National

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Publicat: 05 iul. 2020
Prognoză meteo
Prognoză meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, intervalul 6 iulie – 3 august 2020. Meteorologii au anunţat vineri cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. În general, în sud-est va fi mai cald decât în mod normal, iar în vest și nord-vest temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul perioadei.

Vor exista perioade cu excedent de ploi în anumite zone.

Prognoza meteo 6 – 13 iulie

Astfel, în săptămâna 6 – 13 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

„Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordice, centrale și sud-vestice, iar în cele estice și sud-estice va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, anunță ANM.

Vremea 13 – 20 iulie 2020

În săptămâna 13 – 20 iulie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în nord-vestul teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo 20 – 27 iulie 2020

Săptămâna 20 – 27 iulie se va caracteriza prin temperaturi medii ale aerului ușor mai ridicate decât cele normale în regiunile sudice și sud-estice, dar și ușor mai coborâte în nord-vest, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 27 iulie – 3 august 2020

În săptămâna 27 iulie – 3 august, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade în sudul și sud-estul țării, iar în regiunile intracarpatice temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Informare meteo lansată de ISU Iași

A fost lansată o informare meteo pentru intervalul 06.07.2020 ,ora 10:00 și 08.07.2020, ora 10:00 de descărcări electrice, averse torentiale, grindina, vijelii, cantitatea de apa va ajunge la 20 – 25 l/mp si izolat 40 l/mp.

Cod portocaliu de inundaţii în Iaşi! Sunt afectate zeci de judeţe

Cod portocaliu de inundaţii în Iaşi. În aceste momente, meteorologii au dat spre publicare un avertisment de cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din Iaşi. Pe lângă Iaşi, mai sunt afectate şi alte zeci de judeţe. Codul portocaliu intra în vigoare de sâmbăta, 4 iulie 2020, până luni la ora 24.00.

Cod portocaliu de inundaţii în Iaşi

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a oferit publicării, sâmbăta, 4 iulie 2020, o avertizare de cod portocaliu de inundaţii ce vizează în pricipal raul Prut, dar şi râuri din alte 27 de judeţe. Codul Portocaliu este valabil până luni, 6 iulie pe sectorul din aval de acumularea Stanca Costeşti. Afectate vor fi judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Totuşi, a mai fost instituit un cod portocaliu valabil şi pe alte râuri din judeţele enumerate în continuare. Codul este valabil de sâmbăta până duminica la ora 12.00 şi vizează: pe râuri din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş Severin, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vaslui, Iaşi și Galaţi.

A fost emis și un Cod galben pentru unele râuri şi afluenţii lor Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Vaslui, Galaţi, Botoşani şi Iaşi.

Alerta Cod galben e în vigoare de sâmbătă ora 12:00 până luni ora 18:00.

Cod portocaliu de vreme instabilă

Vremea este extrem de schimbătoare în aceste momente. Dacă ieri, jumătate de ţară se afla sub incidenţa unui cod de canicula, astăzi lucrurile se schimba, iar ţara va fi sub incidenţa unui cod de canicula, dar şi a unui cod de vreme instabilă. ANM a emis sâmbăta, 4 iulie 2020, un cod portocaliu de vreme instabilă în 23 de judeţe din România. Conform meteorologilor, vremea va fi, sâmbăta între orele 12.00-19.00, în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei şi local în Oltenia şi Moldova sub incidenţa unui cod galben de disconfort termin, Indicele temperatura-umezeza se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 36 de grade Celsius.

Averse spre finalul săptămânii. ANM a emis o nouă prognoză meteo pentru județul Iași

Sâmbătă, 4 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 20 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Se vor semnala averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Șansele de precipitații se vor menține ridicate și spre seară, în timp ce vântul va sufla slab în continuare. Duminică, 5 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 19 grade Celsius și o maximă e 28 grade Celsius. Se vor semnala averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat.

Adauga un comentariu