Actualitate

Problemele la gleznă au oprit-o pe Larisa Iordache să participe la finala JO Tokyo 2020

Publicat: 03 aug. 2021
Larisa Iordache executând un exercițiu
Larisa Iordache s-a calificat in finala probei de bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă nu poate participa din cauza problemelor de la gleznă

Din păcate, sportiva Laria Iordache nu va participa la finala olimpică de la bârnă, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook. Decizia vine după accidentarea avută.

”Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții. Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, arată postarea.

Anterior, gimnasta, accidentată la gleznă, a transmis că este determinată să lupte pentru a-și împlini visul: o medalie olimpică.

„Mulțumesc fanilor pentru toată susținerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive și pentru încrederea pe care mi-o oferă și pe care mi-au oferit-o în ultimele zile. Sper din suflet să fim fericiți după finala la bârnă”, a transmis pe 29 iulie Larisa Iordache, din Satul Olimpic.

Reamintim faptul că Larisa Iordache a fost notată cu 14.133 în calificările de la Ariake Gymnastics Center. Larisa Iordache a evoluat în prima subdiviziune a concursului și a părut că a avut o problemă la aterizare, la glezna la care a fost operată de mai multe ori la tendonul ahilean.

Larisa Iordache a ajuns de urgență la spital, după o accidentare serioasă

Larisa Iordache s-a calificat duminică în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice 2020, chiar dacă a suferit o accidentare la aterizare. La scurt timp însă, gimnasta a acuzat dureri acute la picior şi a fost transportată la spital pentru investigații.

Anunțul a fost făcut de Clubul Sportiv Dinamo care a precizat că Larisa Iordache are o entorsă metatarsiană şi se va reface până pe 3 august pentru a participa la finala de la bârnă.

„Cu dureri la picior, cu lacrimi în ochi, dar cu o inimă cât toată România, Larisa Iordache a reuşit să-şi asigure un loc în finala olimpică de la bârnă. Larisa va concura pentru medalii peste opt zile, pe 3 august, iar timpul îi este aliat în lupta teribilă pe care o duce cu durerea.

La controlul medical ulterior (RMN) s-a descoperit că are o entorsă metatarsiană. Va avea trei zile de pauză forțată, după care va începe pregătirea pentru finală! De acasă, îi transmitem şi noi toată energia pozitivă de care are atât de mare nevoie”, anunță CS Dinamo.

Sportiva Larisa Iordache a participat doar la proba de la bârnă

Larisa Iordache s-a decis să concureze doar la bârnă la aceasta ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Ea a explicat de ce nu va putea concura și la individual:

“Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament și în sala de competiții, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniștită când mă voi prezenta în fața arbitrelor.“

Miercuri, Marian Drăgulescu a intrat pentru prima oară în impozanta sală Ariake Gymnasium Centre, la antrenamentul pe podium, alături de ceilalți gimnaști care vor concura în prima subdiviziune de calificări, pe 24 iulie.

La sfârșitul antrenamentului, Marian s-a arătat mulțumit: “Am două sărituri încă foarte valoroase în acest moment. Mai am de muncit încă două zile pentru a pune la punct ultimele detalii”.

Adauga un comentariu