National

Proba la Limba și Literatura Română a înregistrat mereu gafe monumentale. Top perle la BAC

Publicat: 21 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proba la Limba și Literatura Română a înregistrat mereu gafe monumentale. Top perle la BAC

Ieri, elevii care au absolvit clasa a XII-a au avut proba scrisă la Limba și literatura română. De-a lungul timplui, au existat numeroase „perle” în foile de examen ale celor ce au susținut probele scrise la BAC. Iată cele mai legendare „dume” din toate timpurile scrise de absolvenții liceului.

Examenul de Bacalaureat nu este unul tocmai ușor, iar din cauza emoțiilor sau poate doar din simplul fapt că nu sunt pregătiți, elevii scriu și multe „perle” de neuitat.

Top perle la BAC. Cele mai tari din toate timpurile

Proba la Limba și Literatura Română a înregistrat gafe monumentale și perle care, cu siguranță, vor rămâne în istorie. Iată ce „dume” au apărut de-a lungul anilor în lucrările elevilor. Sigur te vei prăpădi de râs!

„Multă lume critică pe Zăvoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiș in showbiz, prin toate revistele, le urmăresc fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la televizor. Pentru mine ele au reușit în viață. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te știe nimeni, în afară de cartierul tău. E bine să ai un model de urmat, te inspiră în ce faci”.

„În cunoscuta baladă Miorița sunt descrise câteva întâmplări în care sunt implicate doi criminali, o oaie turnătoare, și un cioban ce șochează prin prostia lui”.

„Eu îl iubesc pe Radu Mazăre, pentru că e băiat de viață și e foarte bun în politică. A dus fetele la vot în costum de baie și face Învierea pe plajă. L-am prins odată în club amețit și a dat noroc cu mine, nu s-a jenat”.

„Este bine să mai și citești, decât să tai frunza la câini degeaba”.

„N-am model că nu prea citesc. O să am până în sesiunea de toamnă. Dar cred că dați alt subiect”.

„Modelul meu este Ilie Năstase, pentru că nu îi pasă de gura lumii și s-a însurat de multe ori. Când l-a supărat cineva i-a dat-o la temelie”.

„Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice”.

„Cătălin a luat-o în luntre pe Cătălina și s-au iubit în mijlocul lacului sub privirile Luceafărului care era gelos”.

„Titlul operei poate fi interpretat din punct de vedere astronomic precum o stea aproape de pământ, foarte strălucitoare care poate fi văzută cu ochiul liber”.

„Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi”.

„Rolul cratimei este de a ajuta, a ușura deplasarea, mersul pe jos”.

„Ion Creangă s-a născut între anii 1887-1889”.

„Rolul verbelor la imperfect e să ne arate că lumea asta chiar e imperfectă, poți să faci tu bine cât poți, să te duci la biserică, să-ți faci temele, să nu minți și tot te calcă mașina sau faci cancer”.

„Cele patru elemente de structură de la Moromeții sunt cele patru volume. E un roman-fluviu și n-a încăput într-o singură carte”.

„Ilie Moromete îi lua la mișto pe toți pentru că se credea superior din naștere. N-a avut nevoie de multă școală și de aceea e idolul meu”.

„Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet… și pe Paula nici nu o cunosc!”.

„Tipul de perspectivă narativa în Accidentul este una foarte foarte nasoală, dacă-mi permiteți să spun mai modern. Ce accident are o perspectiva veselă?”.

„Lebăda moare de câte ori cântă”.

„Baltagul este un fel de topor folosit și în zilele noastre pentru comiterea crimelor. După acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil că avea nevoie de el pentru muncile câmpului sau ca să taie lemne”.

„Sahara se află așezată pe un nisip uscat, lipsa apei având în zonă o prezență statornică”.

Un alt subiect care va rămâne tot timpul în istoria „perlelor”

Un alt subiect care va rămâne tot timpul în istoria „perlelor” de la Bacalaureat este: „Importanța alegerii unui model în viață”. Aici, elevii absolvenți ai claselor a XII-a au reușit să scrie cele mai amuzante lucruri de-a lungul timpului.

„Este foarte important să îți alegi un model în viață. Eu încă de mică m-am văzut model de succes, pe marile scene, prezentând haine scumpe, pentru oameni rafinați. Acum modelul meu este Mădălina Ghenea”.

„Cătălin Botezatu este un model în viață pentru orice ființă pentru că el ia fete din viața reală și le duce și le îmbracă la București și pe unele chiar mai adânc în Europa”.

„O duci bine în viață dacă ești șmecher, cu mașină tunată, gagică cool, ți se apleacă lumea la picioare. Sau poți fi afacerist ca Gigi Becali, să fi toată ziua pe la televizor, să arunci cu bani la săraci. Asta văd eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici după ce l-au arestat pe Becali, după trei ani scapă. Rămâne în istorie”.

„Modelul meu de viață sunt eu însumi, lucrez ca ospătar la MAI și sunt foarte mândru. La ora 8 începe nebunia, cu cafele, ceaiuri și de mâncare la majoritatea din unitate”.

„Pe lângă modelul meu în viață eu am și modele în viață, care sunt animatoare, cu care mă înțeleg bine, cu unele merg chiar la ștrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viață bună, deci așa vreau să ajung și eu”.

„Un model te reprezintă. Gigi Becali vorbește pe înțelesul meu, pricep. Patapievici are fraze încâlcite, musai am nevoie de dicționar ca să pricep ce vrea sa spun㔄Verbele la timpul perfect simplu sunt prezente pentru a ne arăta viitorul”.

„Luceafărul era cel care stătea în calea fericirii celor doi pământeni deoarece Luceafărul nu le dădea pace celor doi si tot le băga bete în roate, dar până la urmă s-a văzut ca iubirea învinge, iar Luceafărul si-a văzut de treaba lui”.

„Poezia „Sburătorul” de Ion Has Rădulescu este un omagiu adus aviatorilor români”.

Adauga un comentariu