National

Prognoză meteo 8 iunie – 6 iulie 2020. În prima săptămână temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei

Publicat: 07 iun. 2020
infografică meteo
Vremea 21 – 27 septembrie 2020: A fost ultimul weekend călduros!

Potrivit prognozei meteo realizate de specialiștii Centrului European de la Reding (ECMWF), în prima săptămână temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în sudul-estul țării, unde se vor înregistra maxime de peste 27 grade Celsius. Următoarele două săptămâni vor aduce furtuni și cantități importante de apă în mare parte din țară, urmând ca în primele zile din iulie să se înregistreze temperaturi maxime între 23 și 29 de grade Celsius, în toate zonele. Și nopțile vor fi plăcute, cu valori de peste 11 grade Celsius.

42 grade Celsius, maxima absoltă a lunii iunie în România

Temperatura maximă absolută a lunii iunie în România este 42 grade Celsius, înregistrată la Oraviţa, în data de 29 iunie 1938. Temperatura maximă absolută a lunii iunie, la Bucureşti, este de 40,3 grade Celsius, înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti – Filaret în 20 iunie 1918.

Vremea 8 – 15 iunie 2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni. Excepție vor face regiunile estice și sud-estice unde cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare.

Prognoza meteo 15 – 22 iunie 2020

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general excedentare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Vremea 22 – 29 iunie 2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza 29 iunie – 6 iulie 2020

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Adauga un comentariu