Local

Probleme de lot la Politehnica Iași

Publicat: 21 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Probleme de lot la Politehnica Iași
Căpitanul Politehnicii Iași, Cosmin Frăsinescu

Antrenorul Politehnicii Iași, Daniel Pancu, are în continuare probleme de lot. Pentru partida de sâmbătă, din deplasare, cu Astra Giurgiu, tehnicianul formației ieșene nu poate cont ape mai mulți jucători.

Cele mai mari probleme sunt în defensivă, acolo unde Ovidiu Mihalache este suspendat, dar și accidentat, și Daniel Pancu este nevoit să nu conteze pe el pentru o perioadă mai lungă de timp. Ovidiu Mihalache a fost suspendat astăzi opt etape ca urmare a cartonaşul roşu primit în meciul cu Universitatea Craiova din etapa a VI-a a Ligii I, în care l-a accidentat pe atacantul craiovean Elvir Koljic. În plus, fotbalistul Politehnicii Iaşi a fost amendat cu 5 000 de lei. Poli studiază posibilitatea de a face apel la decizia de azi dată de Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF.

Căpitanul Cosmin Frăsinescu, depistat pozitiv cu Covid-19 la testul de joia trecută. Chiar dacă va ieși negativ la o eventuală retestare, este greu de crezut că Frăsinescu ar putea prinde lotul ținând cont de faptul că nu s-a pregătit în ultima săptămână. La cei 35 de ani cât are Frăsinescu riscul unei recidive ar fi destul de ridicat mai ales că el a lipsit în ultimele trei partide din motive medicale.

În aceste condiții, Pancu se va baza în centrul defensivei tot pe cuplul Baxevanos – De Iriondo, acesta din urmă fiind închizător.

Sunt și vești bune pentru Daniel Pacu: Revin trei jucători accidentați

Dacă în defensivă sunt probleme mari, antrenorul Daniel Pancu a primit câteva vești bune din partea medicilor. Astfel, mijlocașii Calcan și Breeveld și atacantul Zajmovic, au revenit la antrenamente în ultimele zile și au șanse mari să joace la Giurgiu. Singurul nerefăcut total este mjlocașul Floriano Vanzo, acesta continuând să fie indisponibil.

Pe lângă Mihalache, Frăsinescu și Vanzo, pe lista jucătorilor indisponibili se mai regăsește și atacantul Mensah, depistat și el pozitiv cu Covid-19 la testul de săptămâna trecută.

Ciprian Paraschiv: „Aș vrea mai multă responsabilitate din partea tuturor jucătorilor”

Președintele executiv al Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, a făcut un apel la toți jucătorii din lot să dea dovadă de mai multă responsabilitate.

„Sunt mai multe piste pe care mergem în prezent (n.r. de fundași centrali) și sper să identificăm cea mai bună soluție. Iașiul va avea cea mai bună linie defensivă, când ne vom «recalibra». Avem 4 fundași centrali de reală valoare. Oricum, până atunci aș vrea mai multă responsabilitate din partea tuturor jucătorilor pentru că, până la urmă, nu sunt legitimați la noi doar să se antreneze. Oricare dintre cei 26 de jucători din lot trebuie să fie pregătiți în orice moment să îmbrace tricoul de titular și să reprezinte cum se cuvine culorile Politehnicii Iași”, a declarat Ciprian Paraschiv.

Trei jucători ai Politehnicii Iași, testați pozitiv cu COVID-19

„În mod normal ar fi trebuit să ne testăm la finalul săptămânii viitoare, când s-ar fi împlinit cele 14 zile de la precedenta testare. Însă, dat fiind faptul că am avut cazuri pozitive și că ne preocupă să avem un lot sănătos și să nu-i punem în pericol pe ceilalți parteneri de întrecere, am ales să mergem la laborator și înaintea meciului cu Sepsi”, a declarat președintele clubului ieșean, Ciprian Paraschiv.

 

Adauga un comentariu