Local

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD din Iaşi, despre cele trei containere încălzite montate în locul corturilor la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași – FOTO/ VIDEO

Publicat: 25 oct. 2020
Spitalul
Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefă UPU SMURD Iași

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD din Iaşi a vorbit despre cele trei containere încălzite care au fost montate în locul corturilor la
Spitalul „Sf. Spiridon” Iași pentru a primi pacienții care nu pot merge la domiciliu până la aflarea rezultatelor testelor pentru depistarea infecției cu noul coronavirus.

„Începând de ieri trei containere încălzite au fost montate în locul corturilor care serveau ca spațiu pentru așteptare pentru pacienții care au suspiciune de SARS-CoV-2. Timpul de venire al rezultatelor a rămas același de patru luni: între 12 și 24 h. În spitalul Spiridon nu se recoltează teste la cerere ci doar atunci când medicul are suspiciune pe criterii clinice și paraclinice. Toţi cei care doresc să se testeze trebuie să meargă la alte spitale care fac teste la cerere sau la laboratoare private. Containerele sunt pentru cei suspecți care nu pot merge acasă să aștepte rezultatul testelor”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD din Iaşi.

Noi investiții la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași! Pentru a crea condiții de așteptare mai bune pentru pacienții care vin în ambulatoriu sau în UPU, se vor amenaja containere cu încălzire! Ec. Ioan Bârliba: „Vom putea face și mai multe teste PCR”

Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași va face noi investiții pentru a crea confort pacienților care vin în ambulatoriu sau în UPU. În locul celor 7 corturi de așteptare amplasate în incinta spitalului, vor fi aduse 7 containere dotate cu sistem de încălzire. Totodată, ec. Ioan Bârliba a anunțat că spitalul va achiziționa un aparat care va ajuta la triplarea numărului de recoltări de probe pentru testul PCR

Veste bună pentru ieșeni! Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași va înlocui toate cele 7 corturi, amplasate în incinta spitalului, cu 7 containere cu încălzire, pentru sezonul rece. Totodată, unitatea medicală va achiziționa un extractor prin intermediul căruia medicii vor putea tripla numărul de recoltări de probe în vederea testării PCR. În acest moment, la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași se pot face, în medie, doar 30 de recoltări pe zi. Pentru că numărul de solicitări este în creștere, spitalul va achiziționa extractorul cu ajutorul căruia numărul de recoltări zilnice se va putea tripla, iar timpii de așteptare a rezultatelor se vor micșora. Ieșenilor li se promite confortul de care au nevoie pentru a putea aștepta rezultatele analizelor.

Ec. Ioan Bârliba: „Pacienții sunt nevoiți să aștepte câteva ore bune pentru a primi rezultatele analizelor, motiv pentru care, iarna, corturile nu ne mai sunt de folos”

De la începutul pandemiei de COVID-19, în incinta Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași au fost amplasate 7 corturi pentru triajul pacienților. Pentru că ne apropiem cu pași repezi de începerea sezonului rece, conducerea unității medicale a căutat cele mai bune soluții pentru a crea confort pacienților care se vor adresa spitalului.

„În maximum 3 săptămâni, cele 7 corturi din incinta spitalului vor fi înlocuite de 7 containere dotate cu sistem de încălzire. Pentru că vine sezonul rece, iar pacienții care ni se adresează trebuie să aibă parte de tot confortul, am decis să schimbăm corturile cu aceste containere. În ambulatoriu, dar și în UPU, pacienții sunt nevoiți să aștepte câteva ore bune pentru a primi rezultatele analizelor, motiv pentru care, iarna, corturile nu ne mai sunt de folos”, spune ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Adauga un comentariu