Local

PRO România Iași a depus listele de candidaţi la Consiliul Județean și la Consiliul Local – FOTO

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
PRO România Iași a depus listele de candidaţi la Consiliul Județean și la Consiliul Local - FOTO
PRO România Iași a depus listele de candidaţi la Consiliul Județean și la Consiliul Local

PRO România Iași a depus listele de candidaţi la Consiliul Județean și la Consiliul Local (Primar, Președinte CJ, Consilieri).

Propunerea PRO ROMÂNIA de Președinte CJ Iaşi: IULIANA RĂȚOI, medic, cu o vastă experiență în domeniu.

Propunerea PRO ROMÂNIA de Primar al municipiului Iași: Cătălin Abălașei, lector universitar, fost fotbalist la Politehnica Iași.

Propunerea PRO ROMÂNIA de Primar al municipiului Pașcani: CRISTIAN RĂȚOI, inginer, viceprimar.

Lista candidaților la CJ și CL depusă de Pro România Iași

Primele locuri de candidați la Consiliul Județean ai PRO ROMÂNIA IAȘI sunt ocupate de:

1. IULIANA RĂȚOI (medic)
2. CĂTĂLIN ABĂLAȘEI (lector universitar)
3. DOBREA ANDRADA ELENA (avocat)
4. FRIJ CĂLIN ALINA IONELA (medic)
5. HARITON COSTIN (profesor universitar UMF)
6. VÎRGĂ VALERIAN (profesor)
7. ȘCARLII DORIN GHEORGHE (pensionar)
8. ANDONE LAURENȚIU (profesor)
9. UNGUREANU MIHAELA (profesor)
10. GÂNGĂ MĂRICICĂ (inginer.agronom)

Primele locuri de candidați la Consiliul Municipal Iași sunt ocupate de:

1. ABĂLAȘEI CĂTĂLIN (lector universitar)
2. DOBREA ADRIAN (antrenor)
3. ANDONE LAURENȚIU VASILE (profesor)
4. GORBAN CORNELIU FLORIN (profesor)
5. SÎRBU LAURENȚIU (profesor)
6. NISTOR CONSTANTIN (antreprenor)
7. DULCIANU SILVIU (profesor)
8. RANCEA ADY CONSTANTIN (profesor)
9. IACOB MIHAI RADU (profesor)
10. POLIACU IULIANA (profesor)

„Sunt bucuros că am reușit să nominalizăm pe liste ieșeni dedicați comunității. Mulțumim tuturor celor care au semnat pentru susținerea candidaților noștri”, a transmis Cătălin Abalașei, președinte PRO România Iași.

De asemenea, Bogdan Abalași a transmis un mesaj dedicat comunității în contextul depunerii candidaturii la alegerile locale.

„Am o mulțime de prieteni cu care vorbesc despre ce se întâmplă astăzi la Iași, și toți îmi spun despre nevoia de schimbare. Pentru că, dincolo de orice considerație, la Iași trebuie să se producă o schimbare substanțială a mentalității și a modului de politică și administrare, atât la nivel județean, cât și la nivelul municipiului Iași. Personal, cred că este greșit să dai vina pe politicieni pentru toate relele din societate. Democrația nu poate exista în afara politicienilor și partidelor politice. Întrebarea pe care mi-o pun este cum putem promova noi politicieni, mai ancorați în realitate, mai dispuși să asculte vocea oamenilor, care pun interesul public înaintea interesului personal? Sigur, este treaba partidelor să propună candidați pentru funcții publice eligibile. Dar alegerea este făcută de alegători. Și aici trebuie să intervină judecata cetățeanului. De aceea este important să alegeți după criterii care depășesc atașamentul strict față de un partid sau față de un candidat. Trebuie să privim mai departe, să ne uităm și la calitățile candidatului, nu doar apartenența sa la un partid sau altul. Spun asta pentru că de multe ori alegerea a fost făcută emoțională, nu rațională, iar acum vedem că am ajuns într-un impas grav. Să votăm în funcție de merit, nu de dimensiunea partidului său de bugetul de campanie al candidatului. Mulți ieșeni s-au îndepărtat de politică, pentru că agendă lor nu se regăsește în agenda partidelor sau a candidaților lor. Pentru a-i readuce la vot, este nevoie de un efort de promovare a oamenilor care sunt conectați la realitățile locului. De aceea, împreună cu colegii mei de la PRO ROMANIA Iași, am decis să sprijinim doi oameni reprezentativi pentru Iași. Doamna doctor Iuliana Rățoi va fi candidatul nostru la funcția de Președinte al Consiliului Județean Ia funci și domnul Lector univ. Cătălin Abălașei va candida la PRO ROMANIA pentru funcția de primar al Iașilor. Sunt doi oameni care vor să se dedice Iașilor, candidați cu o carieră profesională de excepție care merită încrederea și votul ieșenilor.

Nu cred că ieşenii s-au săturat de atâta democraţie. Poate s-au săturat să vadă indignare în loc de concordie, conflict în loc de colaborare, lipsa dialogului. De aceea este important să ai o miză pentru a putea vota.

O miză importantă, pe care o va avea doamna Iuliana Răţoi, va fi modernizarea satului românesc, crearea de noi locuri de muncă în sat, folosirea rațională a terenului, dar și asigurarea unor servicii publice de calitate atât în ​​domeniul educației, cât și al sănătății. . Păcat că în marile municipii nu avem medici, educatori, apă curentă, gaze și chiar curent electric. Grav este că doar 1% dintre studenți sunt din țară. Este grav să vezi copii care, în loc să fie la școală, muncesc pe sume ridicole din cauza sărăciei.
Este inacceptabil ca în cei aproape 34 de ani de la Revoluţia Română să nu se investească nimic în sportul ieșean. Avem același stadion „Emil Alexandrescu” construit la începutul anilor ’60 și aceeași Sală Polivalentă din prima parte a anilor ’70. Este rușinos că al doilea oraș al țării, Iași – capitala Moldovei, nu face performanță la niciun capitol sportiv. Acest lucru este rușinos, dar adevărat! Le-am răspuns afirmativ sportivilor din Iese care au adus glorie sportului ieşean, să se implice activ în construirea infrastructurilor sportive necesare realizării performanțelor în toate sporturile. Lector universitar Cătălin Abăla Petei, candidatul PRO ROMANIA la funcția de primar al municipiului Iași, alături de Adrian Dobrea, Laurențiu Andone, Laura Dulcianu, Liviu Petrache, Iuliana Poliacu, Marius Vintilă, Ciprian Costache, Daniel Cantea și toți candidații PRO ROMÁNIA de la Consiliul municipal Iaşi, foşti sportivi, sunt garanţia că sportul va deveni o prioritate pentru administraţia locală. Am mare încredere în candidații PRO ROMANIA IAŞI! Sunt convins că numai iisienii pot schimba aceste lucruri. Atât prin munca, cât și prin votul lor!”, a transmis Bogdan Abalași.

Comentarii
Adauga un comentariu