Actualitate

Profilerul H.D. Hartmann a prezentat la BZI LIVE situația actuală a războiului din Ucraina – VIDEO

Publicat: 13 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profilerul H.D. Hartmann a prezentat la BZI LIVE situația actuală a războiului din Ucraina - VIDEO
H.D. Hartmann pentru BZI LIVE despre războiul din Ucraina

H.D. Hartmann a prezentat în ediția BZI LIVE de vineri, 13 ianuarie, situația actuală de pe frontul din Ucraina. Mai precis, profilerul a adus în prim plan realitatea din această confruntare ruso-ucraineană ce se apropie cu pași repezi de împlinirea a un an de bătălii continue.

Din nefericire, previziunile lui H.D. Hartmann aduc în scenă și o eventuală prezență a tancurilor ruse pe Prut.

H.D. Hartmann pentru BZI LIVE despre războiul din Ucraina

În ediția de vineri, 13 ianuarie a emisiunii BZI LIVE, H.D. Hartmann a discutat despre cum rușii au reușit capturarea orașelor Bahmut și Soledar, contrar informațiilor propagandiste ce trâmbițau înfrângerea Rusiei.

Totodată, cunoscutul invitat al BZI LIVE a spus că această schimbare de generali în armata rusă nu înseamnă decât că Moscova a schimbat strategia, iar Ucraina, așa cum o știam până acum, nu va mai exista. Practic, statul ucrainean va fi șters de pe hartă.

„Soledar şi Bahmut au căzut în mâinile armatei ruse. Și acum a venit Gherasimov, un general care e creatorul doctrinei Gherasimov, ceea ce înseamnă că am trecut într-o fază superioară a războiului. Ceea ce se întâmplă cu adevărat, după părerea mea, e că Rusia prin numirea lui Gherasimov a decis prin etape dispariţia statală a Ucrainei.

Semnalul e foarte dur. Schimbarea generalului în timpul unui război nu e nimic neobişnuit. În toate marile războaie se schimbă. Dar să îl numeşti pe şeful doctrinei comandantul frontului, înseamnă că ai luat nişte decizii strategice. Numirea lui Gherasimov îmi spune că ruşii au înţeles că Ucraina nu se mai întoarce la ei, iar asta înseamnă că nu trebuie să mai existe.

Ucraina a fost creată ca stat şi guvern la Kiev de către puterea comunistă de la Moscova. Asta nu se poate nega. Donetsk nu a fost niciodată ucrainean, a fost dat cadou. Elementele istorice nu pot fi negate. Toate aceste lucruri şi numirea lui Gherasimov pe mine mă duc cu gândul că se pregătește anihilarea statului ucrainean. Rusia nu va permite existenţa unui stat ucrainean în sensul în care noi îl ştim de la crearea lui de la URSS. Acest lucru nu va mai fi permis.

Ceea ce în prima fază a războiului, adică în primele luni ale anului trecut, nu era în discuţie. Se vorbea doar de refacerea spaţiului istoric, dar se lăsa Ucraina neatinsă. Ei, uite, se intraă într-o altă fază, din punctul meu de vedere.

Soledarul e ocupat de o divizie de mercenari, armata privată a lui Putin. Rusia a ajutat doar cu nişte rachete. Deci, Rusia a vrut să demonstreze şi altceva. Aţi trimis tot felul de nebuni să ucidă ruşi, ei uite că punem şi noi nişte ruşi mercenari, luaţi de prin puşcării. Rusia a demonstrat că poate să replice asimetric ajutorul occidental şi american prin legiunea străină, prin legiunea ei străină, reuşind să preia Soledarul. Chestia asta îmi spune că s-au schimbat datele şi obiectivele acestei operațiuni militare speciale „, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Ăia sunt 24 000 de mii, voi sunteţi 40o!!!”

Analistul politic preconizează victoria necontestabilă a Rusiei, deși mulți generali ‘ieșiți la pensie’ afirmă contrariul. Ceea ce e cel mai grav, spune H.D. Hartmann, e că în momentul în care Ucraina nu va mai exista, următoarea pe listă va fi Republica Moldova și inevitabil, ne vom trezi cu tancuri pe Prut.

„Este foarte clar că Putin a schimbat strategia de securitate şi nu văd bine Ucraina. Şi nu am ajuns nici la jumătatea războiului. Eu cred că va mai dura vreo cel puţin 3 ani. Războiul de lungă durată este între 5-14 ani. Deci eu nu cred în teoriile acestor generali aflaţi la pensie, că vin armele americane şi distrug armele ruseşti. Tehnologia americană, dacă nu e făcută de extrateresti, nu are nici o valoare. Armamentul lor e la fel de vulnerabil ca cel rusesc, pentru că tehnologia e aceeaşi.

Rusia are 9000 de tancuri, oameni buni. Franţa a anunțat că trimite 12 tancuri, Polonia 12, Germania nu trimite. Hai să zicem că marţienii, jupiterienii trimit și ei… avem 100 de tancuri… Nu le avem, dar să zicem. Americanii trimit 50 de tancuri. Vai ce bine şi frumos. Hai să ne uităm la ruşi. 9000 de tancuri operaţionale şi 6000 pe bancul de lucru. Ce faci cu 100 de tancuri în faţa ta? Sunt 400 de echipaje, abia au început să îi înveţe… Ăia sunt 24 000 de mii, voi sunteţi 40o!!!

Dacă Rusia câştigă în Ucraina, câştigă cu adevărat.. vă dau în scris că Moldova e următoarea şi noi vom avea tancuri pe Prut. Şi mai mare umilinţă în UE nu e! Deci, ce faci cu 400 de oameni în faţa a 24000 de mii? 9000 de tancuri sunt active şi 6000 pe bancul de lucru în Siberia. Care e superioritatea tehnologică, oameni buni? Aşa trebuie privite lucrurile.

Hai să fim foarte loiali României şi cinstiţi cu noi înşine. În acest moment războiul din Ucraina nu e decis, şi nu va pune nimeni mâna pe Kremlin până în decembrie anul ăsta. Hai să fim realişti şi să gândim cu adevărat”, a conchis H.D. Hartmann.

Adauga un comentariu