Actualitate

Procurorul de caz de la incendiul de la Spitalul din Constanța anunță că 7 persoane au murit, nu 9: A fost o informație eronată

Publicat: 01 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Procurorul de caz de la incendiul de la Spitalul din Constanța anunță că 7 persoane au murit nu 9 A fost o informație eronată
Se ia în calcul redeschiderea parțială în luna decembrie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța

Procurorul care se ocupă de dosarul deschis ca urmare a incendiului de la Spitalul din Constanța susţine că au murit 7 persoane. Iniţial, în spaţiul public se vorbea despre decesul a 9 persoane. Procurorul a declarat faptul că informaţia iniţială a fost una eronată.

De altfel, procurorul susţine că nu toate persoanele au murit arse ci au fost morţi şi din cauza intoxicării. Nu se cunosc cauzele probabile a incendiului şi s-a inceptu deja o anchetă.

Procurorul de caz de la incendiul de la Spitalul din Constanța susţine că sunt 7 persoane decedate

În acest moment, procurorul de caz de la incendiul de la  Spitalul din Constanța susţine că sunt în realitate 7 persoane decedate. Totuşi, în presă s-a vorbit despre decesul a 9 persoane. Informaţia era una eronată. De altfel, procurorul consideră că nu toate persoanele au murit arse, unele dintre ele fiind intoxicate. Pe de altă parte sunt mai multe persoane care nu pot fi identificate și se va trece la prelevarea de monstre ADN:

S-a deschis un dosar pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Avem un procuror care se ocupă de caz împreună cu colegii de la poliţie. Urmează să se efectueze o cercetare la fața locului pentru a identifica tot ce se poate identifica. Din informaţiile pe car le am şi le-am cules personal avem 7 decedaţi. Urmează să se facă identificarea acestora. Am primit informaţia că sunt 9 decedaţi, cred că este o informaţie eronată. Se vor stabili cauzele. Nu putem să lucrăm cu ipoteze care nu au susţinere. Nu pot să vă dau prea multe informaţii, aşteptam să facem mai multe verificări şi să îi identificăm. Am văzut câteva persoane decedate care nu puteau fi identificate. Vom preleva monstre. Nu toţi decedaţii erau arşi, cred că unii dintre ei au murit şi intoxicați.

Klaus Iohannis, mesaj cu privire la incendiul de la Spitalul din Constanța

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a transmis recent un mesaj referitor la incendiul de la Spitalul din Constanța. Președintele se arată îngrozit de tragedie și le-a cerut autorităților să ia măsuri pentru a se preveni astfel de tragedii:

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor. spunea Klaus Iohannis.

Care sunt primele ipoteze legate de incendiul de la Spitalul din Constanța

Primele cauze care au dus la izbucnirea incendiului descoperite până acum au fost de la o priză și din cauza suplimentării paturilor care a dus la suprasolicitare.

Medicii și asistentele au scos pe brațe pacienții acordându-le primul ajutor pe trotuarele din spital. Mulți dintre ei au fost scoși intubați. Pacienții răniți transportați la celelalte spitale nu mai încap în acestea.

Adauga un comentariu