Magazin

Probleme din izolare – grăsimea abdominală și cum te ajută corsetele modelatoare

Publicat: 30 apr. 2020

Există un cerc vicios care afectează pe toată lumea: #stămacasă, din cauza pandemiei de coronavirus, avem tendința de a mânca mult, haotic și suntem limitați în ceea ce privește activitatea fizică. Iar acest scenariu nu poate duce decât la îngrășare. Poate că una din cele mai dificile situații de gestionat se referă la grăsimea abdominală.

Din diversele măsuri ce pot fi luate, purtarea corsetului modelator este o recomandare. Despre corsete modelatoare Clessidra știe mai bine să exemplifice. Vorbim despre un eshop în cadrul căruia selecțiile de astfel de produse se referă la calitate premium. Pot fi din latex sau non latex, cu sistem pe bază de tije ce susține coloana și fixează foarte bine corsetul, ce devine mulat perfect pe formele purtătoarei.

Rolul corsetelor modelatoare

Dacă ne gândim la istoria acestor produse, corsetele au fost dintotdeauna o opțiune practică pentru a scoate în evidență talia și bustul. A existat în epoca victoriană această așa zisă modă, când corsetul cât mai tare strâns, arătând o talie cât mai îngustă, era un reper al frumuseții feminine.

Revenind la moda actuală, corsetul modelator – așa cum sunt variantele de la Clessidra, poate ajuta la aplatizarea abdomenului în primul rând. Ridică bustul și în același timp corectează poziția, oferă suport lombar și ajută la pierderea centimetrilor în talie. Acest lucru este posibil datorită efectul termic pe care corsetele le pot avea. Altfel spus acționează termic asupra grăsimii abdominale, dar în același timp purtătoarea se simte confortabil și pielea sa poate să respire corespunzător.

Corsetele de acest gen nu trebuie alese într-o mărime mai mică; ideea de a se încorseta la propriu nu va ajuta. Există variante cu mai multe grade de compresie, o alegere care depinde și de cât suportă fiecare. În variantele propuse la Clessidra, sistemul de închidere se referă la 3 rânduri de închidere, de tip moș și babă. Asta înseamnă că respectivul corset se va adapta pe mărime chiar și în timp, pe măsură ce purtătoarea pierde în greutate. Unele variante au închidere invizibilă, astfel că sub haine nu se observă tivul sau dungile corsetului.

Pot fi folosite și postnatal

Astfel de corsete sunt destul de variate ca modele încât să fie potrivite celor care trec prin perioada de recuperare post partum. Atenție însă la cazurile celor care au născut prin cezariană, caz în care este de preferat a cere părerea medicului, alegând exclusiv opțiunile dedicate, nu cele cu un grad de compresie mare sau foarte mare.

Avantajele sunt în mare parte aceleași: silueta este mai definită, talia mai subțiată și abdomenul mai plat. Pe termen lung vorbim despre întărirea mușchilor abdominali, o postură mai bună și mai corectă, diminuarea durerilor lombare. Au efect termic și în timp pot reduce circumferința taliei.

Comenzile de astfel de corsete se poate realiza exclusiv online, la clessidra.ro. Pentru consiliere, cei interesați pot cere sfatul specialiștilor, pentru o alegere optimă privind tipul, materialul și mărimea. 

Adauga un comentariu