National

Profesorul Anghel Panait a murit la vârsta de 57 de ani. O perioadă, a deţinut funcţia de viceprimar al Constanței

Publicat: 26 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profesorul Anghel Panait a murit la vârsta de 57 de ani. O perioadă a deţinut funcţia de viceprimar al Constanței
Profesorul Anghel Panait a murit

Profesorul Anghel Panait a murit miercuri dimineaţă, 26 august, la vârsta de 57 de ani, după ce a suferit un infarct. Pentru o perioadă de timp, cunoscutul profesor de la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Ovidius a deţinut funcţia de vicerpimar al Constanței.

Profesorul Anghel Panait a murit

Anghel Panait era profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Ovidius din anul 1990. O perioadă, a ocupat şi funcţia de viceprimar al Constanței, între anii 1999-2000.

Totodată, a fost director General Adjunct -Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 2 Sud-Est Constantă din anul 2012.

A murit academicianul Emilian Popescu

Anunţ foarte trist pentru lumea academică din România şi nu numai. Marţi dimineaţa, a murit academicianul Emilian Popescu, la vârsta de 92 de ani. De-a lungul vieţii, acestuia i s-au acordat mai multe distincţii şi merite, printre care Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, în 2004. Doi ani mai târziu, în 2006, profesorul avea să fie ales membru de onoare al Academiei Romane.

Emilian Popescu s-a născut în dată de 20 februarie 1928, în localitatea Orleşti, judeţul Vâlcea.

A urmat Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea (1940-1947), Facultatea de Filologie din Bucureşti, secţia, limbi clasice (1948-1952) şi Institutul Teologic Universitar din Bucureşti.

În 1955 a susţinut teza de licenţă despre Sfântul Grigorie Palama, alcătuită sub îndrumarea Părintelui Dumitru Stăniloae.

A fost Preparator şi asistent la Institutul de Istorie din Bucureşti (1952-1956), cercetător, apoi cercetător principal la Institutul de Arheologie al Academiei (1956-1978), profesor titular la catedra de Bizantinologie de la Institutului Teologic Universitar din Bucureşti (de la 1 februarie 1978).

A participat la Congrese şi simpozioane Internaţionale de epigrafie şi istorie, precum şi la a şasea Adunare generală a Consiliului Ecumenic al Bisericilor (Vancouver, 1983).

În anul 2004 a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, Categoria G – „Cultele”.

În anul 2006 a fost ales membru de onoare al Academiei Romane.

Trei ani mai târziu, în 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat Acad. Emilian Popescu Crucea Patriarhala „pentru eforturile depuse în lucrarea de traducere şi promovare a lucrărilor Sfinţilor Părinţi ai Bisericii lui Hristos”.

În anul 2018, renumitul profesor a primit din partea Preafericirii Sale Ordinul Sfântul Andrei pentru întreaga activitate desfăşurată.

Actorul Allan Rich a murit. A lăsat în urmă o carieră fabuloasă

Actorul Allan Rich a murit la vârsta de 94 de ani. Mentorul actorilor de la Hollywood a lăsat în urmă o carieră fabuloasă. A fost apreciat în mode special pentru capodoperele cinematografice „Serpico” și „Amistad”.
Despre Rich se spune că a fost cel care a învăţat-o meserie pe frumoasă Sharon Stone.

Rămas singur pe lume, după decesul soţiei sale de acum 5 ani, Allan Rich era internat la Lilian Booth Actors Home din Englewood (New Jersey). A avut un mariaj ce a durat 62 de ani și au avut doi copii. Familia acestuia a cerut ca în memoria marelui actor să fie făcute donații pentru organizația nonprofit Global Play Brigade. Asociaţia îi sprijină pe cei afectaţi de actuala pandemie de COVID-19.

Allan Rich şi-a făcut debutul pe Brodway în anul 1943, în filmul produs de Milton Berle, „I’ll Take the High Road”. Ulterior Berle i-a devenit prieten. Actorul a mai lucrat cu Ralph Bellamy, Jack Palance, Kim Hunter, Henry Fonda, Edward G. Robinson și Claude Raines.

Rich a ajuns să fie în Red Channels, „lista neagră” de la Hollywood, după ce la jumătatea anilor 40′, pe când făcea parte din Theatrical Action Committee to Free Willie McGee, grup care cerea achitarea unui bărbat de culoare din Mississippi condamnat pentru viol în anul 1945 și electrocutat în 1951.

Adauga un comentariu