Local

Prof. dr. Grigore Tinică, despre importanța credinței în actul medical: „Oamenii cu credință în Dumnezeu suportă boala mai ușor” – VIDEO

Publicat: 09 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Prof. dr. Grigore Tinică despre importanța credinței în actul medical Oamenii cu credință în Dumnezeu suportă boala mai ușor - VIDEO
Medicul Grigore Tinică a dezvăluit că oamenii cu credință în Dumnezeu suportă boala mai ușor, inclusiv intervențiile chirurgicale sau patologia cardiacă.

Prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, ne dezvăluie că cei cu credință în Dumnezeu suportă mai ușor boala:„ Noi vedem acest lucru în fiecare zi în spital. Dumnezeu îi ajută pe bolnavi”.

Credința s-a dovedit a fi importantă în numeroase aspecte ale vieții. În ceea ce privește sănătatea și patologiile asociate, s-a arătat că a fi credincios are o însemnătate covârșitoare, deoarece vindecarea își găsește mai ușor locul. O persoană care are credință în Dumnezeu se vindecă mult mai frumos și mai repede, spre deosebire de un om care nu crede în divinitate.

Prof. dr. Grigore Tinică, despre importanța credinței în actul medical: „Inclusiv intervențiile chirurgicale le suportă mai ușor”

Medicul Grigore Tinică a dezvăluit că oamenii cu credință în Dumnezeu suportă boala mai ușor, inclusiv intervențiile chirurgicale sau patologia cardiacă. Mai mult, acest lucru influențează și culoarea sângelui, care poate fi mai întunecat sau mai puțin întunecat.

„Și noi am observat că oamenii cu credință în Dumnezeu suportă boala mai ușor, inclusiv intervențiile chirurgicale le suportă mai ușor, inclusiv patologia cardiacă, ce ține de culoarea sângelui mai întunecat și mai puțin întunecat. Noi o explicăm prin gradul de oxigenare a sângelui. Cu cât sângele este mai puțin oxigenat, cu atât este mai întunecat și există patologii multiple care duc la această culoare a sângelui. Sunt malformațiile congenitale, care evoluează cu șunt dreapta-stânga, spre exemplu, care au obstrucție pe calea de ejecție a tractului ventricului drept, care sunt patologii cu stenoză de artere pulmonare, cu defecte de sept interatrial sau defecte de sept interventricular și acești pacienți au culoarea sângelui mai întunecată, iar țesuturile sunt mai albastre, mai violacee.”, a precizat medicul Grigore Tinică, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare a adăugat că oamenii cu frică de Dumnezeu sunt mai pozitivi și aleg să vadă lucrurile dintr-o perspectivă mai optimistă.

„Sigur, noi tratăm, aceasta este o boală, o patologie, dar părintele (părintele Calistrat Chifan) a explicat din punct de vedere al percepției caracterului uman. Dacă ai un caracter mai răulean, atunci în popor se spune că „ăsta a murit de inimă rea”, practic de invidie, de o patologie creată prin faptul că această persoană se stresează, se autostresează sau stresează pe alții, vede lucrurile negativ.”, a mai spus medicul.

Prof. dr. Grigore Tinică: „Persoanele credincioase văd totul pozitiv, au încredere în medici”

Potrivit medicului Grigore Tinică, persoanele credincioase văd totul pozitiv, au încredere în medici și, mai mult decât atât, au încredere că Dumnezeu îi ajută. Și acest lucru chiar se întâmplă, ne arată practica medicală.

„Persoanele credincioase văd totul pozitiv, au și încredere în medici mai mult, dar și încredere în Dumnezeu, că sunt pe calea cea dreaptă și Dumnezeu îi va ajuta în suferința lor. Și îi ajută, să știți. Chiar atunci când avem pacienți în comă, am învățat aceasta de la un copil de trei anișori care a fost operat la noi și prefera să asculte muzică bisericească și copilul se liniștea.”, a adăugat prof. dr. Grigore Tinică, pentru BZI LIVE.

Comentarii
  • dar cu spaga cum stam domn doctor . 3000 de dolario canadieni pentru o interventie pe cord . oricum esti un nesimtit. La fel si Stoica alt spagar.

Adauga un comentariu