Local

Profesorul Silviu Gurlui va candida la Consiliul Judeţean Iaşi din partea Partidului Ecologist Român

Publicat: 18 iul. 2020

Plecat din USR Iaşi sin cauza cuplului Cosette Chichirau -Marius Bodea, profesorul ieşean Silviu Gurlui a arătat că a ales să candideze la şefia Consiliului Judeţean din partea Partidului Ecologist Roman. Gurlui era cel desemnat să candideze din partea USR Iaşi la CJ, însă Chichirau a decis să-l aducă pe deputatul zero Marius Bodea drept candidat la şefia judeţului.

„N-am obosit să sper că-mi pot ajuta semenii, că pot salva natură, că pot salva fauna şi flora! Că pot! Da, este un mesaj aşteptat de multă lumea. Da, am primit zeci de telefoane de curtoazie, de încurajare sau pentru proiecte noi. Da, au fost deopotrivă prieteni, oameni de afaceri, oameni politici, personalităţi de peste tot.

Da, urma să decid. Vă mulţumesc. Mesajul meu se îndreaptă deopotrivă către cei pentru care mai licăreşte o speranţă de viaţă, spre cei care doresc să revadă respect şi bunătate, spre cei care doresc să poată să pună ceva pe masă şi azi dar şi mâine, celor care doresc să-şi aducă acasă părinţii sau fiii plecaţi sau alungaţi peste tot în lume să trimită acasă o fărâmă de pâine, spre cei care au clădit dar pot încă să clădească şi să urneasaca munţii, spre cei săraci sau uitaţi de viaţă şi mai ales de noi, spre învăţători, spre medici, spre cei care NE poartă cultura în istorie, spre cei care pot urni ţară la locul ei câştigat cu trudă până mai ieri în istoria mondială dar batjocorita de 30 de ani încoace, vândută şi mutilata economic.

Mă îndrept spre voi toţi cu mare încredere că aici la Iaşi vom aprinde o scânteie. Nu-mi risipesc energia şi priceperea ci doresc să reconstruiesc ceva. Vreau, ştiu şi pot. De astăzi mă alătur oficial curentului ecologist din România. Nu e nimic schimbat ci cu atât mai mult dorinţa să am şansa să fiu lăsat să rezolv ceva în această ţară sufocată de vorbărie şi de garduri vopsite. Iar Europa să ne ia exemplul. Sunt membru PER şi îndemn prietenii să mi se alăture pe toate palierele.

Proiectul meu- SNUM – Serviciul Naţional de Urgenţă pentru Mediu va avea sprijinul PER.

Şi nu este tot. Mi-am depus candidatura pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi din partea PER-Partidul Ecologist Roman. În calitate de Preşedinte voi fi şi un mediator al celor care vor, pot, ştiu şi demonstrează că au proiecte valoroase pentru Iaşi! Voi invita la aceeaşi masă pe toţi cei care doresc şi îşi lasa interesele la uşa garantând parteneriate de consultanţă şi colaborare cu personalităţi ale Iaşului, ale ţării şi măcar în egală măsură, cu personalităţi de peste hotare.

Despre orice formaţiune politică voi vorbi numai de bine şi voi fi chiar laudativ cât vor face proiecte demne pentru Iaşi ! Este momentul să punem STOP micimii, micimilor, intereselor mărunte care ruinează continuu TOT, în particular dezvoltarea Iaşului iar în ansamblu dezvoltarea Moldovei de ambele părţi ale Prutului!

Fărâmă de speranţă pe care acum o văd şi eu! E prea destul cita mizerie e în ţară. E prea mult cât s-a întins caracatiţa incompetenţilor. E prea mult cât să distrugem, dar cât încă să ne otrăvim. Dar e prea puţin să ne văicărim. E prea puţin să arătăm cu degetul. E prea puţin şi deloc să ajuţi dacă rămâi indiferent dar să laşi umil timpul să curgă fulgerător pe lângă tine fără să spui, Stop!. E prea puţin să ridici din umeri. E prea puţin dacă tolerezi mizeria. Ea te va înghiţi”, a declarat Silviu Gurlui.

Comentarii
  • Văleeeu ce…………debit a deversat eternul candidat.
    Morala ? Omul acesta are crez politic.
    (Sau mai multe).

    Vreun meteorit, ceva ???

  • Vaiii cum se plimba pe la partide cu ocaua, poate poate puca ceva si lui. Interesanta abordare de politician cur-vulita, nu e asa chirchirau????

  • Asta in loc sa stea acasa, el umbla pe la partidele politice precum albina din floare in floare, iar in timpul liber umbla cu senzoru prin parcuri, cu analizoru de gaze in bucium se da cu parerea aproape la orice, iar cand s a saturat de acste activitati se duce la institutii ale statului si da cu pixu.. Face reclamatii ghiorlanu… Dar timp pentru tine ai? Mai du te la un frizer, la un masaj mai relaxeaza te cu doamna ta in cazul in care te baga in seama si nu e satula de tine…

  • Acest individ, un mincinos in care nu te poti increde! A virbit ceva cu chirchirau si a făcut altceva! Un om ZERO, in care cuvantul nu exista!!! Asta nu poate fi numit politician, asta e o cur, va cu 2 fete, e omul vipera!!! Feritiva de el, un mincinos!

Adauga un comentariu