Local

Profesorul universitar Dorina Isopescu solicită Poliţiei Locale să-i sancţioneze drastic pe cei care distrug parcurile din Iaşi

Publicat: 30 aug. 2020
Profesorul universitar Dorina Isopescu solicită Poliţiei Locale să-i sancţioneze drastic pe cei care distrug parcurile din Iaşi
Profesorul universitar Dorina Isopescu solicită Poliţiei Locale să-i sancţioneze drastic pe cei care distrug parcurile din Iaşi

Profesorul Dorina Isopescu, candidatul PMP pentru Primăria Municipiului Iaşi, menţionează, într-o postare publicată pe o reţea de socializare, faptul că este inadmisibil că autorităţile locale să nu ia nicio măsură asupra incidentelor din parcul Octav Băncilă.

Profesorul universitar Dorina Isopescu solicită Poliţiei Locale să-i sancţioneze drastic pe cei care distrug parcurile din Iaşi

Într-o postare publicată pe Facebook, candidatul PMP la Primăria Municipiului Iaşi susţine că a observat cu stupefacţie imaginile care au circulat pe internet şi care releva faptul că o parte din parcul Octav Băncilă a fost distrus de un grup de tineri care nu au nici cel mai mic respect pentru oraş şi locuitorii acestuia. Totuşi, profesorul universitar considera că poliţiştii locali asista pasivi la astfel de scene:

” Am observat cu stupefacţie şi îngrijorare imaginile care au circulat pe internet cu mizeria lăsată în urmă de un grup de ieşeni în parcul Octav Băncilă, în cursul zilei de sâmbătă, în doar câteva ore: bănci distruse, copaci rupţi, sticle sparte, alimente în putrefacţie, munţi de coji de seminţe etc. În astfel de situaţii, eu consider că este nevoie de o intervenţie fermă a autorităţilor locale. În primul rând, este nevoie ca Poliţia Locală să ia măsuri drastice în cazul unor astfel de abateri grave de la lege.

În efectivul Poliţiei Locale din subordinea Consiliului Local există aproximativ 200 de poliţişti la departamenul de Ordine Publică. Dacă este nevoie de mai mulţi agenţi, atunci să facem angajări, dar până la mărirea efectivului, consider că trebuie intervenit ferm şi cu autoritate în acele parcuri în care cetăţeni certaţi cu legea distrug patrimoniul public. Din cauza acestor oameni care se cred mai presus de lege şi a pasivităţii unor poliţişti locali, mii de ieşeni au de suferit, pentru că nu au unde să-şi ducă nepoţii, copiii la joacă, pentru că le este frică să iasă din casă! Această stare de fapt trebuie să înceteze încă de acum! De pe 28 septembrie, vin la Primărie! Iaşi, reuşim împreună!”

Mai mulţi tineri au distrus o parte din Parcul Octav Băncilă

Postarea Dorinei Isopescu vine în contextul în care, pe o reţea de socializare, au apărut o serie de poze în care se poate observa faptul că parcul menţionat a suferit numeroase distrugeri. Calin Mihail Rus, iniţiatorul postarii susţine că un grup de tineri au distrus, în doar 3-4 ore, o bună parte din parc. Acesta menţionează faptul că o mare parte din vina este a magazinului din zonă care nu ia nicio măsură pentru limitarea oamenilor care cumpără de acolo şi se aşază în parc. Totuşi, autorităţile locale nu au făcut nici până acum vreun demers în identificarea şi sancţionarea celor vinovaţi.

Au fost suficiente 3-4 ore pentru că parcul Octav Băncilă să arate aşa, după ce un stol urât mirositor s-a instalat pe bănci, filosofând despre “să moară mama” şi alte cele.
Concluzia mea este că nu avem autorităţi locale. Dacă îi soliciţi, îi deranjezi. Ei au probleme mai mari de rezolvat, nu mizilicuri de astea. Unii beau şi scuipă semnite toată ziua, dar autorităţile….pas.
Sper în continuare că magazinul care e sursa acestor deşeuri să ia măsuri, în caz contrar îşi vor crea singuri un prejudiciu de imagine.
Priviţi aici: sticle sparte, alimente în putrefacie care put de-ţi muta nasul, ambalaje, coji de semnite, rahaţi şi alte cele. Nu înţeleg ce naiba au avut şi cu acel copăcel…..se chinuia şi el să crească!

Sursă foto: Calin Mihail Rus – Facebook

Comentarii
  • Ai ajuns la coafor? Daca vrei sa intervina politia, poti sa o suni 112. Sau cei de la locala, gasesti numarul pe net. Asa de palavragit, toti pot. Ia si suna cand intalnesti situatii, politia locala vine!
    Si eu vrea ca securistii si comunistii sa aiba rusine, si eu vreau sa parchez masina in incinta universitatii

  • in alexandru pe strada bistrita in parculetu din drptu blocui a8 cu a5 zi de zi si seara de seara se aduna drogati si alcoolisti de nici politia nu se baga ,primaru doarme …

  • Noroc cu golâneala electoralâ —care toți promit cîte în lubâ și stele —-pînâ ajung la ciolan —–dupâ aia protimea nui mai vede sau auzi de ei –4 ani cînd revin cu aceleași golâneli de prostit electoratul—–

Adauga un comentariu