National

Probleme cu testarea împotriva COVID-19 în şcolile din România! Raed Arafat anunță că următoarele teste vor ajunge în perioada Crăciunului

Publicat: 10 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Probleme cu testarea împotriva COVID-19 în şcolile din România Raed Arafat anunță că următoarele teste vor ajunge în perioada Crăciunului
Raed Arafat a avut o primă reacție la amendat pe care Diana Șoșoacă a luat-o

Așadar, de la începutul luării deciziei de a testa copiii din școli au apărut mai multe neconcordanțe. Vorbim despre calitatea testelor utilizate în unităţile de învăţământ dar şi cantitatea acestora. Raed Arafat a anunțat că săptămâna viitoare nu vor

Testarea în şcoli a început în urmă cu doar o săptămână şi de atunci au fost mai multe acuzaţii legate de raportul falselor pozitivări.

Raed Arafat anunţă că nu mai sunt teste COVID-19 pentru școlile din România şi că următoarele vor ajunge de Crăciun

Așadar, într-o declaraţie oficiale, Raed Arafat a arătat că situaţia testelor COVID-19 utilizate în şcolile din România nu este una tocmai fericită. Șeful DSU a menţionat faptul că nu sunt teste suficiente pentru elevi şi că următoarea tranșă va ajunge în săptămâna Crăciunului:

(…) Am avut unul cu 2.400.000, nu a livrat, trebuia să livreze în 2 decembrie. Mai avem unul cu 1.500.000, trebuia să livreze în 2 decembrie, a livrat în 25 noiembrie, deci mai devreme. Avem încă unul cu 3 milioane de bucăţi, deci contractul nu a intrat în vigoare, nu a fost constituită garanţia de execuţie, dacă nu a constituit garanţia înseamnă că nu l-a mai interesat să vină, doar că a participat, a semnat acordul-cadru, nu a mai venit. Mai are de livrat un milion de bucăţi în data de 17 decembrie. După care mai avem încă cineva cu 3 milioane de bucăţi tot la preţul de 14 lei, care aşteptăm, în aşteptare să vedem ce se întâmplă. După care avem: 1 milion de bucăţi care urmează, dacă se respectă contractul, să se livreze în 18 decembrie, mai avem 1.500.000 în 14 decembrie şi le-au livrat în 1 decembrie, mai devreme, mai avem 2 milioane care urmează în 20 decembrie, mai avem 3 milioane în 21 decembrie”, a mai spus Raed Arafat.

Testarea elevilor în şcoli a început pe data de 2 decembrie

Elevii au început să se testeze în şcoli pe data de 2 decembrie 2021. Astfel, potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza doar în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înainte de a se începe orele de curs.

 

Sorin Cîmpeanu a anunțat și primul rezultat pozitiv al testelor făcute în școli

Pe data de 6 decembrie, Sorin Câmpean a anunțat că au fost puse la dispoziţie testele de salivă şi că au fost folosite. Potrivit autorităţilor, testarea nu poate fi impusă şi că părinţii ar trebui să dea dovadă de responsabilitate:

„Azi, au fost puse la dispoziție testele de salivă. Am primit semnale că au fost folosite. Dincolo de neajunsuri, au fost folosite. Am fost anunțat de DSP București că s-a raportat primul caz pozitiv depistat în urma testelor de salivă, se va face testul PCR pentru a se confirma sau infirma acest rezultat. Mizăm pe responsabilitatea părinților și a profesorilor. Sunt convins că majoritatea au înțeles să raporteze rezultatele în timp util. Din punctul de vedere al Ministerului Educației, testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie, dar nu avem altă șansă decât de a miza pe responsabilitate. Sunt convins că nu vor fi multe acele situații în care părinții să dea dovadă de iresponsabilitate”, a declarat ministrul.

Adauga un comentariu