Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre starea ultimului pacient rămas în viaţa la Leţcani, transferat de la tragedia din Piatră Neamţ

Publicat: 29 nov. 2020
La spitalul mobil de la Lețcani sunt containere medicale pentru medici care nu sunt încălzite în prag de iarnă
Spitalul mobil de la Lețcani

Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași a făcut declarații duminică, 29 noiembrie 2020 de ultimă oră. Acestea fac referire la starea de sănătate a ultimului pacient de la Lețcani, care a fost transferat după izbucnirea incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Aceasta susține că pacientul este pe zi ce trece tot mai bine, și va fi externat dacă situația o va impune.

„Din cei şase pacienţi pe care i-am primit la TI la Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma nefericitului eveniment, cinci cum ştiţi i-am pierdut şi celălalt pacient a rămas în viaţă. L-am externat de la TI spre zona de confirmaţi. Speram să ajungă la familia lui fără nicio problemă. Pacientul a rămas dependent de oxigen, dar evoluţia este pe moment ce trece tot mai bună. Zona pre ATI este mai importantă ca oricând mi se pare mie, în momentul de faţă, pentru că dacă aici acţionăm bine, şi asta este treaba medicilor, dar şi din timp, şi aceasta este treaba celor care se ştiu pozitivi şi stau acasă până în ultimul moment.

Deci mare grijă, cei care se ştiu pozitivi şi văd schimbări în starea lor de sănătate, chiar şi o simplă stare de oboseală care-i împiedică să se ridice din pat ca altă dată să se adreseze medicului de familie şi chiar medicului infecţionist. Acest lucru îl spun pentru că în zona de pre terapie intensivă, unde pacientul are nevoie de administrare de oxigen, dacă este bine organizată şi controlată medical nu mai ajungem în a bloca terapiile intensive. Numărul pacienţilor care vor avea nevoie TI va fi mai mic”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț.

Comentarii
Adauga un comentariu