National

Profesorii sunt îngrijorați! Elevii s-ar putea revolta în privința obligativității de a purta masca de protecție

Publicat: 06 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profesorii sunt îngrijorați Elevii s-ar putea revolta în privința obligativității de a purta masca de protecție
Profesorii sunt îngrijorați! Elevii s-ar putea revolta în privința obligativității de a purta masca de protecție

Profesorii sunt îngrijorați! Elevii s-ar putea revolta în privința obligativității de a purta masca de protecție. Mai este puțin timp, iar școala este pe cale să înceapă. Odată  cu acest eveniment apare și frica profesorilor că unii elevi nu vor dori să poarte masca de protecție, iar acest fapt îi poate determina și pe ceilalți să facă același lucru. Deși este obligatorie, mulți elevi provin din familii care nu cred în existența noului coronavirus. Astfel că, aceștia se vor revolta și nu vor vrea să o poarte. De asemenea, în spiritul adolescentin se află această rebeliune, care dorește să iasă la suprafață prin sfidarea măsurilor impuse de autorități.

Profesorii sunt îngrijorați! Elevii s-ar putea revolta în privința obligativității de a purta masca de protecție

Dată fiind situația prezentată, mulți profesori au început să se teamă că ghidurile Ministerului Educației nu anticipează și astfel de reacții și nu vor ști cum să acționeze pentru a potoli acești elevi.

„Scenariul copiilor care provind din familii care nu cred în existența virusului nu vreau să-l duc mai departe. Scenariul acesta înseamnă că acești copii nu vor purta măști, nu vor respecta distanțarea fizică, nu vor asculta nici profesorii, pentru că ei deja au petrecut șase luni de zile în mediul de acasă în care s-au impregnat cu această impresie că toate aceste măsuri sunt un fel de hocus-pocus al autorităților și că la sfârșit, dintr-un joben magic, va ieși un iepure, nicidecum un virus care să-i amenințe pe ei, pe familiile lor sau pe propriii colegi”, a declarat la Digi24 Lăcrămioara Bozieru, profesoară de engleză.

„Consider că este un risc foarte mare ca lucrul acesta chiar să se întâmple – efectiv ca ei să ignore, fie cu bună știință, fie din teribilism, toate aceste reguli și un lucru pe care ghidurile acestea nu-l indică – și după părerea mea ar fi trebuit să fie precizat – este și felul în care noi putem să ne asigurăm că există o… haideți să-i spunem pedeapsă, o sancțiune. În niciun caz nu iei copilul să-l bați la tălpi, Doamne ferește, dar el ar trebui sub o formă sancționat în momentul în care în mod repetat se abate de la aceste norme”, spune profesoara Lăcrămioara Bozieru.

Generația actuală este alcătuită din elevi cu spirit rebel. Profesorii sunt îngrijorați!

Lăcrămioara Bozieru mai adaugă și faptul că adolescenții din ziua de astăzi sunt mai vocali, mai libertini, mai rebeli și simt nevoia să se întoarcă împotriva sistemului.

„Alminteri, cred eu că ar fi știut că adolescenții sunt prin natural lor rebeli, acum poate că mai mult decât înainte. Față de generațiile anterioare ei sunt categoric mai verbali, mai vocali, sunt mult mai porniți împotriva regulilor și mai dornici de un challenge. Probabil ne vom confrunta cu situații în care ei nu vor dori să-și pună măștile și nu vom avea mare lucru ce să le facem”, a arătat profesoara Bozieru.

De asemenea, profesoara Bozieru a adus în discuție un posibil scenariu, care ar putea apărea în viitorul apropiat.

„Doamna Anisie a spus că dacă nu vine cu măscuța – Doamne ajută că avem diminutive! – i se va da măscuță de la școală. Copiii ăștia vorbesc pe WhatsApp și eu mi-am pus problema ce se întâmplă dacă în grupurile lor de WhatsApp la nivelul unui liceu, ei își spun: Ce-ar fi să nu venim mâine niciunul cu mască? Hai să vedem ce fac ăștia!” Și în momentul respectiv, vă închipuiți, va fi într-o zi, într-adevăr, lotul de măști suficient, poate și a doua zi. Ei, în a treia zi s-ar putea să nu fie suficiente măști!” – atrage atenția cadrul didactic. „Eu nu spun că lucrul acesta se va întâmpla, dar este posibil să se întâmple și prin firea aceasta a lor, adolescenții în mod cert vor încerca, sub o formă sau alta, să testeze autoritatea. Eu cred că o vor face”, a spus Lăcrămioara Bozieru.

 

Adauga un comentariu