BZI LIVE

Prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, a oferit informaţii în exclusivitate despre instituția recunoscută și apreciată din Europa până în Statele Unite ale Americii, în Studioul BZI LIVE – FOTO/VIDEO

Publicat: 11 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni, 11 noiembrie 2019, la ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programată o nouă ediţie surprinzătoare și cu date proaspete pentru toți românii! În prim-plan a fost instituția recunoscută și apreciată din Europa până în Statele Unite ale Americii (SUA).

Informații și detalii, prezentate în exclusivitate

Dialogul special, riguros și proaspăt, cu informații oferite în exclusivitate, a fost alături de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorectorul în relaţia cu studenţii şi cu mediul de afaceri a celei mai vechi instituţii moderne de învăţământ superior din România – Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi! Alături de domnia sa au fost prezentate şi detaliate o serie de date, informaţii şi noutăţi din viaţa prestigioasei instituţii educaţionale! De asemenea, au fost aduse în discuţie proiectele didactice, educaţionale, de cercetare sau care vizează resursa umană.

Universitatea Cuza din Iași, cea mai de succes instituție de învățământ superior din România, în anul 2019

Concret, în această emisiune BZI LIVE au fost reliefate numeroase aspecte, de către prorectorul Onofrei, ele arătând de ce, în anul 2019 și cu aceleași premise pentru anul 2020, cea mai veche universitate modernă a României – Alexandru Ioan Cuza, a fost cea mai de succes pe plan național și cu o vizibilitate internațională spectaculoasă.

Bani mai mulți pentru bursele studenţilor

Despre fondul de burse (octombrie, decembrie 2019) pentru studenți care a crescut cu 37 la sută fata de anul trecut, de la 9,1 milioane lei (2018) la 12,5 milioane lei (2019). Acest fapt arată că Universitatea Cuza are stabilitate financiară și că acest aspect primează pentru actuala conducere. De asemenea, a fost prezentat un rezumat al proiectelor pentru studenți, la final de an 2019 și debut de an universitar în curs. Acestea vor face referință la tutoriat, Caravana UAIC, voluntariat, antreprenoriat, public speaking și altele.

3.000 de studenți în plus faţă de anul 2016

Pe de altă parte, universitarul Mihaela Onofrei a arătat evoluția numărului de studenți la Cuza, raportat la anul 2016. Concret, studenții înmatriculaţi erau 24.124, în 2016, anul acesta fiind 26.196. În plus, s-a detaliat și faptul că a crescut semnificativ numărul de studenți străini care au ales programele universității ieşene.

Universitatea Cuza, într-un proiect național de pilotare a criteriilor de ierarhizare academică

Totul a fost completat cu o analiză a datelor Consiliului Național de Finanțare a Învățământului Superior (CNFIS) și unde prof. univ. dr. este membru marcant. Aceasta a punctat diferența între studenți fizici și studenți echivalenţi. Prorectorul Mihaela Onofrei a dialogat și pe esența criteriilor de la care pleacă clasamentele internaționale universitare, comentând rezultatele acestora. Asta ca urmare a intrării Universității Cuza într-un program de pilotare, sub coordonarea Agenției Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și a Ministerului Educației Naționale (MEN), exact pe acest areal.

Adauga un comentariu