National

Profesorul din Piatra Neamț care a cerut poze nud unei eleve va fi anchetat penal

Publicat: 20 ian. 2021
fata cu mainile la urechi
O elevă din Piatra Neamț a fost hărțuită sexual de un profesor de matematică

Profesorul de matematică Cristian Pipirigeanu, de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamţ, care i-ar fi cerut poze nud unei eleve, în vârstă de 21 ani, de la o clasă de seral, va fi anchetat penal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, Georgiana Moşu, a declarat miercuri, 20 ianuarie, că în cauză sunt efectuate cercetări pentru infracţiunea de hărţuire sexuală.

„În urma apariţiei în spaţiul online a unor conversaţii dintre o elevă şi un cadru didactic al unei instituţii de învăţământ, din Piatra-Neamţ, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de hărţuire sexuală, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Cadrul didactic a fost audiat în această dimineaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Anchetă la școală unde profesorul i-a cerut poze nud unei eleve

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ a solicitat Consiliului de Administraţie al liceului să declanşeze o anchetă pe baza plângerii formulate de elevă.

„Cel mai probabil în cazul profesorului acuzat de hărţuire sexuală se va ajunge la desfacerea contractului de muncă“, a precizat inspectorul școlar Mihai Obreja.

Directoarea adjunctă a liceului din Piatra Neamț, demisă după ce l-a apărat pe profesor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că directoarea adjunctă a Liceului „Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamţ, unde preda profesorul de matematică ce i-ar fi cerut unei eleve poze nud, a fost demisă pentru că i-a luat apărarea cadrului didactic și a certat-o pe tânără.

„La modul general toleranță zero pentru astfel de comportamente. Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte încă de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Satman, care nu a considerat că este o problemă destul de gravă nu mai este director adjunct. I-a făcut o vină elevei că s-a înscris la clasa de mecanică, este inadmisibil să faci o vină unnui elev că s-a înscris la o anumită clasă”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Eleva este mamă și este căsătorită

Eleva care vine cu aceste acuzații este căsătorită și are un copil. Nu a terminat la timp liceul, însă a optat acum pentru un învățământ la seral, încăt după finalizarea cursurilor să urmeze Medicina. Soțul ei este mecanic auto.

În momentul în care a văzut atitudinea profesorului, aceasta s-a dus la directoare pentru a cere să fie mutată la un alt liceu, pentru a nu mai merge la orele de matematică ale profesorului Pipirigeanu. Directoarea a trimis-o să facă plângere la poliție, precizându-i că nu poate lua măsuri împotriva bărbatului în vârstă de 45 de ani, pentru că totul a avut loc în afara școlii.

”Trebuia să facă plângere la Poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara. S-a cerut înscrisă la o clasă de mecanică, o clasă plină de băieți, cam ciudată dorința ei… Fătucă dragă, este o clasă de băieți acolo, nu prea s-ar potrivi cu sexul dumitale. O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați? Noi avem profil și de textile, un profil care s-ar potrivi cu mult mai bine pentru viitorul profesional al unei tinere”, a spus directoarea adjunctă.

 

Comentarii
  • Chiar nu la ispitit pe profesor? Fie au intrat in discutii, probabil, placute pentru amandoi, fie si-a etalat feminitatea mai mult, fie i-a cerut ceva profesorului. Este femeie, este maritata, are copil. Hopa; e vorba de hartuire…nu face cineva asa fara sa fie incurajat. Nu cred ca este o tanara de 21 ani cumintica foc. Directoarea adjunca a dat dovada de maturitate si realism.

Adauga un comentariu