Sport

Problemele cu banii de la Dinamo provoacă noi măsuri la LPF: se face „departamentul de integritate”

Publicat: 06 nov. 2020
Dinamo se află într-o situație incertă din punct de vedere financiar
Dinamo

Dinamo a fost preluată de Pablo Cortacero înaintea acestui sezon, dar, chiar dacă au fost aduși fotbaliști cu CV-uri importante, rezultatele așteptate și, mai ales, banii în club, au întârziat să apară

Dinamo se află într-o situație incertă din punct de vedere financiar, în ciuda promisiunilor făcute de Pablo Cortacero și managementul spaniol la preluarea clubului din Ștefan cel Mare.
Ibericii au încă restanțe financiare și există zvonuri care pun la îndoială seriozitatea noilor patroni. În acest context, LPF se gândește să înființeze un departament de integritate care să verifice tranzacțiile de preluare a cluburilor din Liga I.

„Nu avem informații despre spanioli, dar după ce vom finaliza evaluarea financiară a cluburilor din Liga 1, unde domnul Duru se ocupă de asta, atunci pasul numărul doi este un departament de integritate în cadrul Ligii, care să definească niște principii minime.
Nu poți să faci ce fac cei din Anglia, dar măcar principii minime, pe parte administrativă. Un departament de integritate care să verifice tot ce înseamnă tranzacții din astea”, a spus secretarul general al LPF, Justin Ștefan.

Dinamo, penultima în Liga I

Pe lângă problemele financiare, Dinamo nu traversează o perioadă bună nici din punct de vedere sportiv.
Cu cinci puncte acumulate în opt etape, echipa lui Cosmin Contra este, cu un meci mai puțin disputat, cu Astra, pe locul 15, penultimul, în Liga I.
Runda viitoare, Dinamo, formație care are patru înfrângeri consecutive, va juca la Ovidiu, contra celor de la Viitorul, duminică, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport I.

Pablo Cortacero ar urma să se retragă de la Dinamo

Dinamo a fost preluată de Pablo Cortacero înaintea acestui sezon, dar, chiar dacă au fost aduși fotbaliști cu CV-uri importante, rezultatele așteptate și, mai ales, banii în club, au întârziat să apară.
Giovanni Becali a dezvăluit că Juan Melero, cel care, de fapt, ar fi controlat proiectul de la distanță, nu mai este interesat de Dinamo. Mai mult, fostul agent de jucători a transmis că și Pablo Cortacero va pleca de la club în următoarea perioadă, iar afacerea spaniolă de la Dinamo este „cel mai mare bluf din ultimii 80 de ani”.

Spaniolii de la Dinamo ar urma să se retragă din proiect

„Eu n-am spus niciodată că totul e în regulă, am spus doar că persoana cu care vorbesc, Juan Melero, e serioasă. El nu fost niciodată acolo, doar coordona, era în spate, l-a lansat pe acest Pablo Cortacero. A fost trimis ca o lance Cortacero. Dintre cei spanioli, doar Rufo e priceput, știe ce vrea.
Când Melero a văzut că racheta lui (n.r. Pablo Cortacero) nu execută exact ordinele, s-a dat la o parte. El l-a convins și pe Contra să vină la Dinamo, Contra îl știa pe Juan Melero de la Getafe. Din ultimele discuții pe care le-am avut, el s-a retras, Melero, și l-a mințit și pe Contra să stea calm, dar racheta lansată a întâlnit nori deși.

E unul dintre cele mai mari blufuri din fotbalul românesc din ultimii 80 de ani. O să plece toți de la Dinamo, nu știu ce va face echipa, poate o să se unească cu a lui Badea. Poate vor veni suporterii din nou. 99%, părerea mea, spaniolii nu vor continua”, a declarat Giovanni Becali, la ProX.

De asemenea, Giovanni Becali a anunțat că salariile de la Dinamo se ridică, cumulate, la aproape 500.000 de euro, buget pe care oricine ar veni, în cazul în care spaniolii se vor retragere, l-ar suporta cu mare greutate:

„Spaniolii veniți, jucătorii, au contracte de nababi, bugetul lunar de salarii e la 480.000 de euro”.

Pe lângă problemele financiare, Dinamo nu traversează o perioadă bună nici din punct de vedere sportiv. Cu cinci puncte acumulate în opt etape, echipa lui Cosmin Contra este, cu un meci mai puțin disputat, cu Astra, pe locul 15, penultimul, în Liga 1. Runda viitoare, Dinamo, formație care are patru înfrângeri consecutive, va juca la Ovidiu, contra celor de la Viitorul, duminică, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 1.

Adauga un comentariu