Prima pagină » Actualitate » Profiler-ul H.D. Hartmann, la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE aruncă o ipoteză șocantă legată de cum Europa poate intra în frig și beznă totală! Cheia este producția de uraniu pentru centrale nucleare din Kazahstan
Profiler-ul H.D. Hartmann, la

Profiler-ul H.D. Hartmann, la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE aruncă o ipoteză șocantă legată de cum Europa poate intra în frig și beznă totală! Cheia este producția de uraniu pentru centrale nucleare din Kazahstan

25 nov. 2022, 17:49,
în Actualitate

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, analistul H.D. Hartmann a vorbit despre faptul că Kazahstan produce 42% din uraniu special adaptat pentru centralele nucleare, iar principala piață de desfacere pentru acest comerț major este Europa.

„Pericolul pentru umanitate a fost ca glonţul pe lângă ureche. De asta nu a vorbit nimeni de intervenţia Rusiei în Kazahstan. De asta Europa a răsuflat uşurată. Deci, acolo, nu mai există drepturile omului. Decât cine e şeful, dar şeful ăla adevărat, să ne asigure transportul de uraniu, de cobalt”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann, la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

Analistul politic H.D. Hartmann a discutat în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 25 noiembrie, despre ce se întâmplă de fapt în Kazahstan, de ce e atâta vălvă în jurul acestui uraniu. În acest context amintim multe țări europene se aprovizioneză de la ei, chiar și Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a cumpărat uraniu de la compania kazahă Kazatomprom, cel mai mare producător la nivel global.

„42% din uraniu special pregătit pentru ce înseamnă centrale din Europa, provin de acolo, dar dacă puţin zic că dom’le, nu mai trimitem… Ştiţi ce se întâmplă? S-a terminat joaca. Ce se întâmplă cu pacea şi prosperitatea din Europa?

Noi avem mai multe tipologii şi tipuri de reactoare nucleare care produc curent electric în România. Francezii au un sistem al lor, naţional. Şi pentru a face aceste reactoare,, ai nevoie de un anumit tip îmbogăţit cu uraniu. Fiecare din aceste sisteme nucleare, ca şi exact identic ca principiu, ca şi la rafinării, există un petrol cu un PH mai mic. Nemţii la fel, care au un alt fel de petrol. Pe acest principiu, este identic şi la reactoare. Nu poţi pune uraniu din Africa de Sud pentru un reactor din Kazahstan.

Vă daţi seama că industria nucleară din Europa este dependentă de uraniu din Kazahstan? Şi acum realizati de ce în Kazahstan a fost o dictatură? Că ăia au trebuit să fie la curent cu cine e la putere. Dacă Doamne fereşte intervin acolo se strică acest echilibru, în acel moment s-a terminat şi cu reactoarele, le închizi. Şi pa! şi la revedere! Nu mai poţi să le dai drumul şi a doua oară”, a declarat H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Se ascund interese în spatele lor”

De asemenea, cunoscutul analist politic a pomenit și de revolta din luna ianuarie a acestui an din Kazahstan, anterior izbucnirii războiului din Ucraina, când Rusia a intervenit și a oprit ceea ce putea fi un dezastru castastrofal pentru întreaga omenire. Mai exact, în Kazahstan a izbucnit o revoltă soldată cu sute de morți și mii de persoane rănite. În data de 5 ianuarie, Kazahstanul a decretat stare de urgenţă pe întreg teritoriul după ce manifestaţiile declanşate din cauza unei creşteri bruşte a preţului la gaze şi combustibil au degenerat în violenţe. Cu toate acestea, presa europeană nu a acordat mare importanță implicării Rusiei în acest conflict, deși a fost un câștig global, spune H.D. Hartmann.

„Jocul, dacă vă amintiţi că înainte de 24 februarie, de atacul Rusiei împotriva Ucrainei, era o problemă fundamentală. O încercare de lovitură de stat chiar în Kazahstan. Tokaev s-a luptat cu fostul şef al Kazahstan, două forţe. Ruşii l-au sprijinit pe Tokaev, cu câteva zile înainte de război. Şi ruşii au trimis imediat OMON-ul pentru a înăbuşi revolta. Cei care au finanțat revolta, voiau exact acest lucru, voiau uraniu.

Pericolul pentru umanitate a fost ca glonţul pe lângă ureche. De asta nu a vorbit nimeni de intervenţia Rusiei. De asta Europa a răsuflat uşurată. Deci, acolo, nu mai există drepturile omului. Decât cine e şeful, dar şeful ăla adevărat, să ne asigure tranportul de uraniu, de cobalt. Iată măsura dublă de care vorbim.

Atunci când ai resurse, te trezeşti cu proiectele Uniunii Europene.

Fără trupele OMON, Tokaev nu reușea să învingă trupele de stat care voiau să preia puterea. Astea sunt adevăruri de luptă pentru resurse.

România începe să le vadă, dar cum va reacţiona România e cu totul altceva. Nu uitaţi că Kazahstan a fost puterea de plecare a rachetelor URSS. A fost şi ţara care în timpul războiul din Afganistan, bombardierile americane trebuiau să facă o haltă şi că ei au fost cei care le-au oferit spaţiul necesar. Hillary Clinton a negociat 2 ani de zile reînnoirea contractului. Deci dacă zilele viitoare veţi vedea vreun protest pentru ‘free Kazahstan’, să ştiţi că se ascund alte interese în spatele lor”, a conchis H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann a vorbit la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE și despre anunțul făcut de OMV și Enel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025