National

Premierul Florin Cîțu a dezvăluit ce a discutat cu Maia Sandu: „România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova și al cetățenilor ei”

Publicat: 20 apr. 2021
maia sandu și florin cîțu
Prim-ministrul a precizat că a avut „o întâlnire foarte bună cu doamna Maia Sandu, președintele Republicii Moldova”

Florin Cîțu, premierul României, a avut o întrevedere cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. În ciuda situației tensionate în care se află, din cauza retragerii sprijinului politic din partea reprezentanților USR-PLUS, prim-ministrul a dezvăluit ce a discutat cu Maia Sandu.

Prim-ministrul a precizat că a avut „o întâlnire foarte bună cu doamna Maia Sandu, președintele Republicii Moldova”. Ei au discutat espre derularea campaniei de vaccinare, cea mai sigură cale pentru a depăși cu bine criza sanitară și a reveni la o viață normală.

Premierul Florin Cîțu, despre discuția cu Maia Sandu: „O întâlnire foarte bună”

Premierul a specificat că România a sistemul medical și cetățenii Republicii Moldova prin donația de vaccinuri și echipamente sanitare, asigurând că ajutorul nu se va opri aici: „România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova și al cetățenilor ei”

„Indiferent de ce parte a Prutului trăim, suntem cu toții preocupați să gestionăm cât mai bine pandemia și să protejăm sănătatea cetățenilor noștri. Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu doamna Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, despre derularea campaniei de vaccinare, cea mai sigură cale pentru a depăși cu bine criza sanitară și a reveni la o viață normală.

Am sprijinit sistemul medical și cetățenii Republicii Moldova prin donația de vaccinuri și echipamente sanitare și vom continua să oferim ajutor. Am discutat cu doamna președinte Maia Sandu despre condițiile în care cetățenii români din Republica Moldova să aibă posibilitatea să se imunizeze împotriva COVID-19 în centre de vaccinare din România, indiferent dacă dețin sau nu domiciliu în țară.

România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova și al cetățenilor ei.

Solidari și responsabili în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19 vom depăși cu bine această perioadă și vom reveni la o viață normală”, a precizat Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Și Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu Maia Sandu

Marți, 20 aprilie, la Palatul Cotroceni a avut loc o întrevedere între Klaus Iohannis, președintele României și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Cei doi lideri de stat au discutat despre relațiiile româno-moldovene, stabilind că România va continua să ajute Republica Moldova.

Discuția dintre cei doi președinți a vizat proiectele convenite cu ocazia vizitei lui Klaus Iohannis la Chișinău, la data de 29 decembrie 2020. În acest fel, în anul 2021, statul român a donat Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro. De asemenea, România a donat și o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze și donația celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova.

Klaus Iohannis a dat asigurări că va continua sprijinul acordat Republicii Moldova

„Președintele Klaus Iohannis a reiterat mesajul ferm de susținere pentru agenda de reforme promovată de Președintele Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral și al relațiilor privilegiate dintre cele două state. Totodată, Președintele României a transmis că țara noastră va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat că România rămâne principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova, evidențiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19”, a anunțat administrația prezidențială.

Maia Sandu „a exprimat mulțumiri pentru susținerea oferită de România, mai ales în contextul dificil generat de pandemia de COVID-19. De asemenea, Președintele Maia Sandu a apreciat sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova, subliniind că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, în spirit democratic și european”.

La finalul întrevederii, atât Klaus Iohannis, cât și Maia Sandu au stabilit că obiectivul principal al cooperării rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova și conectării sale ireversibile la spațiul european.

Adauga un comentariu