Actualitate

Jurnalistul H.D. Hartmann, în „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE despre „mofturile” și jocurile OMV și ENEL în România

Publicat: 25 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jurnalistul H.D. Hartmann în Dezbaterea Zilei la BZI LIVE despre mofturile și jocurile OMV și ENEL în România
H.D. Hartmann, în "Dezbaterea Zilei" la BZI LIVE

Jurnalistul H.D. Hartmann a discutat în cadrul ediției  „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre jocurile acestea făcute de OMV și Enel în România. Precizăm aici că în data de 22 noiembrie, compania Enel a anunțat că pleacă din țara noastră anul viitor.

„Păi cum, pleacă ENEL şi noi nu le dăm două palme după ceafă? Păi ţi-am oferit piaţa de dezvoltare şi tu spui că nu mai scoţi profit?”, a spus H.D. Hartmann.

Jurnalistul H.D. Hartmann, în „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE

JurnalistulH.D. Hartmann, în contextul evenimentelor din ultimele zile, a discutat în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre jocurile și mofturile celor de la OMV și Enel, ce s-au folosit de motivul plafonărilor facturilor la energie și gaz pentru a face un pas înapoi. În ciuda anunțului de retragere de pe piața românească, grupul italian Enel a menţionat că activităţile operaţionale ale companiei în România vor continua să se desfăşoare totuși în mod normal, fără a afecta clienţii finali.

„La OMV şi la Enel am văzut, în momentul în care statul român nu mai are bani să plătească diferenţele, că aici e, ENEL-ul anunţă că pleacă din România, pentru că facem legătura, se leagă, pentru că nu mai putem creşte, adică nu mai facem profit. Ameninţarea la adresa securităţii României nu este de glumă!

Enel pleacă deoarece nu mai poate să facă profit. Iar OMV-ul nu mai poate să producă. Păi câte firme importante româneşti mai sunt? Câte firme străine mai importante de 1000 de ori mai funcţionează în România? OMV a anunţat că nu va face nici un fel de investiții în viitor, deşi nici în ultimii doi ani nu a făcut.

Iată unde se întrepătrund la adresa României şi noi dormim. Noi vorbim de Schengen. Că doar ieri preşedintele Vodă a nemţilor din România ne anunţă că s-ar putea să fie o amânare. Amânare înseamnă eşec, o alta umilinţă. Până şi un guvernator ar fi nervos, nu un şef de stat ales al poporului român. Păi eu ştergeam cu ăia pe jos, cu toţi! De 11 ani România e umilită, încă de pe timpul lui Băsescu. Şi dacă eram guvernator numit, tot băteam obrazul ăstora. Când vine vicecancelarul Austriei, care nu are nici o putere și te batjocorește…

Plăcuța suedeză făcută de SIE, printr-un şofer de tractorişti, ca să facă politică lui neni’tu Iohannis. Suedia ne-a dat acum ‘m..e România’. Mârlănia e făcută de voi, la ordinul lui Iohannis. Plăcuta suedeză e superbă, le place căpitanilor de la SIE. Cât despre Olanda, nu mai vorbim.. Eu nu mai înţeleg de ce mai avem ambasada olandeză în România?! Ai o Olandă, care e clar că a primit ordin de la stăpânul ei să nu primească România, avem apoi plăcuta suedeză şi ai Austria, şi tu repede repejor, în loc să te întâlneşti cu IKEA, că şi ea are companie în România… nu OMV-ul era mesajul, ci băiatul de la Viena, cu 50 de miliarde împrumutate de Cîțu.

Păi cum, pleacă ENEL şi noi nu le dăm două palme după ceafă? Păi ţi-am oferit piaţa de dezvoltare şi tu spui că nu mai scoţi profit? E foarte important de înţeles acest lucru. Acum vedem şi noi ce înseamnă capitalismul fără să avem un stat”, a afirmat H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Ce ameninţare a fost încât a trebuit să te primească şeful statului?”

Cât despre vizita delegației OMV Petrom la președintele Klaus Iohannis, condusă de directorul general executiv al OMV și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern, H.D. Hartmann trage un semnal de alarmă. Iar semnalul spune destul de clar, că la mijloc s-ar putea afla lucruri grave sau cel puțin interese enorme, iar noi suntem ținuți în continuare în ceață.

„Eu nu ţi-am dat floarea petrochimiei româneşti ca să mă anunţi pe mine că nu o să ai gaz. Atunci te-am naţionalizat, te-am luat înapoi şi mă descurc eu ca stat, e vina mea. Şi cum adică, tu ai şi nesimţirea ca şi companie să optimizezi ameninţarea prietenilor tăi austrieci? Şi să te primească şeful statului? Ce ameninţare atât de mare a fost încât a trebuit să te primească şeful statului român? Ca la șeful statului român nu a ajuns nimeni. Câte companii mari din România nu au încercat, autohtone, să ajungă. I-a tratat cu flit şi cu lipsă de respect Iohannis.

Ca şi consilierii. Ne amintim că pe una dintre consilierele lui Iohannis o interesa în scandalul lui Mutulică a lu’ popa ăla, răspopit, dacă Marcel Ciolacu era homosexual sau nu. Asta era problema consilierei lui Iohannis. Nu bunătate de ţară şi de popor. Iată oameni buni ce înseamnă capitalismul, fără stat puternic, fără să vă apere cineva. Sunteţi în bătaia vântului.

Băi, oameni buni, ce nu înţelegeţi? De ajungem ca un președinte de stat să o ia în plină freza cu plăcuța suedeză din partea Suediei ca stat şi organele competente judiciare să nu ia măsurile corespunzatoae? Luaţi mamă legile euroepene că ale interzic ca miniștrii să facă trafic de influenţă pentru oamenii de afaceri. Nu înţeleg de ce DNA-ul nu a bătut la uşa Suediei? Că altfel ei ştiu să ne dea nouă lecţii… De ce nu am arat pământul de sub ambasada aia? Chiar nici o instituţie din ţara asta nu are meseria de a fi român? Că s-a văzut ce face Europa, cel puţin în cazul Schengen e o batjocură totală”, a conchis H.D. Hartmann.

jurnalistul H.D. Hartmann a vorbit la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE și despre adevărul despre aderarea la Schengen.

Adauga un comentariu