BZI LIVE

LIVE VIDEO Proaspăt, interesant, original și atractiv. Sute de tineri l-au iubit și îl vor mai iubi. Despre fenomenul care a impresionat, atât în ţară dar mai ales în străinătate, în Platoul BZI LIVE

Publicat: 10 dec. 2019

Miercuri, 11 decembrie 2019, începând cu ora 15.00 în Studioul BZI LIVE este programată o ediție spectaculoasă. Proaspăt, interesant, original și atractiv. Sute de tineri l-au iubit și îl vor mai iubi. Despre fenomenul care a impresionat, atât în ţară dar mai ales în străinătate se va dialoga în lumina reflectoarelor Platoului BZI. Invitați vor fi actorul Andrei Ciobanu, noul coordonator al celebrului, istoricului și valorosului Teatru Ludic alături de Ştefănia Babătă – actrița Teatrul Ludic respectiv Camelia Coneschi – actriţa Teatrul Ludic.

Aceștia vor vorbi despre ediţia din acest an nouă ediție a festivalului de teatru Aurel Luca la Casa de Cultură a Studenţilor din Iași. Cu această ocazie Teatrul Ludic a avut și o premieră pe scenă mare a Casei de Cultură. Mai multe detalii vor fi oferite de inimosul și activul regizor Andrei Ciobanu, respectiv de la colegele sale. De asemenea, despre pasiunea pentru teatru, universul și lumea aparte a Teatrului Ludic, proiecte și activități se va mai dialoga.

Creatorul celui mai curat şi frumos ambasador cultural al Iaşului

Trebuie spus că, tradiția, munca și reușitele Ludicului, coordonate acum de, actorul și tegizorul Andrei Ciobanu are la bază o poveste și un om special. Aurel Luca este legat de locul unde spiritul dramaturgic este încărcat de pasiunea şi prospeţimea mereu tânăra a sufletului! Este vorba de o istorie originală şi încărcată de un sentiment mereu viu şi liber care, de peste patru decenii, a dat viaţa şi succes internaţional Teatrului Ludic. El a fost omul a cărui mare parte din viaţa s-a confundat cu acesta. Regizorul Aurel Luca a fost întotdeauna un mecanism vital şi mereu pulsând de prospeţime artistică. Dovadă este succesul de care se bucură şi de faptul că este admirat şi respectat de cele câteva zeci de mii de spectatori din turneele internaţionale şi iubit de spectatorii constanţi din ţară, an de an.

Poveste, sentiment, inspiraţie, devotament şi sacrificiu

Poveste, sentiment, inspiraţie, devotament şi sacrificiu, acestea sunt cuvintele, mult prea sărace, care îl pot caracteriza şi defini pe Aurel Luca. Ani întregi a respirat alături de „copilul”, aşa cum îi plăcea să alinte Ludicul.
A pus bazele, încă din 1974, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), primei formaţii studenţeşti de teatru care se numea Eidos. Ineditul şi formă specială a spectacolelor de la Ludic au fost date de spectatori şi, în special, de faptul că aceştia deveneau „personaje”. Mai mult, participarea constantă a acestora la fiecare reprezentaţie teatrală da forţa şi vitalitate unică.

„Noi avem publicul nostru”

„Noi avem publicul nostru, public care vine în mod constant şi ne asigură o posibilitate de colaborare şi de comunicare. În sălile noastre, care sunt mici, spectatorul devine un personaj şi se simte acest lucru. Se implică şi este implicat direct în spectacol, devenind un personaj artistic şi colaborarea devine foarte apropiată, dar şi foarte intimă. Avem un public ce ne bucura foarte mult şi care ne apreciază”, spunea, într-un interviu acordat reporterilor BUNĂ ZIUA IAŞI (BZI) în decembrie 2016, Luca. În urmă cu doi ani, acesta a plecat prea devreme dintre noi.

Toți cei care doresc să adreseze întrebări o pot face la rubrica de comentarii, pe www.bzi.ro sau în direct, accesând http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.loading...

Adauga un comentariu