National

Probleme pentru români la intrarea în Grecia! Coadă pe kilometri întregi la singura vamă rămasă deschisă

Publicat: 02 iul. 2020
ALT=
Probleme pentru români la intrarea în Grecia! Coadă pe kilometri întregi la singura vamă rămasă deschisă

Probleme pentru români la intrarea în Grecia! Probleme mari pentru românii care au ales să plece în concediu în Grecia. Asta după ce statul grec a decis ca doar un singur punct vamal să rămână deschis. Turiştii români se plâng de faptul că sunt obligați să stea la o coadă ce se întinde pe câțiva kilometri la singura intrare lăsată deschisă în Grecia. Românii spun că într-o oră se înaintează cel mult 100 de metri. În plus, testarea pentru coronavirus se face aleatoriu.

„Acum ne-am așezat la coadă, are cam 5 kilometri și se înaintează foare greu”, a scris o femeie pe un grup Facebook dedicat turiștilor care vor să ajungă în Grecia.

„Este o dezorganizare totală! Cum să lași doar un punct terestru de trecere a frontierei când știi că vin turiști din cel puțin 5-6 țări? Bătaie de joc!!!”, a scris o altă persoană care a ales să meargă în concediu în Grecia.

Oamenii care au postat pe acest grup de Facebook se plâng de faptul că la granițele terestre se fac 1.000 de teste pentru coronavirus zilnic și aleatoriu, în timp ce alte 1.000 – 1.500 de teste sunt păstrate zilnic pentru aeroporturi.

„Este foarte nasol cu așteptatul în mașină și dacă ai și copii mici. Vrei turism, lasă granițele deschise, așa mi se pare corect. Testarea aleatorie nu poate identifica bolnavii. E aberant să îți bați joc de cei care vin să cheltuiască banii în țara ta. Mai bine cereau testare obligatorie și știai de la început la ce să te aștepți, dar așa mi se pare incorect să stau cu inima strânsă” sau „Nu contează câți testează. Contează că aștepți în mașină până la testare ca un tirist” – sunt doar două comentarii despre teste.

Probleme pentru români la intrarea în Grecia: Un singur punct de trecere a frontierei rămas deschis

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat ieri că autoritățile din Grecia au lăsat deschis până pe 15 iulie un singur punct de trecere al frontierei cu Bulgaria. Este vorba despre puncutul de terecere al frontierei Kulata-Promachonas.

Pentru a ajunge în Grecia, românii foloseau și alte cinci puncte de trecere spre litoralul grecesc. Acestea au fost închise de către autoritățile grecești. În ceea ce privește ieșirea din Gecia, aceasta se poate face pe la toate punctele de frontieră.

Această decizie a fost luată de autoritățile grecești din cauza introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form). Introducerea acestui formular permite asigurarea unei evidențe stricte a persoanelorcare se deplasează în această țară.

Atenție la restricții!

MAE avertizează românii că măsurile privind purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și distanțarea socială rămân în continuare în vigoare.

Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe atenționează românii că autoritățile elene pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național. Aceste decizii sunt luate în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate în zilele următoare în Grecia.

Turiștii care intră în Grecia trebuie să completeze un formular de localizare. Acest formular conține destinația exactă și persoanele de contact (Passenger Locator Form). În plus, turiștii trebuie prezinte codul QR generat, printat sau pe smartphone, la intrarea în țară. Turiștii sunt obligați să completeze formularul PLF cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra pe teritoriul Greciei, transmite agenția de turism Giliola Travel. Mai mult, pentru intrarea pe teritoriul grecesc se va face screeningul de diagnostic necesar pentru menținerea turiștilor în siguranță pe tot parcursul sezonului.

Adauga un comentariu