentionează faptul că votul dat de moldoveni inseamnă sfârsitul domniei hotilor din Republica Moldova:

Sper ca astăzi să fie finalul unei ere grele pentru Moldova, sper ca astăzi să fie sfârșitul domniei hoților asupra Moldovei. Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. Oamenii trebuie să simtă cât mai curând beneficiile unui Parlament curat și ale unei guvernări care chiar se preocupă de problemele populației.
Energia de astăzi de la vot trebuie folosită pentru a schimba Moldova și pentru a o transforma într-o țară din care nu doar că nu se mai pleacă, dar în care se și revine. Ca președinte, vreau să lucrez alături de un guvern integru și competent pentru a uni societatea și a pune interesul cetățenilor în centrul eforturilor de guvernare. (…) conchide Maia Sandu.

Cine este Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

Maia Sandu a câștigat cursa electorală pentru cea mai mare functie din statul de peste Prut. Contracandidatul pentru președenția Republicii Moldova, Igor Dodon, a suferi o infrângere dureroasă. Alfel spus, Maia Sandu este un politician care are o orientare occidentală, in schimb ce Igor Dodon s-a făcut remarcat prin orientarea către Rusia.

De altfel, Maia Sandu a tras un semnal puternic atunci când printre primele ei vizite oficiale ca șef al statului s-au aflat intâlnirile cu Florin Cîțu, premierul României dar și cu Klaus Iohannis, președintele statului român.

Adauga un comentariu